מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקש לסגור את המעגלאב בעל כורחו14/03/2012
לפני שנים רבות חרף היותי אדם נשוי יצרתי קשר רומנטי דיסקרטי עם רווקה בגיל 38 .מצאנו שפה משותפת .הרבה שיחות הרבה חום . במשך כל הקשר הבהרתי חזרתי והדגשתי שאינני מעונין להתגרש ואינני מעונין שהיא תיכנס להריון ..ידידתי הבטיחה והתחייבה שהיא משתמשת באמצעי מניעה באופן קבוע ואין סיכויים שתיכנס להריון.לאחר תקופה לא קצרה הודיעה לי שהיא נכנסה להריון.ביקשתי התחננתי שתסיים את ההריון הבהרתי שלא אוכל למלא את תפקיד האב ואני אעזוב -לא עזר דבר .היא המשיכה בהריון והצהירה שהיא איננה מעונינת ואיננה זקוקה לדבר והתחייבה שלא תבקש ממני דבר . הילד נולד .לבקשתה חתמתי על הצהרת אבהות והתחלתי לתמוך בה מבחינה כספית (סימלית) ביקורי הלכו ופחתו ולבסוף קמתי עזבתי. ונתקתי את הקשר עם האם והבן. לאחר מספר שנים הגישה נגדי תביעה למזונות ואכן תמכתי בילד עד לסיום שירותו הצבאי. במשך כל השנים שחלפו אני תוהה מה מביא אישה לאכוף על גבר להיות אב בעל כורחו . אני מבין את הרצון העז והנחישות לחוות תחושת אמהות -להרות וללדת השאלה האם תמורת חוויה זו זכאית האישה להעניש את הגבר הנשוי ואת משפחתו וגרוע מכך להעניש את בנה שיגדל ללא אב. אישית אני משלם את המחיר אני חי בתחושות אשמה נוראית בגדתי באשתי וביילדי.נטשתי בן שלא אשם בשום דבר שנולד למציאות בלתי אפשרית נהגתי כך בגלל הכעס כלפי האם שהוליכה אותי שולל ורימתה אותי .אני מתעלם גם לחלקי באחריות להולדת הבן איני סולח לעצמי על הנטישה ואינני יודע כיצד לכפר על כך מבלי לגרום נזק גדול יותר למשפחתי ובעיקר לבן שנטשתי ובמשך שנים חי במציאות זו. האם יש למישהו/י הצעה כיצד אוכל לסגור את המעגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש לסגור את המעגל - תגובה
דליה שוורץ24/03/2012אב בעל כורחו....
הפכת לאב בלי שהתכוונת ואותה אישה עשתה מעשה מירמה אבל לקיחת האחריות על ניהול הרומן הזה הוא לגמרי שלך. אם רוצים להמנע ממקרה כגון זה אין ברירה אלא לא לנהל קשר מהסוג הזה. ברגע שאדם נוסף שותף אתה לא יכול להיות האחראי הבלעדי לתוצאות...
ולשאלתך, איך אפשר לסגור את המעגל מול הילד שלך. כדי שהמהלך הזה יהיה נכון עליך לשתף את בני המשפחה שלך בסוד העניין גם את הילדים שאינני יודעת אם הם מודעים לקיומו של אח. אל תפתח סוד חדש עשה את המהלך בהסכמתה של אישתך.
קח בחשבון שאתה לא יכול לדעת איך יגיב הבן שלך ליצירת הקשר המחודשת הזו ויכול להיות מצב שהוא יסרב לפגוש אותך או שיביע כעס רב בזמן הפגישה.
אתה בהחלט צריך לעשות עבודה מקדימה לשוחח עם בני המשפחה שלך לשוחח עם האמא של הבן שלך ואחרכך לפנות אליו ולהסביר לו מדוע לא היה אבא בחייו ... בתקווה שהוא יבין . קח בחשבון שזה תהליך ארוך ובניית האמון לא תיהיה קצרה.
בכל מקרה זה כנראה המהלך הנכון ואני מאחלת לך בהצלחה.
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני שיהיה מאוחר מדי
אב בעל כורחו24/03/2012תודה על תשובתך נטלתי אחריות הכרתי באבהות ושלמתי מזונות .לאחר שהתוודתי בפני אישתי על הולדת הבן הצהרתי שאני מנתק את הקשר איתו ועם אמו ומאז לא יצרתי איתם קשר. לאחרונה העלתי בפני רעיתי פעמים מספר את חששותי כיצד אני אגיב וכיצד היא תגיב אם הילד יטול יוזמה ויצור קשר או יופיע בביתנו.ואולי עדיף שאני איזום את המהלך .לשאלתה מדוע חשוב לי ליצור את הקשר ביוזמתי -לא הייתה לי תשובה מספקת.למעט הרצון לסגור את המעגל לפני שיהיה מאוחר מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאב בעל ק
mosha02/04/2012מפחיד הסיפור שלך מחזק אותך מכאן....ואני מאמין שסיפורך יעביר מסר לחיים ...לכולם ...מאחל לך רק טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?