מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חבר שלי לקח את הדברים בלילה ועזבליאורה01/10/2011
הי מה שלומך?
אני כותבת את ההודעה כשהכל עוד ממש טרי. קוראים לי ליאורה ואני בת 22 יש לי חבר כבר במשך 3 שנים שהוא בעצם האהבה הגדולה הראשונה שלי. לפני זה הייתי עם בחורים וחוויתי..אבל לא חויתי קשר רציני כמו זה. החבר שלי מדהים, ומבין וכל הסביבה אוהבת אותו ואי אפשר שלא.. במהלך ה3 שנים עברנו הרבה דברים בייחד. המון עליות והמון ירידות. אם זה טיסה לחול שלי לבד לכמה חודשים באמצע, עברתי לגור איתו בצפון הארץ כשאני מהמרכז וכל החיים שלי פה. אני מתעסקת באמנות וזה המקום שלי לגדול. ויתרתי על הרבה דברים בשבילו אבל גם אף פעם לא ויתרתי על עצמי ועל מה שאני רוצה. אבל איכשהו תמיד הייתי בתוך העולם שלו והוא לא היה בתוך העולם שלי. יצאנו עם חברים שלו, גרתי איתו בצפון, גם כשהוא בא אליי למרכז נפגשנו רק עם חברים שלו.. אבל איכשהו תמיד ויתרתי ושמתי את החברים שלי בצד ואת הרצונות שלי.. חזרתי אחרי תקופה לגור במרכז שוב. אבל הלעדיו. הוא נשאר בצפון כי הוא לא סובל את המרכז ואין עם מי לדבר. הוא גם עובד במשרד אצל אבא שלו בצפון. שלשום הוא הגיע אליי למרכז שבועיים אחרי שעברתי בחזרה...קבע איתי בבוקר וכרגיל הגיע בלילה כי חברים שלו היו אצלו..אבל לא התעקבתי על זה והיה לנו סקס מדהים כל הלילה וממש ראיתי עליו שהוא חושק בי ואוהב אותי ממש. אני יודעת שהוא אוהב אותי. אתמול בערב הלכנו שוב לחברים שלו במרכז וישבנו שם שעות על גבי שעות עד שלא יכלתי יותר להמצא שם והיה לי פשוט סיוט שם ולא היה לי איך לחזור הביתה אז נשארתי וחיכיתו לו אחרי אלף פעם שאמרתי לו שאני רוצה ללכת. כשהגענו הביתה לבסוף העלתי את הדברים בפניו כי הוא כל הזמן מתלונן שאני מורחת אותו ומאחרת
( למרות שאצלי איחור זה בכמה דקות) והוא לעומת זאת מרשה לעצמו לאחר בכמה שעות...הויכוח התלקח והוא התחיל להעליב אותי כבר בלי שום קשר. לקחתי לעצמי חצי שעה ובאתי לדבר איתו שיחה שקטה יותר. הוא לא הגיב לכלום אז ויתרתי והלכתי לישון. קמתי בבוקר והוא לא היה. לקח את הדברים שלו ונסע. כשהתקשרתי אליו בבוקר הוא לא ענה ורק אחרי כמה זמן חזר אליי וצרח עליי שהוא לא יכול איתי יותר שאני משגעת אותו, שהוא בחיים לא רב עם אף חברה שלו כמו שהוא רב איתי ושאין לו כוח אליי...ואז הוא מצליח לערער לי את הביטחון כי אני לא באמת יודעת כבר אם אני לא בסדר או הוא עשה משהו..אין לי מושג מה לעשות...זה קשר של 3 שנים..לא דיברתי איתו מאז והוא גם לא טרח לדבר איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבר שלי לקח את הדברים בלילה ועזב - תגובה
דליה שוורץ02/10/2011ליאורה שלום,
את מספרת על מערכת יחסים שיש בה הרבה עליות ומורדות ואת מספרת על הקושי שלך מול האיחורים שלו והרצון שלו להיות רק עם החברים שלו אבל לזוגיות הזו יש שני צדדים ואני חושבת שכדאי לשים לב לשניהם.
1. את אומרת שאת לא מוותרת על עצמך אך מצד שני כל מה שסיפרת כאן הוא ויתור על עצמך, על אזור המגורים, על החברים, על ההמתנה שעות ארוכות עד שיגיע. התסכול שאת מדברת עליו מגיע בדיוק מהמקום הזה של הויתורים שאת עושה.
2. צריך לשים לב מה מרגיש החבר שלך שבחר לקום ולעזוב בלי להגיד שום דבר, הוא פשוט קם והלך.. יש בהתנהגות הזו העברה של מסר שנאמר בדרך קצת עקומה אבל בכל זאת הוא מנסה להגיד משהו שהוא מרגיש, אולי שהוא חנוק אולי שאת מקשה עליו בזה שאת מוותרת מצד אחד אבל כל הזמן רבה איתו על הויתורים שאת עושה.
אתם ביחד מגיל מאוד צעיר וכל אחד עדיין בונה את האני שלו בתוך מערכת זוגית. צריך ללמוד לחיות בשניים ולומדים את זה עם הרבה טעויות בדרך.
אני באמת מציעה לך לא לוותר על הרצונות שלך ועל הדברים שחשובים לך אלא לדעת להגיד מה את רוצה מה חשוב לך ומהם הצרכים שלך בתוך הזוגיות. כמו כן עלייך ללמוד להקשיב ולשאול מה צריך בן הזוג שלך ומה חסר לו כדי שתוכלי לבנות מערכת יחסים נוחה יותר וטובה יותר.
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן
דני02/10/2011היי,תני לו את הזמן שלו להחליט אם הוא באמת אוהב אותך ורוצה אותך לעד או שמה הוא רוצה לחיות עם ההורים והחברים שלו.הצבת לו אולטימטום במובן מסויים והוא בדילמה קשה.רק כשיחליט תקבלי אותו בדיוק כמו שאת רוצה.תרפי,תני לו את הזמן שלו.לדעתי אם מה שהיה בלילה זה היה כמו שאת מתארת הוא אוהב וחושק בך ויחזור כמו גדול.בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?