מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דילמה להתגרש או לא ???????????פגסוס02/02/2008
אנ נשוי כבר 25 שנים .ולנו שני ילדים גדולים , מזה כשבע שנים אני מרגיש שאני כבר לא יכול יותר לסבול את נוכחותה של אישתי בקירבתי ..במשך כל השנים עיקר העול עלי .בענייני פרנסה החלטות וכו'..בתחומים רבים אני מאוד דומיננטי ואני חש שהיא כל הזמן חוסה בצילי ,הדבר גרם לירידה בדימוי שלה בעיני ,מבחינה חיצוני וסליחה אם נשמע שחצני משהו אבל נראה היטב ויש לי תחושה שאשתי מתכווצת כשהיא שומעת שמחמיאים לי,אשתי לא נותנת ספייס לא מצא חן בעיניה שאני יוצא עם חברים (דבר שעשיתי לעיתים נדירות ..) במשך היום שיחות טלפון ותמיד השאלה איפה אתה ? לפני כשנתיים הכרתי מישהי והתפתח רומן אשר נחשף הצגתי את הקשר כסטוץ למרות שלא היה כזה , הרגשתי שאני לא מוכן לוותר על הקשר והמשכתי תוך שמירה יתרה על דיסקרטיות ,כלפי חוץ לכאורה הקשר היה מזדמן ונגמר אך אישתי בשלה עושה המון סצינות והלחץ לא מפסיק ,אני ממש מרגיש חנוק בבית מחד לא רוצה להתגרש בשביל שום אישה מאחר ואיני מאמין על בניית קן חדש על גבי הריסות , אמרתי שאם אי פעם אעזוב את הבית זה כי רע לי .
הדילמה מלווה אותי כבר הרבה שנים ואני מרגיש שאני צריך לקבל החלטה כי גם נסיונות לעשות את המקסימום שאני יכול (והיתה תקופה שהקשר עם החברה נותק לא גרמו לאישתי להיות שביעת רצון) ואז הגעתי למסקנה שצדקתי שלא וויתרתי על הקשר עם החברה שהרי זה ממילא לא היה משנה כלום לאישתי ואם זה עושה לי טוב ..אז זה מגיע לי .
לסיכום כבר כשבע שנים מלווה אותי הדילמה לעזוב או מה ?? אישתי מרגישה שאני מרוחק והמצב לא משתפר ..אני לא מוכן ללכת לטיפול זוגי לא מאמין בזה ולא מוכן להחשף ולחשוף את חיי בפני גורם זר
אשמח לשמוע זוית ראייה אחרת ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להתגרש
אילה אריאלי04/02/2008אתה מוסר מסר כפול: מצד אחד אתה רוצה לקבל זווית ראיה נוספת, אך מצד שני לא רוצה ללכת לטיפול כדי שלא יראו לך זוויות ראיה נוספות. לדעתי אתה חייב לבחון את מערכת היחסים של אשתך מהמקום שגם לך יש הרבה אחראיות על היחסים. האם חשבת על כך שהדומיננטיות שלך היא גם שליטה, וחוסר קבלה של האחר ? האם אתה מוכן לוותר על השליטה שלך ולהיות במערכת זוגית יותר שוויונית? האם אתה נותן ומעניק ביחסים הזוגיים? כמובן שללא נתינה שלך אל לך לצפות להבנה וקבלה של אשתך.
הבגידה שהיתה הביאה לחוסר אמון. מאד הגיוני שלאחר גילוי הבגידה החשדות וחוסר האמון מצד אשתך ימשיכו. רק דרך טיפול או דרך נתינה והשקעה בזוגיות אפשר לשקם את היחסים. נראה שאתה בתקיעות ביחסים שלך: מצד אחד אתה לא רוצה לעזוב אך מצד שני לא מוכן לעשות דבר על מנת לשקם את הזוגיות שלך.
אריאלי אילה
מטפלת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתגרש או לא
אסתי08/02/2008לפגסוס.
אתה מדבר על מצב שאתה נמצא בו כבר שבע שנים. זה הרבה זמן. אני מניחה שבתקופה ארוכה זו, הנישואים מספקים לך וודאות, ועליה אתה מנסה לשמור, או מתקשה לוותר. כניסה להליך גירושים היא כניסה לתהליך ארוך שמאופיין בחוסר וודאות לגבי כל הדברים שהורגלת אליהם. ברמה הטכנית - יש להתרגל למקום מגורים חדש, לשיגרה חדשה, למרחק מהילדים, ולמצב כלכלי חדש. ברמה הרגשית, אתה מוצא את עצמך לבד. יש המוצאים שהלבד מהנה ביותר.
להחלטה להתגרש סיבות רבות. אנשים מתגרשים, בין היתר (כפי שציינת במכתבך), על מנת לייסד מערכת חדשה, או למסד מערכת מקבילה. זה לא מתאים לכל אחד. בעצם, אם אתה מתגרש כדי להשתחרר מעול של מערכת מחייבת, מדוע להכנס מייד למערכת אחרת, שעשוייה להיות מחייבת לא פחות? שוב לא יהיה לך חופש.
אולי כדאי לחשוב על פרידה לצורך חופש וכל השאר יבוא אח"כ.
פגסוס המיתולוגי, שמתי לב, מתואר לרוב כיצור חיובי שאוהב לעזור אך קנאי לפרטיותו ולטריטוריה שלו. אולי הלבד יתאים דווקא. לא תדע עד שלא תנסה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?