מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יצרתי פרידה אך קשה ליאסנת02/07/2012
זה סיפור קצת ארוך, מורכב ואנסה לתמצת.. .בעבר (באישורו של ביתי) ביקשתי חבורת פייסבוק ממחנכו. מאחר וכיף לדבר איתו, אדם מאד אמפטי, הרגשתי שאני מתאהבת בו, אך אני מאד חזקה בשביל לשמור גבולות. רציתי רק קשר התכתבותי. בהודעה האישית בפייסבוק רק דיברנו על אודות בני בלבד. ההתכתבות בהודעה האישית נוחה וזמינה ואין הפרעה מהסובבים אותי. יום בהיר אחד ביתי שינתה את דעתה, פתאום מרגישה עם זה לא נעים שאנו מתכתבים מאחר ולא ראתה אף אמא שמתכתבת. אני מצדיקה אותה. אבל אני טיפוס מאד חם וחברותי וזורם. היא אלצה אותי למחוק אותו מחברי הפיסבוק. הבהרתי יום אחד למחנך את סיבתה. עכשיו מספר ימים לפני סיום השנה, הרגשתי צורך עז להודות לו על השקעתו בביתי. הוא ענה לי: שהוא שמח לקרוא על כל הפירגון שלי, מודה וכד' וישמח אם אשמור איתו על קשר. עניתי לו: שכנראה ביתי תרגיש יותר נוח מאחר וכבר סיימה ללמוד,אני גם אשמח להיות בקשר איתך בתנאי שזה יהיה הדדי ושתיזום בקשת חברות בפיסבוק בכדי שיהיה לי הבטחון שאתה מעוניין בקשר שכזה דרך התכתבות, כי כך נוח ומתאים לי, במידה ולא תיזום, לא קרה כלום ובאותו רגע אני אפרד ממך. המחנך לא הגיב ולא ביקש חברות פייסבוק. אולי לא רוצה שתלמידים יראו שהוא מתכתב איתי? הרי בהודעה האישית זה דיסקרטי ואף אחד לא רואה את ההתכתבות שלנו.. אז אני לא מבינה מדוע כתב לי: אשמח שתהיי בקשר, או סתם מתוך נימוס. הרי קשר זה גם יכול דרך התכתבות זה גם כלי לקשר או טלפון. אך בטלפון מה כבר יש לי לדבר שביתי כבר סיימה ללמוד.. ובכתב אני יכולה לאח: חג שמח, שנה וכד' וזה גם תקשורת זולה וזמינה. בקיצור לא קיבלתי שום מענה. אני שמחה שזרקתי לו את הכדור בכדי שיהיה עבורי מבחן אם מעוניין בקשר שכזה. כנראה לא מתאים לו משום מה. בתוך תוכי ברור ואשקר שלא התאכזבתי, אבל בדיעבד אני יצרתי לו קשיים של יצירת קשר ו"איימתי" שאפרד איתו אם לא ישתף פעולה בקשר שכזה. עכשיו, אני רק מבינה כמה נקשרתי אליו, מרגישה כאילו נפרדתי מ"מאהב". לא היה בינינו שום רומן אפילו לא שיחות מיניות. אבל כנראה בתוך תוכי התאהבתי בו. אני בטוחה שהזמן ירפא. קשה לי. שאלתי: האם טוב עשיתי שביקשתי ממנו שהוא יבקש מיוזמתו חברות פייסבוק בכדי שיהיה עבורי מבחן אם רוצה בכלל בקשר. אולי הוא בעצם נפגע שבהתחלה מחקתי אותו אבל זה היה מאילוצים שכיבדתי את ביתי והיא יותר חשובה לי מהמחנך. מדוע ציין שהוא ישמח אם אהיה בקשר ומצד שני הוא לא יזם ביקוש חברות בפייסבוק? אשקר, אם לא קשה הפרידה. בעלי ביחסים טובים איתי, יש לי מספיק חברות, אך היה לי מאד כיף איתו שקשה להסביר. בכל זאת הארכתי כי כנראה זה העיק לי ורציתי לפרט שיהיה לכם תמונה כללית יותר. הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יצרתי פרידה אך קשה לי - תגובה
יששכר רוטרי02/07/2012שלום לך,
יוליוס קיסר אמר בזמנו: "באתי, ראיתי, כבשתי".
