מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכאב הרב של הבגידות שלה, הלב פצועעודד10/03/2012
שלום לכולם,
אני רואה את ניתוחי המצב והעידודים בפורום ומנסה בפעם הראשונה לכתוב כאן...
הסיפור הוא שאנו נשואים 13 שנים ועוד 7 שנים של חברות + 3 ילדים. אנחנו מתקרבים לגיל 40.
מזה 3 שנים שהבית שלנו כמעט מפורק, הפצעים כואבים, הלב שלי מדמם, אני מרגיש שהאשה שלי איבדה את עצמה במין מחול בלתי פוסק של שקרים, תאווה למין ובגידות.
מזה 3 שנים שהיא מחפשת ריגושים בחוץ, אצל השכנים, מקומות עבודה, חברים, ניהלה רומן של שנה וחצי עם מאהב גרוש מהעבודה שלה.
לכל אורך הזמן לא הסכמתי לכך נלחמתי איתה ראש בראש, אני לא מוכן לספוג את העלבון הקשה של הבגידה, התפשרתי, הלכנו לייעוץ, אבל בכל פעם שהמטפלות ניסו להגיע אליה היא קמה והלכה.
אני מודה שעברנו המון תלאות בדרך שלנו. תמיד החברות, האמון והאהבה היו חזקים אצלנו, היינו זוג שבאמת היה לתפארת. היו שנים שאני השקעתי בעבודה ולא בגלל הרצון הטוב שלי או רצון לקריירה מזהירה, התפקיד שלי היה תובעני וכפוי טובה, הייתה קרוע בתוך עצמי והזנחתי את אישתי, הן מחינת היחס והן מבחינת החיזור.
היא לא הייתה אישה קלה, היו לה שגעונות משלה, אישה קשה וסגורה אך תמיד הייתי נותן לה גיבוי ותמיד גם מוותר - זו האישה שאהבתי- אהבה ללא תנאי. חיי משפחה היו הדבר הכי הכי חשוב לי בעולם.
הנה אני מוצא את עצמי כותב כאן, היות והיא סיימה את הקשר עם המאהב שלה מהעבודה, היא הייתה קרועה בתוך עצמה בעולם של שקרים, תאווה, ריגוש, הפאי האסור. היא נפתחה אליו ונסגרה אליי. כמו שאומרים מה שעשתה בחוץ היא לא מסוגלת לעשות איתי.
והנה אנחנו מנסים שוב להשתקם, היא מתכתבת עם בחור כאן מהפורום, ואני מגלה שלאט לאט היא שוב נסחפת למין מערבולת של רגשות עם הבחור כאן בפורום במיילים פרטיים, עוד פעם מושכת אש, עוד פעם מתגרה ומושכת אליה שוב מאהב שמתחסד להיות "עוזר" ומשתף איתה פעולה.
כשאני מדבר איתה על כך אנחנו שוב רבים, אני לא מוכן לסבול את השקרים ולא מוכן להיות מרומה וחלש, דיברנו על שינוי כללי בבית, שינוי בדפוס התנהגות, שינוי בהתנהלות עם הילדים, אך הקשר שהיא מתחילה לפתח מפריע לי מאוד.
הבעיה היא שנסיתי לדבר איתה, אמרתי לה שזה גורם לי להתרחק ממנה, זה גורם שוב למתחים ואם שוב פעם אני אגלה שהיא מנהלת רומן תהיה מלחמת עולם כמו שהיא לא מדמיינת, כי אני כל כך מתוסכל.
האמת שאני מוכן לקבל הכל, לנסות לשנות, לקבל שינוי , מוכן לנסות עוד ניסיון אחרון לפנ פירוק משפחה אבל מאוד פוחד שהיא מרמה אותי שוב.
לאלו שחושבים אולי איזה גבר סמרטוט, אני יכול להגיד שניהלתי מלחמות, גם אני פגעתי בה, אך היום אני יודע שהחוכמה היא המשפחה, הילדים יותר חשובים לי, גם היא חשובה לי, רק שלה נראה לי שלא כל כך איכפת.
מה אתם אומרים? להמשיך לתת לה לחיות את עולמה? שתמשיך לבצע את מה שהיא עושה ולגלות עוד שבוע/שבועיים/חודש/חודשיים שהיא בעוד רומן? או לחתוך באופן סופי?
כל דעה תתקבל בברכה,
עודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכאב הרב של הבגידות שלה, הלב פצוע - תגובה
דליה שוורץ11/03/2012עודד שלום,
מדבריך ניתן להבין כי מערכת היחסים שלכם מאוד מורכבת והביאה אתכם למצב של תסכול ובגידות.
קשה לדעת מדוע אישתך בוחרת למצוא את הריגושים שלה שוב ושוב במקומות אחרים אבל מה שכן חשוב לשים לב היא העובדה שזה קורה לה שוב ושוב. מסתיימת מערכת יחסים אחת והיא נסחפת לאחרת. יכול להיות שמבחינת הזוגיות שלכם הסתיימה ואין לה עניין לשקם ויכול להיות שהיא כל כך מתוסכלת מהשיגרה שהיא מוצאת את עצמה נשאבת שוב ושוב לתוך רומנים קצרים או ארוכים.
שאלת מה לעשות. כמובן שלא ניתן לתת על זה תשובה חד משמעית ורק אתה יכול להחליט מה אתה רוצה שיקרה ורק אתה יודע אם אתה מוכן כבר לוותר עליה או שאתה כלכך רוצה להשאר יחד ומוכן להלחם.
ההחלטה שלך מורכבת מכמה דברים שעליך לשים לב אליהם, לנסות שוב טיפול זוגי ולהחליט שמה שיקרה בטיפול והמסכנות שאליהם תגיעו יהיו הקובעות מבחינתך, כלומר אם היא שוב תחליט שהיא פורשת כשמגיעים לדבר עליה אז כנראה שהיא לא באמת מוכנה לוותר על הריגושים האלה. אתה גם צריך לבדוק עם עצמך האם אתה תיהיה מוכן לסלוח ולשים בצד את השנים של העלבון מהבגידה.
שאל את עצמך האם אתה תיהיה מסוגל לא לחשוד בה בכל פעם שהיא תשב מול הפייסבוק או כל רשת חברתית אחרת או בכל שהיא תתעכב בעבודה.
זאת החלטה לא קלה שאתה תצטרך לקבל אך ורק עם עצמך.
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?