מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצב מורכב עד אובדןמיה19/10/2011
בת 48 גרושה עם קשר עם גבר בן גילי גרוש כתבתי לכם לפני כמה חודשים ואז נפרדתי ממנו בתחושה של כעס עצום ורצון לנקום הרגשתי מתה וכאילו קטעו לי יד .לצערי חזרתי לקשר לציין שהייתי איתו בשיחה אצל מטפלת זוגית.ואז חזרנו שאלתי היא איך לגרום לו להבין שהוא צריך לעזוב אותי להרפות לא להציק לי ? כאישה בוגרת אני מבינה שאני בקשר חולני ולא טוב איך מסבירים ומה עושים בכדי שיבין סופית שנגמר וצריך להמשיך כל אחד בדרכו. ?
אני מיואשת מהחיים וגם בתקופה לא טובה מטופלת במרכז לבריאות הנפש בעקבות בעיות של שני בניי אצל האב עוד מתחילת הגירושים 10 שנים. שעושה אבל לשני הילדים שלי בני כמעט21 ,וכמעט 18 ,ילדי חבו התעללות נפשית אצלו הצעיר יותר כרגע במרכז לשיקום נוער, הגדול לא עושה כלום עם עצמו מצב מורכב ומסובך.. גרושה הרבה שנים בהליך משפטי בקשר לילד הצעיר כי כל השנים לא נעשה כלום לעזור להם ישנם בעיות נפשיות או מחלות נפש כרגע זה במעקב מרפאה.מבדיקה בבית חולים איתנים וגם לגדול יש בעיות .
לא מטופלת בכדורים על סף יאוש תהומי עם חוסר עניין בחיים מרגישה שאני מתפרקת ושלא אחייה עוד הרבה זמן בחודשים האחרונים . רוצה שיעזבו אותי בשקט רוצה להתבודד להיות לבד מרגישה שאי אפשר לעזור לי גם במקום שאני נמצאת מסרבת לקחת תרופות . מה עושים? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב מורכב עד אובדן - תגובה
מיכל פאטל25/10/2011שלום לך מיה יקרה,
אני מבינה שאת מצויה כעת בתקופה די מורכבת בחייך וחשה כאב ובלבול רב.
אני מאד מבינה לליבך, יש לך קשיים שונים- עם עצמך, ילדייך ובן זוגך.על אף שאת מציינת שאת ב'מקום' כלשהו כנראה במסגרת טיפולית אינך מרגישה שניתן מענה לצרייך.
תרשי לי לייעץ לך לנסות טיפול קוגניטיבי התנהגותי- טיפול מסוג זה יכול אולי להצליח עבורך.זהו טיפול פסיכולוגי קצר מועד (מס' חודשים) המתמקד בדרך החשיבה שלך,ועוזר לך להחליף דפוסי חשיבה שליליים בדפוסי חשיבה מציאותיים וחיוביים, מתוך ההבנה שדפוסי החשיבה שלנו משפיעים על הרגשות שלנו וגם על ההתנהגות.כמוכן,הטיפול יסייע לך לבחון את דפוסי ההתנהגות שלך ולהבין מה ניתן לשנות למען איכות חיים טובה יותר עבורך.כל זאת יסייע לך לקבל 'כלים' לחיים וישפר את מצבך הרגשי.עם זאת, חשוב שתפגשי פסיכיאטר על מנת שיאבחן מצבך ויתאים לך (או ישנה..)את התרופות המתאימות לך כעת. לסיכום-כדאי לך לברר האם במקום בו את נמצאת יש אפשרות לקבל טיפול CBT -טיפול קוגניטיבי התנהגותי , מאוד יסייע לך.
בהצלחה רבה!!!
מיכל פאטל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב מורכב עד אובדן - תגובה
סיגלית גלאי25/10/2011שלום מיה
אני רוצה לחזק אותך ולומר לך לא להרים ידיים, קודם כל עבורך וגם עבור ילדייך שבוודאי זקוקים לך. המשיכי להתמודד ולקבל סיוע טיפולי במרכז, את מציינת שהרופאים מציעים לך לקחת תרופות אני מאמינה שיש לכך סיבה וחבל שאת מסרבת, זכותך לברר לשם מה הכדורים, כיצד הם יסייעו לך, לכמה זמן וכו' כדי להיות משוכנעת שזה לטובתך. אני ממליצה לך לבקש מהם עזרה גם לגבי הקשר הזוגי שאת מנהלת, אני משוכנעת שהם יתייחסו לכך ויתנו לך כלים להתמודדות.
מאחלת לך כל-טוב ובהצלחה
גלאי סיגלית - ייעוץ זוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?