גירושים - הבעל לא מוכן לצאת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירושים - הבעל לא מוכן לצאת
    אמא מודאגת
    08/12/2011

הי,

אני אמא לשניים, בני שנתיים וארבע.
    נושא הגירושים עלה ביני לבין בעלי מספר פעמים בחודשים האחרונים - שנינו הורים מצויינים לילדינו אבל אנחנו פשוט לא מסתדרים זה עם זו...
    בעלי אומר שאם אני רוצה להתגרש אין לו בעיה, אבל עד שבית המשפט יחליט אחרת הוא זה שנשאר עם הילדים בבית ושאם אני רוצה אני מוזמנת לחפש לי דירה אחרת, אבל לא לקחת את הילדים איתי. הוא איים שאם אעשה זאת מתחת לאפו הוא יתלונן במשטרה על חטיפה... לטעמי אם אעשה זאת, הוא גם עלול לקחת אותם ביום שיראה אותם ולהיעלם איתם כדי "להחזיר לי" או כדי לסקל את הצעד שלי לקחת אותם איתי בניגוד לדעתו, עד שאסכים שיישארו איתו.

מה עושים? נשארים לחיות יחד בזירת קרב תחת אותה קורת גג? זה נראה לי הזוי ופוגע מאוד בילדים... מה אומר החוק? כמה זמן לוקח מרגע שמגישים בקשה לגירושין ועד שבית המשפט נותן איזשהי הנחייה ראשונית להסדרי ראייה?

מאוד חשוב לי שלא לפגוע בילדים. הם קטנים אך מבינים הכל. אני לא רוצה שהם יהפכו לקלף מיקוח או נשק בינינו. יחד עם זאת, אני לא מצליחה להעלות בדעתי שלא אני זו שאקום אליהם בלילה, אשכיב אותם לישון, לפחות ברוב ימות השבוע.
    גם אם נגיע להסדר של "יום אצלי - יום אצלו", נראה לי לא נכון לטלטל אותם עם מזוודות ושכל יום יישנו בבית אחר... הם צריכים שגרה וסביבה קבועה.

אודה מאוד על תגובתכם לעניין החוק וגם לשמוע מחוויותיהן של נשים שכבר היו במצב דומה.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גירושים - הבעל לא מוכן לצאת - תגובה

דליה שוורץ
    11/12/2011

אמא מודאגת שלום,

אני אוכל להתייחס רק לחלק השני של הדברים שכתבת מאחר והחלק הראשון
    מתייחס לשאלה משפטית, מה מותר ומה אסור ומה אומר החוק. מאחר ובפורום זה התשובות הן של יועצים זוגיים לא אוכל לתת לך עצה משפטית אלא להפנות אותך לפורום מתאים.

לגבי המשך דברייך, את אומרת שאינך רוצה להפוך את ילדייך לקלף מיקוח ואת צודקת ב 100% אבל נראה לי שכבר התחלתם לשים אותם בעמדה הזו. ברור שאת לא יכולה לדמיין את עצמך מוותרת עליהם אף יום בשבוע אבל בגרושין זה המצב וכל אחד מההורים רואה את ילדיו לפי הסדר ראייה שיקבע בית משפט בהתאם לגיל הילדים ופרמטרים נוספים.
    אני מציעה לך במקום להפוך את הבית לזירת קרב לנסות לפנות לייעוץ זוגי אולי תוכלו בעזרת איש מקצוע לפתור חלק מהבעיות והחיכוכים שלכם וכך לא יהיה הבית זירת קרב אלא מקום שנח ונעים בו. נכון שכרגע זה מראה לך רחוק וכמעט בלתי אפשרי אבל אם תגיעו יחד לייעוץ מתוך החלטה שאתם נשארים כרגע ביחד יתכן מאוד שתיקחו את הכלים המתאים לנווט את חייכם למקום טוב.

בהצלחה,
    דליה שוורץ יועצת זוגית ואישית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעל לא מוכן לצאת

דני
    12/12/2011

שלום רב ,
    כגבר גרוש אני חייב לומר לך שכל הכלים וכל הרשויות עומדים ויעמדו לצידך לאורך כל הדרך(לצערנו הגברים).לא אהבתי שבעלך מאיים שתלכי ותעזבי את את הבית והילדים,לא אהבתי שהוא מאיים איום מרומז כי ייקח לך את הילדים,וממש לא אהבתי את החששות שלך מבעלך.כל אמירותיו,וכל הדיבורים שלו נועדו אך ורק כדי להקשות עלייך ולהשאירך במחיצתו.אין לכך הסבר אחר.מה שכן אהבתי אצלך הוא הרצון העז להשאיר את הילדים מחוץ למשחק,לדבר הזה צריך פרטנר וממש לא נראהה לי שבעלך הוא הפרטנר המושלך להתחשבות בילדים ובך.נראה שהוא נכון למלחמה בך בכל דרך ורצוי שתביני את זה מהר כי אחרת את תביני את הדברים תוך כדי תנועה ומאבק בלתי מתפשר שהוא יבצע כנגדך.הילדים כמעט תמיד יישארו במחיצת האימא,אין לכך תקדים אולי נדיר שהמצב אחר שהאב מקבל משמורת על הילדים.אם את אימא למופת כמו שמשתמע מהדברים שאת כותבת תנסי לסגור איתו הסכם מכובד על משמורת משותפת בה הבסיס של הילדים הוא הבית שאת גרה בו איתם ובמחיצתך,ואת האבא הם רואים ומתראים איתו בימים קבועים ואם תגורו באותה סביבה את יכולה אפילו לאשר שיישנו בביתו.את חייבת לכך פרטנר ראוי ואדם שמכבד ומבין את רצונך לפרק את החבילה מסיבותייך את.במידה והוא ימשיך בהתנהגות הקלוקלות שלו כלפייך את חייבת להוריד כפפות ולהגיב לט בהתאם.
    סורי זו המציאות ואני מקווה שעזרתי לך במידת מה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו