גרושים מכוערים ו- 2 בעיות - הצילו !

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרושים מכוערים ו- 2 בעיות - הצילו !
    ירון
    24/09/2011

שלום לכולם,
    אני פרוד + 3 ילדים מזה כמעט ארבע שנים
    חי עם בת זוג ויש לנו ילדה משותפת.
    לא מגיע עם הפרודה להסכמות הכספיות שנידונות כבר הרבה שנים בבתי המשפט השונים.
    הילד הצעיר מבין ה3 יחגוג בינואר 13.
    הוא הביע את דעתו בשיחה איתי על כך שהוא מעדיף שתי מסיבות נפרדות, אחת לכל משפחה (שזה נראה לי הגיוני לאור היחסים בין שתי המשפחות).
    שהגענו לסוגיית העליה לתורה הוא ביקש ממני שזוגתי הנוכחית לא תגיע כי "זה יפריע לאמא"איך אני מתמודד עם זה ? זוגתי תיגמר עם אספר לה על כך. כל המשפחה שלי שם (והיחסים איתם מדהימים) והיא היחידה שלא תהייה נוכחת ? מצד שני לא יכול להתעלם מבקשת הבן ?
    מה אני עושה ?

בנוסף לכל, כדרך נקמה, הפרודה החלה לארגן את העליה לתורה לבד. את התאריך (אולי לא מתאים לי ולמשפחתי ?) , בחירת הרב שילמד את הילד את הפרשה (לא בוחרים יחד ?) ואת בית הכנסת בו תעשה העליה לתורה. שרמזתי לילד שאין שיתוף פעולה עם האמא ענה לי "את הבעיות עם אמא תפתרו בינכם).
    לא ברור והגיוני שלמרות הפרידה ארוע כזה מארגנים ביחד ?
    אני מבקש לציין ולהוסיף שלמרות שאין עדיין קביעת בין משפט אני מעביר בהתנדבות אבל באהבה כל חודש כ-16,000 שקל כולל מדור. כלומר אי אפשר לומר שאני מ"מאניאקים" שגם עזבו את הבית וגם השאירו אותה בלי כלום.

מה אני עושה עם בעיית החברה בעלייה לתורה ובעיית האישה שעושה ומתאמת לבד את הארוע הזה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גרושים מכוערים ו- 2 בעיות - הצילו ! - תגובה

דליה שוורץ
    25/09/2011

ירון שלום,
    גירושים יכולים להיות דבר מכוער ועם התנהלות לא נכונה של הצדדים כולם נפגעים ובעיקר הילדים.
    בנושא בר המצווה אני חושבת שהשחקן העיקרי כאן הוא הילד שחוגג ולכן ההתעסקות שלך בפגיעה של בת הזוג שלך אינה רלוונטית. היא ילדה גדולה ועליה להבין שהילד שלכם נמצא באמצע ואין לו דרך לבחור בין שניכם אבל הוא יכול לבחור בין אמא שלו לבין בת הזוג שלך ולכן זה בדיוק מה שהוא עושה. הוא אומר לך במילים מאוד ברורות, אני מעדיף שאמא לא תפגע מאשר שבת הזוג שלך לא תפגע והבחירה הזו הגיונית וליגיטימית. דבר עם בת הזוג שלך ואל תגרום לילד שאירוע משמעותי בחייו יהפוך להיות סאגה איומה של תככים ומריבות.
    לגבי שיתוף הפעולה שלכם בכל הנוגע לעלייה לתורה, יש לי הרגשה שאתה עסוק יותר במה לא בסדר ואיך היא לא מתנהגת כראוי במקום להתעסק בעיקרם של הדברים.
    אתה מדבר על כסף שאתה נותן אבל אולי היא זקוקה לשיתוף פעולה נוסף... כדאי לנסות להבין את הדברים קצת יותר לעומק, כי יש לי הרגשה שאתה מספספס משהו במה שהיא כועסת ואם תבין למה היא עדיין עם הכעס יהיה לך קל יותר להתנהל.
    נסה ללכת לאימון אישי זה יוכל לעזור לך להבין איפה ההתנהלות שלך מולה משמרת את הכעס.

בהצלחה,
    דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו