מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך אסתדר לבד אחרי גירושים?מתה מפחד26/03/2012
אני נשואה מזה 5.5 שנים, ואתמול מלאו 10 שנים ליום שבו בעלי ואני התחלנו לצאת. יש לנו ילד מדהים שאתמול מלאו 3, והזוגיות שלנו במשבר תהומי שלא נראה שכבר אפשר לצאת ממנו. אחרי המון נסיונות (וטיפול זוגי) אני חוששת שלצערי הדבר הנכון הוא להיפרד. אבל אני מרגישה משותקת מרוב פחד, ולא מצליחה לדמיין את היום שאחרי. למעשה זה הדבר שעד עכשיו גרם לי להישאר ולהחזיק מעמד עוד קצת, כי תמיד נראה לי שהאפשרות השניה תהיה גרועה בהרבה.
אני אוהבת את בעלי אך לצערי הוא כבר לא אוהב אותי, והזוגיות שלנו הלכה אט אט והתפוגגה, עד שהיום היא כבר לא קיימת. וזה לא רק שאין בינינו כלום, והוא לא נותן לי שומדבר טוב, אלא גרוע מכך - מה שיש בינינו עושה לי רע. אני מחכה שהוא יבוא הביתה רק כדי שיקל קצת על עול הטיפול היומיומי בילד, אבל מעבר לזה הרבה יותר טוב לי כשהוא לא לצידי. קשה לי לדמיין את עצמי מתחילה פרק ב ומוצאת מישהו שירצה אותי עם ילד, והרבה פעמים אני אומרת לעצמי שאחכה לפחות עד שאכנס שוב להריון ואז מכסימום ניפרד אבל לפחות יהיו לי 2 ילדים - אחרת קרוב לוודאי שלא יהיו לי יותר. הפחד שלי הוא מההתמודדות היומיומית - איך לחזור לבית שאני מחזיקה לבד, לנהל את חיי הילד לבדי, לעשות הכל בלי שיתוף של בן זוג שיחלוק איתי. וזה גורם לי כל פעם לקבל רגליים קרות ולהישאר, אבל לא טוב לי, בלשון המעטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אסתדר לבד אחרי גירושים? - תגובה
דליה שוורץ26/03/2012שלום לך,
את מתארת פחד שהוא טבעי והגיוני וברור שהמצב האידאלי לכולם הוא זוגיות טובה והרמונית, בית שיש בו אבא ואמא שמסתדרים ואוהבים ולכולם מאוד טוב. אבל, זה לא המצב ולכן את צריכה לשאול את עצמך מה את מעדיפה להמשיך לחיות את החיים כך עם זוגיות שלא קיימת עם בעל שלהרגשתך אינו אוהב אותך יותר ואינו נותן לך שום דבר טוב או לבחור באלטרנטיבה השניה שהיא לתת לעצמך סכוי לחיים טובים ומאושרים. נכון שההתחלה לא קלה ויש התמודדויות כלכליות והתמודדיות עם הילד שצריך להסביר לו את המציאות החדשה אבל זה נותן לך סיכוי לחיים טובים יותר.
ממה שאת מתארת את בעצם יודעת מה נכון לך לעשות אבל הפחד משתק ולא נותן לך להתקדם ולקדם את חייך למקום טוב יותר. הכניעה שלך לפחד מהלא נודע בעצם קובעת לך את המציאות שלך והמציאות הזו לא טובה לך.
אני ממליצה לך בחום לפנות לייעוץ אישי כדי שתוכלי לקבל החלטות שיכוונו את חייך למקום נכון וטוב עבורך.
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?