את אומרת: "התאהבתי, התאכזבתי, ומקווה שניגמלתי". חסר היה עוד: "נקמתי".
מסקנות: את כמהה לריגושים, את כמהה לרומנטיקה, משעמם לך בבית, את מרגישה שהחיים עוברים על ידך מבלי שתחווי אותם.
אם לא הוא, הרי שיהיה מישהו אחר...אותו מחנך קלט להיכן זה מוביל על כן הוא חדל..
אע"פ שאת ביחסים טובים עם בעלך, זה רק שאלה של זמן עד שאת תמצאי לך מאהב (על באמת).
במילים אחרות הנישואים שלכם בסכנה!! ראוי לטפל במצב על מנת שתראי בבן זוגך פרטנר להתאהבות ולמיניות.
אשמח לעזור לכם.
רוטרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אסנת02/07/2012אז מדוע הוא ציין לי פעמיים: "אשמח אם תשמרי על קשר"? מה זה נתן לו ולמה היה צריך לכתוב? אז אני הלכתי הפוך על הפוך, הבאתי אותו למצב של "מבחן" שהוא יזום בקשת חברות פייסבוק, ובעצם הוא לא יזם. כנראה אגו, אגב, הוא חולה אגו, אולי חושש שתלמידים יראו מה פתאום הוא מתכתב עם אמא של תלמידה, יתכן ולא נעים לו. אני לא חושבת שהוא חשד (מה גם לא התכוונתי) שאני מתכננת "להתקדם איתו הלאה". ממש לא. היה רק כיף לדבר איתו. זה גרם לי לריגושים. כן לריגושים. וודאי תתפלא לשמוע, אני לעולם לא ישכב עם גבר חוץ מבעלי. אני מסתפקת בפטפוטים. יש בגבר הזה כנראה משהו כובש שאין אצל בעלי.אנו נשואים מספיק שנים שקשה לי להאמין שבעלי פתאום ישתנה. התרגלתי לחוסר הכריזמתיות שלו. . ולדעתי טוב שכתבתי לו שבמידה ולא יזום לא קרה כלום ובאותו רגע אני נפרדת ממנו. שיבין שאם אין קשורת הנוחה לי, זה התכתבות מצד שנינו- אז אני מנתקת קשר. וכך הבהרתי לו, שאני פשוט נפרדת. וברגע שאני יזמתי פרידה בכתב, זה הרים לי את האגו. אני רוצה שהוא ירדוף אחרי ולא ההיפך. אם לא יזם, אולי טוב עשה כי יתכן והיה גורם לי להתאהבות חזקה ואולי אפילו משבר, אז בדיעבד, טוב שלא שיתף פעולה איתי.בקיצור, שיחקתי אותה כאילו גיבורה ומתנה לו תנאים ומאיימת לעזוב אותו , ובעצם אני יודעת בתוך תוכי שאני שחקנית ומרמה את עצמי, כי בתוכי אני כואבת ומעוניינת בקשר.תודה שוב על עזרתכם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסנת....כנסי
mosha02/07/2012את בדרך לקשר כפי מחוץ לנשואים ואת לא יודעת מה זה עושה לחיי הנשואים ...
תחיי לך כפי שאת בוחרת יש ים של גברים שיסכימו להיתכתב איתך בדיסקרטיות ולחבור לכיפפפ הדדי...........ואני עדין כאן..החיים יפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצרתי פרידה אך קשה לי - תגובה
דליה שוורץ02/07/2012אוסנת שלום,
אן ספק שאת מחפשת לעצמך ריגושים!
בחרת במורה של ביתך כי יש בזה משהו "פחות מסוכן" לדעתך, בכל זאת זה מורה של הבת שלך ולא יקרה כלום.. אבל לא כך הדבר... גם עם המורה של הבת שלך בהחלט יכול לקרות..
מאוד יכול להיות שהוא לא פירש את ההתכתבות איתך כמשהו שיכול להוביל לרומנטי וכשהבין ששלם זה הולך הוא ניתק את הקשר.
אני מציעה לך לפנות לייועץ אישי עבורך כדי להבין מה בעצם חסר לך בזוגיות שלך בבית ומדוע את מחפשת ריגושים מחוץ למסגרת הנישואים.
זה יכול להיות שיגרה שצריך לשבור אך זה יכול להיות צרכים חזקים יותר שיש לך ואינם מתממשים בבית.
פני לייעוץ - ויפה שעה אחת קודם!
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?