מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרידה אחרי הרבה שניםרעות08/11/2011
שלום,
אני בת 24, ונפרדתי השבוע מחבר שלי אחרי שהיינו 5 וחצי שנים ביחד. ממש גדלנו ביחד, ועברנו יחד את התקופה של הצבא, השחרור, הטיול שאחרי צבא ושנתיים מתוך התואר הראשון שלי.
אני לא רציתי להיפרד, אבל בכל זאת אני שאלתי אותו אם הוא רוצה להיפרד, בגלל שהרגשתי שאני מאבדת אותו בתוך הקשר. הסיבה לכך היא שהוא התחיל ללמוד לימודי משחק מאוד אינטנסיביים והזמן שלנו ביחד מאוד הצטמצם עד כדי כל שהיינו רק ישנים יחד ורואים אחד את השנייה בסופי שבוע.
כששאלתי אותו אם אנחנו צריכים להיפרד הוא אמר שהוא עדיין מאוד אוהב אותי ורואה בי את האחת שלו אבל למרות זאת הוא מרגיש שהוא צריך קצת הפסקה וזמן שבו הוא יהיה לבד(מגיל 16 יש לו חברה, כי הייתה לו גם חברה לפני). הוא אמר שהוא כן רואה אותנו בעתיד משותף,אבל שפשוט עכשיו הוא צריך להיות לבד, מה שהוא לא היה אף פעם.
אני לא יודעת איך להתמודד וכרגע אני בסוג של הדחקה. אני פשוט מאוד מפחדת מהעובדה שאני לא אמצא עוד לעולם מישהו כמותו- כי אני מאמינה(וגם הוא) שהאהבה שלנו הייתה אהבה מאוד חזקה, ושהקשר בינינו מושלם. אני מפחדת משלושה דברים: 1. שלעולם לא נהיה עוד ביחד 2. שאני לא אהיה עם אף אחד אחר לעולם 3. שגם אם אני אהיה עם מישהו אחר- אני לעולם לא אוהב אותו והוא לא יאהב אותי כמו עם החבר שלי.
אני לא יודעת האם להאמין לו שכל מה שהוא צריך זה קצת "לבד" שלו, או שהוא חושב שאנחנו לא מתאימים, לא צריכים להיות ביחד, ולכן הוא נפרד ממני. אני לא יודעת למה להאמין.
האם מתגברים על פרידה או שמשהו בך תמיד נשאר שבור? אני לא יודעת איך להיות לבד, כי אני לא לבד מאז גיל 18 וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
אני09/11/2011אני צעירה ממך בנשה וחצי,ואומנם יצאתי עם הבן-זוג שלי "רק" שנתיים וחצי
שמהן שנה מאוד מאוד מאוד קשה ובעייתית,
וגם מחשבות ורצונות לחיות ביחד,והייתה פרידה וחזרה ושוב פרידה סופית
כבר 9 חודשים.
אני גם הייתי ככה,אפילו כתבתי הרבה שירים על אם אוכל להרגיש לאחר..
וכן גם אחרי 9 חודשים וגם אחרי חודשיים בזוגיות שאני עוד לא שם גם בגלל המחשבות
על הלשעבר...
אבל במקרה שלכם נשמע שזו פרידה זמנית,אבל גם אם לא,זה קשה מאוד ,אבל כמה שבן-זוג יכול להיות משמעותי וזה דבר נהדר,
המלצה חמה חמה אל תיכנסי לזה יותר מדי, תחיי את חייך-מה את עושה?מה מעניין אותך?מי את עם עצמך?
ובקשר לכמות הפגישות ביניכם אולי היא השתנתה,אבל "רק" לישון ביחד ולהיות סופ"שים ביחד,חמודה,זה מצב מעולה מעולה.
ושוב כמה שזוגיות נהדרת,ה עם משפחה,חברות,תחביבים הכל....החיים שלך!
תדאגי שיהיה בסדר (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה אחרי הרבה שנים - תגובה
דליה שוורץ13/11/2011רעות שלום,
אני קוראת את דברייך ומתוכם אני מצליחה לזהות בעיקר פחד. את פוחדת שלא תכירי ואת פוחדת שלא תאהבי ואת פוחדת ואת פוחדת שלא תיהיו יחד..
הפחדים האלה הם ליגיטימיים והגיוניים אבל יחד עם זאת חשוב לשים לב לא לתת לפחדים לנהל אותך ולהכתיב לך את התנהלותך. אנחנו צריכים ללמוד לחיות ולהתקדם הלאה למרות הפחד.
פחד מגיע בעיקר בגלל שאנחנו לא יודעים מה הולך לקרות וחוסר הוודאות הזה הופך אצלינו לפחד אבל ננתח רגע את מה שקורה לך יכול להיות שתגלי שכשיש לך קצת חופש ולבד את מצליחה למצוא לעצמך עיסוקים אחרים ותחומי עניין שלא הצלחת להגיע אליהם עד עכשיו. יכול להיות שתמצאי סביבך אנשים חדשים שיתגלו כחברים טובים ואולי אפילו תתאהבי עוד יותר ממה שאת מאוהבת היום. אם תשארי בתוך הפחד שאולי ואולי ואולי אז לא תדעי מה יש מסביב.
תני לדברים ליקרות, הוא מבקש חופש אז תני לו את החופש עם כל האהבה שלך אליו וצאי להנות גם מכך שלך יש הפסקה פגשי חברות חדשות, השקיעי בתחביבים או דברים שאת אוהבת לעשות ולא יצא עד עכשיו. היופי של החיים הוא שאת אף פעם לא יודעת מה יהיה בדקה הבאה, אולי האושר שלך שם. אל תפחדי, תעזי להסתכל על החיים ולקחת מהם את כל מה שיש להם להציע..
בהצלחה,
דליה שוורץ- יועצת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?