מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בהתמודדות עם פרידהnatali10/06/2012
שלום רב,
אני מזה חמישה חודשים אחרי פרידה, שלא הייתה ביוזמתי.
אני וחברי לשעבר היינו ביחד כמעט שלוש שנים ולקראת סוף הקשר הינו רבים הרבה וחוסר תקשורת בנוסף, אך ללא ספק הייתה בנינו אהבה גדולה. אנחנו בתחילת שנות העשרים שלנו ולכן שנינו חשבנו על איך אנחנו רוצים לחיות את חיינו ובייחוד אני שהתלבטתי רבות על לנסוע לתקופה ארוכה לחול (מעל שנה) ובסוף הכל התפוצץ והוא נפרד ממני, למרות שלא במודע גם אני דחפתי לכך.
לי עדיין קשה להתמודד עם האובדן בייחוד אחרי שלוש שנים של קשר אין בנינו שום קשר אפילו מינימלי, אני ניסיתי כמה פעמים ליצור קשר אבל זה תמיד נגדע מצידו, אני יודעת שזה דבר טוב בשבילי שאין קשר כדי לעבור הלאה אבל עדיין אני מרגישה תקועה שלא משנה מה אין יום שלא עובר בלי שאני אחשוב עליו ולהתגעגע אליו ובנוסף אני מנציחה את הרגעים הטובים.
אני ללא ספק במקום טוב יותר מההתחלה אבל אני מפחדת להתקע ולא להצליח לעבור הלאה, לא משנה כמה מתמוגגת לי התקווה שהוא יצור איתי קשר ושזה נגמר בנינו ובנוסף אני עוזבת למעל לשנה עוד חודשיים.
אני מועצבנת על עצמי שאין שיחת טלפון הודעה בפייסבוק שאני לא מקווה שזה הוא, מרגיש לי כי הוא במקום טוב יותר ממני ושהוא מצליח להתקדם טוב יותר ממני ואני במחשבה ובהרגשה עדיין לא מפסיקה לחשוב עליו ולהתבאס. ההגיון שלי אומר לי שזה לטובה ושזה מאוד קשה כי זה אהבה ראשונה אבל אני מפחדת להיות אובססיבית אליו ושאני אתקע עליו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהתמודדות עם פרידה - תגובה
דליה שוורץ11/06/2012natali שלום,
פרידה זה תהליך ארוך המלווה בדרך כלל בכאב, געגוע, לעיתים כעס עצמי וכעד על השני על כך שהביא למצב הזה.
את אומרת דברים מאוד רציונלים וברורים, אבל הלב שלך מתגעגע.
את עדיין לא סיימת את תהליך הפרידה ולכן את מקווה שהוא יצור קשר.
זה סביר ונרמלי שהלב עדיין לא השלים עם הפרידה וזה מצויין שאת עובדת עם הראש ומבינה שזה טוב לך.
את נוסעת מכאן לתקופה ארוכה, דבר שימלא את חייך בחוויות חדשות ועם הזמן גם הגעגוע יחלוף וישאר רק זיכרון ממנו.
יכול להיות שזה רעיון לא רע ליצור איתו קשר לפני הנסיעה כדי להפרד וכך הפרדה מבחינתך תיהיה סופית וסגורה.
לעיתים צריך את סגירת המעגל כדי שאפשר יהיה להמשיך הלאה.
בהצלחה,
דליה שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בהתמודדות עם פרידה - תגובה
יששכר רוטרי11/06/2012שלום לך נטלי,
את כואבת ותקועה בריגשותיך ובכאבך משום שאינך יודעת להיפרד באמת...מי באמת יודע להיפרד? מי שלא אוהב....
אבל גם במקרה שלך יש מה לעשות...
שני דברים : הראשון- שלא תיסבלי מהפרידה...אני יכול להדריך אותך.
השני- ללמוד ל'בחור נכון', שזה הדבר החשוב ביותר, על מנת ליצור זוגיות מתגמלת.
כתבתי מאמר על ה'בחירה הנכונה' בזוגיות.
אם תשלחי לי את המייל שלך, אשלח לך אותו .
רוטרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון
אני11/06/2012היי
אני שנה ו3 אחרי הפרידה ,וזה נורא נורא קשה ובטח אחרי 5 חודשים
יש פעמים שאני עדין חושבת עליו והרבה אבל מה שאת צריכה וכל מי שנפרדה ]שוט לא להיות בשום קשר עם האקס הוא מת ,שום קשר לא צריך להיות
תנסי לחיות את החיים שלך להעסיק לעניין את עצמך
ובהמשך תנסי אפילו קצת בכח להכיר ,לראות כמה טוב יכול להיות גם עם אחרים
יותר טוב ]חות טוב ,אבל תהי בהשלמה שאת והוא כבר לא תחזרו ומשם תמשיכי הלאה
בהמשך כשתהיי בזוגיות אחרת וטובה אולי הוא יהיה רק זיכרון ממזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?