מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה למנהלות הפורום הנשים בלבד!ש.02/07/2012
אני מעריכה אתכן וסומכת עליכן לחלוטין.
לכן אני רוצה לשאול אתכן משהו בנושא אחר.
השאלה רק אליכן, כי יותר נוח לי לכתוב על זה כשיחה בין נשים.
אז ככה.
יש לי ילדה בת 10.
אתמול איזה ילד קילל אותה, והיא בעטה לו באשכים. בשנה שעברה קרה אירוע זהה, עם ילד אחר. כמובן שאמרתי לה, באופן כללי, שאסור להרביץ.
איך להסביר לה שאסור לה לבעוט באשכים?. ואיך להסביר למה אסור?.
ויחד עם זאת, איך להסביר לה שאם מישהו תוקף אותה מינית - מותר לה לבעוט לו באשכים.
מתנצלת אם השאלה הביכה אתכן.
בבקשה תענו עליה ברצינות ובמהירות. זה חשוב!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למנהלות הפורום הנשים בלבד! - תגובה
דליה שוורץ04/07/2012שלום לך ע' יקרה.
אני חושבת שהבעיה העיקרית שאת מעלה כאן היא העובדה שהבת שלך משתמשת בכח פיזי ואלימות זו הבעיה העיקרית. אנחנו אמורים לדעת לשלוט בעצמינו ובתגובות שלנו לפני שאנחנו עוברים לשימוש בכח פיזי. כשאין לנו את הכלים הנכונים להגיב אנחנו עוברים לאלימות פיזית. אז נכון שהיא רק ילדה אבל עלייך לשים לב ולבדוק מדוע היא בוחרת לבעוט במקום לפנות למבוגר שנוכח או סתם לעזוב את המקום. יש גם אפשרות להשתמש במילים מול אותם מקללים ובכל זאת הבחירה שלה היא פיזית וזה מה שצריך להיות כאן על הפרק.
לגבי בעיטה ספציפית באשכים.. תסבירי לה את הסיבה שאסור לעשות זאת ומה הנזק שזה יכול לגרום לאותו הילד.
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לשוחח ולהסביר- תגובה
סיגלית גלאי04/07/2012שלום לך
אני בהחלט מסכימה עם דבריה של דליה שוורץ בכל הנוגע לשליטה, ולמידה של תגובות חלופיות למצבי עימות. כדאי לפנות ליועצת בית הספר, יש הרבה תוכניות מתאימות בתחום בבי"ס יסודי.
בנוסף לכך, שאלתך לגיטימית ואין בה כלל דבר מביך, אבל אני מסיקה שיש לך קושי לדבר עם ביתך על נושאים הקשורים בהתפתחות גופנית/מינית של בנים ובנות, חשוב שתביני שאין אדם טוב יותר ממך לעשות זאת, זה חלק חשוב ביחסים שתרקמי בינך לבין בתך. ולכן עלייך להתגבר על המבוכה ולשוחח איתה על נושאים הקשורים בנושא זה, לגבי הטרדה מינית - לא כל ילד שמציק לה מטריד אותה, יש ללמד אותה להבחין בין השניים ובהחלט צריך לצייד אותה בידע של אותות אזהרה, כולל בפייסבוק.
העזרי באינטרנט, ישנם ספרים מצויינים לגיל הזה שעוסקים בתחומים אלה, מציעה לך לקנות ולקרוא יחד איתה. אני משוכנעת שאם תזמי תופתעי לגלות כמה היא יודעת, הרווח הגדול מכך שהיא תבין שהיא יכולה לפנות אלייך בכל דבר ועניין גם בהמשך.
בהצלחה
גלאי סיגלית
ייעוץ זוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?