מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך לדעת האם שווה להלחם על האהבהאפרת19/09/2011
שלום רב לכולם,
אני רואה שעיקר הדיונים פה זה בנושאים של גרושים ופרידות אחרי יחסים ארוכי טווח.
הבעיה שלי לא כזו אלא אחרת, אומנם הסיפור יראה מתגמד ליד סיפורים אחרים אך אבקש ממי שאפשר את תשומת לב כי גם מצבי רגיש ואני ברגשות מעורבים.
אני בת 28, רווקה. אני שנתיים וחצי לבד. עד אז הייתי בקשר ארוך של 5 שנים.
רוב התקופה שאני לבד לא מצאתי את שאהבה נפשי.אך זה קרה לפני חצי שנה.
הכירו לי בחור שגדול ממני ב 3 שנים בן 31.מאזור מגורי.(ממש מרחק הליכה מביתי).
הכירו בינינו והוא היה יותר מ 100% בעניין.
הוא יצא מקשר של 6 שנים עם בחורה שצעירה ממנו בעשור.קשר של ביחד ולא ביחד.הרבה פרידות והרבה כאב.
אך הוא היה נחוש לכבוש אותי. והוא לא הפסיק לומר לי כמה הוא רוצה בי.
המשיכה בינינו היתה מדהימה.אני לא ארחיב בנושא.. אבל היתה משיכה מטורפת.
היתה כימיה טובה.הקשר היה מאוד הדוק ואינטנסיבי. לא דימיינתי ופינטזתי. הכל היה מדהים. כל הסובבים אותו המשפחה והחברים פירגנו והרבה אף אמרו שאני הכי טובה שהיתה לו! שאני הכי יציבה שהיתה לו.
היה מדהים היתה זרימה.
עד שהוא לא יכל יותר. הוא נכנס לקשר מהר מידי. ומה שפחדתי שיהיה ריבאונד הפך לאם כל הריבאונדים.
הקשר נקטע אחרי חודשיים.ההסבר היה שכיף לו שאני מדהימה, יפה , חכמה, מוכשרת, מצחיקה, סקסית נורא אבל הלב שלו חסום. והבנתי..שאני חייבת להניח לזה.
ועד מהרה גיליתי שהוא חזר לאקסית שלו. מהחברים שלו שמעתי שהוא חושב שאם האקסית לא היתה בתמונה המצב בינינו היה אחרת והיינו יחד.
הנחתי לזה. עברו 3 חודשים שהוא לא יצא לי מהראש יום ולילה.
יום אחד הלב אמר לי ליצור איתו קשר. היתה לי הרגשה ששוב הוא נפרד מהאקסית והיא שוב רק אקסית.
וחידשנו את הקשר לעוד שבוע. היה מדהים. היה כמו שרציתי שיהיה.אבל הוא התחיל להרגיש שוב מתחייב והוא נלחץ ונעלם.
אני יודעת שעלי להמשיך. אבל כבר כמעט 5 חודשים אני מתקשה להרפות ולשחרר את הבחור מהלב.ואני לא בת 16 אני בת 28...
חברת ילדות שלו אמרה לי שבעבר מי שרצתה אותו כמו האקסית שלו, פשוט ישבה עליו.
טלפונים, פגישות. היא אמרה לי אם את רוצה אותו את תסבלי תקופה אבל הוא בסוף יהיה שלך.
חודשיים אחרונים פניתי לטיפול מקצועי אצל פסיכולוגית. והיא עוזרת לי. אבל בפנים עמוק אני מרגישה שאולי אני צריכה להלחם עליו. שאולי אני לא צריכה לצאת מהתמונה.
מגיע לי שילחמו עלי. שירדפו אחרי. אבל אולי האהבה הזו יכולה להיות שווה את זה
עיזרו לי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת-
בני19/09/2011היי
מניתוח ההודעה שכתבת עולה (לי בכל אופן...) שאת חושבת עליו יותר ממה שאת מחשיבה את עצמך, וזה אמור להיות ההפך, תחשבי מה את רוצה שיהיה בסיפור הזה או מה יגרום לך אושר בקשר כפי שהוא, ומאחר ואין לך יכולת שליטה על מעשיו ולא משנה מה הסיבה אז את חופשיה לחפש ולמצוא בחורים אחרים שישמחו להיות איתך למרות החיזורים של האקסית...
כמו כן על פי מה שאת מתארת את הטיפוס, אז הוא "התרגל" שרודפים אחריו, ומי שרודפת אחריו יותר טוב משיגה אותו, כך לפי חברת ילדות שלו שציינת אותה וכו', אז שוב נשאר לך לקבל החלטה האם את רוצה להיות זו שרודפת אחריו ותופסת את תשומת ליבו מכל השאר, קחי בחשבון שזו עבודה מתישה לכל החיים!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת
אפרת24/09/2011בני שלום ותודה על החיזוקים והתגובה,
אני יודעת שזה מתיש להלחם על מישהו. גם אם הוא יושג בסופו של דבר זה ימשיך להיות מתיש מנטלית כי העובדה שאני זו שנלחמתי תמיד תהיה ברקע. ואז אני אתנהג בחוסר ביטחון ואני יודעת, אני יודעת הכל.. זה גם מבלבל כי פעם הוא כל כך רצה אותי וכל כך נמשך אלי .
אבל גם כרגע אני מותשת נפשית. לא קרה לי שהרגשתי הרבה זמן ופתאום זה נקטע ואני ממשיכה להרגיש.. וזה כואב ומתיש וכאילו הכי קל לברוח למקום הזה שנותן תקווה ולו לרגע.
הקושי הגדול זה שהוא גר באזור מגורי ולכל מקום שאני הולכת אני פוגשת בחברים שלו שמאוד אהבתי ובמשפחה שלו..
קשה.. :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמת..משימה קשה לייק
עלמה02/10/2011אהבתי ביותר..... ומניסיוני זה 6 שנים אמת הדברים משימה קשה לכל החיים לשיקולך ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לדעת האם שווה להלחם על האהבה - תגובה
מיכל פאטל21/09/2011היי אפרת,
אני מאוד מאוד מבינה לליבך,ואת הקונפליקט שאת שרויה בו, אך לדעתי הבחור פשוט לא מתאים לך, ולא כדאי לך לבזבז את זמנך ולכלות כוחותייך לשווא.אני מתרשמת שיש לך רגשות עמוקים אליו, אך נראה שיש לבחור קושי אמיתי לקשר מחייב, האחריות והבגרות הפנימית -רגשית- נפשית נראה שחסרה לו, ואין לו יכולת להתמודד עם עם מורכבות של קשר בשל ובוגר.
אפשר להבין זאת גם מאופי קשריו הקודמים וגם איתך.את נראה שתיגרמי לעצמך סבל רב בקשר עימו וחבל. תמשיכי הלאה בחייך, ואני מאחלת לך שתימצאי בחור ראוי ואוהב
'שכמו שציינת ילחם עלייך'....-כי את ראוייה לכך....
בהצלחה!
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מיכל
אפרת24/09/2011תודה רבה מיכל, את בהחלט צודקת.
עכשיו עלי לנשוך שפתיים ולהוציא אותי מחיי כדי שאוכל להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאקס המיתולוגי
דני05/10/2011היי,אם הוא שלך הוא שלך ויבוא על ארבע,אם את רק כרית בשבילו כדי לשים עליה את הראש והראש שלו אצל האקסית שלו זה ירדוף אותך כל החיים ותמיד תהיי בסכנה שהאקסית תחזור לתמונה.שחררי תמשיכי בחייך מה ששלך שלך ,מה שלא שלך אף פעם לא יהיה שלך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?