האם להיפרד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם להיפרד?
    גל
    23/12/2011

אשמח לחוות דעתכם
    נמצא בצומת דרכים עם חברתי. הכרנו לפני שבע שנים. היינו שנה ביחד בקשר פיזי בעיקר ופחות רגשי ונפרדנו באופן קל וטבעי לשנינו.
    אחרי ארבע שנים נוספות נפגשנו ולהפתעתי נהיינו חברים שוב. אני התגעגעתי למגע הפיזי איתה ופחות לקשר הרגשי שלא היה בעצם. חשתי כי אני נשאב לקשר כי נוח לי איתה - יש סקס טוב והיא מאוד אוהבת ומפנקת אותי. מעולם לא חשתי שאני מאוהב בה.
    עברו כבר שנתיים במהלכן אני כל הזמן חש לא בטוח בקשר. עם זאת הקשר כבר מאוד קרוב, יש אינטימיות רגשית חזקה ואני באמת אוהב אותה. לצד כל זאת אני בן אדם מאוד חברותי וחווה תסכול רב מכך שהיא קנאית וחשה מאוימת כל פעם שאני עם חברים שלי - איתה או בלעדייה. אנו מאוד שונים - לי קל לתקשר, לטייל, לחוש בטוח ולהיות עצמאי והיא תלותית יותר, חרדתית וקשה לה בכל תחומי החיים - בעבודה, במשפחה ובתקשורת עם החברים שלה. היא לרוב לא מאושרת ממה שהיא והדימוי העצמי שלה מאוד מאוד נמוך. בקשר אני צריך לתחזק הרבה את הביטחון העצמי שלה שבטוח גם נפגע מכך שאני לא מרגיש בטוח בקשר.
    אני מרגיש שהגענו לצומת שחייבים להחליט כי זה כבר ממש מתיש.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם להיפרד?

הוספת תגובה

• האם להיפרד? - תגובה

דליה שוורץ
    24/12/2011

גל שלום.
    את מתאר מערכת יחסים שמבחינתך היא די נוחה. יש סקס טוב היא אוהבת ומפנקת אתה גם מרגיש אוהב ובסך הכל מה רע לך? מצד שני אתה מתאר את החברה שלך כחסרת ביטחון וקנאית תלותית שבעיקר קשה לה. אתה משום מה החלטת שהתפקיד שלך הוא לחזק לה את הביטחון העצמי ואתה מתקשה לעשות זאת כי אתה עצמך לא כל כך בטוח בקשר. אני מציעה לך קודם כל להסיר מעליך את תפקיד המושיע שלה. אתה לא אחראי על מה שקורה לה גם אם זה מאוד נח לחשוב כך.אתה צריך להחליט עם עצמך אם אתה בכלל אוהב אותה מספיק כדי להשאר במערכת היחסים הזו. תקבל החלטה עם עצמך מה אתה באמת רוצה מהקשר הזה ואם זה באמת טוב לך. במקום להיות עסוק במה היא צריכה תיהיה עסוק במה שאתה צריך וכך תוכל להשרות עליה בטחון בלי אף טיפת מאמץ. אם תחליט שהיא לא מתאימה לך ואינך מעוניין בה אז סיים את הקשר וכך יהיה טוב יותר לשניכם...

בהצלחה,
    דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו