לחגוג את ראש השנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחגוג את ראש השנה
    לי
    23/09/2011

חברים רציתי לשמוע את דעתכם,
    אני גרושה+2 חיה מזה כשנתיים וחצי עם גרוש+2, שנינו בני 35+ ושנינו התגרשנו זמן קצר לפני שהכרנו.
    ילדיו בני 3 ו-5 לנים אצלו 3 פעמים בשבוע.
    השנה ילדיו יחגגו את ראש השנה אצל אימם וגם את פסח הם חגגו אצלה. בשני המקרים הוא סירב להצטרף אליי ואל ילדיי לחגוג את החג אצל משפחתי בטענה שקשה לו לחגוג כשילדיו אינם איתו. הסבריי כמה חשוב לי שהוא יהיה איתי וכי גם אני חלק ממשפחתו לא הועילו. הוא בשלו ומתעקש להישאר לבד בבית.
    מבחינתי זה אומר המון על המיקום שלי בחייו ואני מקבלת את זה בצורה מאוד קשה. בפסח עוד הבלגתי אבל עכשיו זה כבר נראה לי מוגזם.
    דעתכם חשובה לי מאוד...תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחגוג את ראש השנה

הוספת תגובה

• לחגוג את ראש השנה - תגובה

דליה שוורץ
    25/09/2011

לי היקרה,
    גירושין הם דבר לא קל ואת זה את יודעת כי גם את עברת תהליך כזה, אבל כל אחד מתמודד עם הפירדה מהילדים בצורה שונה לאחד קשה מאוד לעבור חגים בלעדיהם והשני מתמודד עם זה בדרך קלה יותר. אני לא חושבת שהבחירה שלו להשאר בבית קשורה אלייך. הוא כואב ועצוב על כך שמגיע חג וילדיו לא איתו ועל כך שהוא יצטרך לשבת בשולחן החג עם כל הילדים של המשפחה המורחבת מסביב ורק ילדיו לא איתו. ואת במקום להכיל, להקשיב וללטף עסוקה במיקום שלך בחייו. חשבת אולי שזה בכלל לא קשור אלייך? שזה התמודדות שלו עם החלוקה של הילדים בלי שום קשר למה שמרגיש אלייך אל ילדייך ומשפחתך? ככל שתקדימי להקשיב למצוקות שלו במקום לשים את עצמך במרכז ככה יהיה לך קל יותר להתמודד עם הדברים.

בהצלחה,
    דליה שוורץ, יועצת זוגית ואישית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו