מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלטה על פרידה משותפת בלית ברירהמאי15/01/2012
אני וחבר שלי נפרדנו אחרי 3 שנים של זוגיות. זה קרה לפני 3 ימים. מאז אני בוכה כל הזמן והוא אמר לי שאני יכולה לדבר איתו מתי שאני צריכה ושזאת ההחלטה שלי אם להישאר איתו בקשר. הוא מוכן לשמור איתי על קשר כי אני מאוד חשובה לו ועברנו המון המון דברים ביחד שזוגות אחרים לא עוברים בכלל (מות אביו ולפני שנה וחצי הייתי על סף מוות אחרי תאונת דרכים) והוא היחיד עכשיו שיודע הכל ומבין אותי ואני לא יודעת איך לעבור את הימים הבאים. אני גם סטודנטית-איך אוכל לעשות הפרדה בין 2 הדברים בלי שמשהו יפגע מהשני? איך גורמים לזה לכאוב פחות? לשמור איתו על קשר אחרי שאתמודד עם הפרידה? מה עושים עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה
דני15/01/2012שלום רב,
אמנם אני לא איש מקצוע אבל לניסיון בחיים יש לא מעט חשיבות.
בעקרון מה שלא שלך לא יהיה שלך.אם החלטתם על פרידה את חייבת לכבד את בקשתו.כל קשר כרגע בינכם יעצים את הדברים מבחינתך ולא יאפשר לך להמשיך הלאה.
לדעתי את חייבת לנתק כל קשר כרגע ואולי בעתיד לחדש אותו וזה אך ורק לאחר שתהיי במקום אחר רגשית.לדעתי נתק טוטאלי יכול רק לגרום לצד שמנגד לחשוב טוב יותר באם ההחלטה הייתה נכונה.רק כשמאבדים משהו יודעים להעריך אותו.לכן אם יש מצב לחזרה הוא רק אם תתני לו את המרחק לו הוא זקוק וגם את יכולה להמשיך בחייך ורצוי שתתאבלי על סיום הקשר בדיוק יומיים.ייתכן גם שזה נגמר לו והוא לא אוהב יותר,זו גם אפשרות שאת חייבת לקחת בחשבון.ואם המצב כזה אין לך על מה להלחם אלא אך ורק לצאת לדרך חדשה ולהכיר גברים אחרים.בכל מקרה כפי שהבנת הכדור לא נמצא בידיים שלך..סורי אבל זה המצב לאשורו.תני לזמן לעשות את שלו.בכל מקרה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטה על פרידה משותפת בלית ברירה - תגובה
דליה שוורץ15/01/2012מאי שלום,
הלב כואב ושבור ופרידה היא דבר כואב. זה דומה מאוד לאובדן של אדם אהוב וכמו באבל גם בפרידה יש שלבים של התמודדות.
את רק שלושה ימים אחרי הפרידה ולכן הכאב שלך כל כך טבעי. רחי לך את הזמן להיות עצובה. מותר לבכות כמה שרוצים וכמה שצריכים ואחרי הבכי יהיו המון מחשבות עליו ולמה זה קרה. ללב יש תכונה מאוד נוחה. הוא יודע לאסוף את השברים ולבנות את עצמו מחדש. ולכן קחי לך את הזמן ולאט לאט זה יכאב פחות ופחות וכשתיהיי אחרי המשבר תוכלי לקבל החלטה אם את רוצה לשמור איתו על קשר או שלא. זה תלוי בך ואני בטוחה שתחליטי את מה שנכון וטוב לך אבל אל תקבלי את ההחלטה כעת. תמתיני קצת כדי שתוכלי לקבל החלטה נכונה.
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?