מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לעזרהשלומי04/07/2012
שלום רב
אני בן 35.
נשוי מזה 5 שנים עם 2 ילדים.
זמן קצר לאחר החתונה התחילו מריבות עם אשתי אשר בעצם מגיעות בתקופות כל כמה זמן.
בעיקר סביב גידול הילדים.וכאשר אני חושב על זה ההגדרה המדויקת היא שאיננו מתאימים אחד לשניה.אנחנו אנשים שונים עם חינוך שונה והשקפות שונות.
כרגע אני מרגיש שאנחנו כמו שני זרים.
לאחרונה המריבות לצערי כללו בתוכן גם האשמות ואפילו עלבונות!
קשה לי ככה לגמרי.אשתי חשובה לי וגם הילדים אבל אינני רואה איך ניתן לגשר על הפער.
ניסינו מספר פעמים,השלמנו אבל הכל חוזר שוב.
לפני מספר שבועות הכרתי מישהי גרושה (לא הייתי בכלל בקטע אינטימי איתה) והיא האירה את עיניי.
מצד אחד אפשר לומר שזו הבחורה שתמיד חיפשתי ומצד שני קשה לי לפרק משפחה.
פרוק משפחה הוא בלתי נמנע ומאחר ואשתי אינה עובדת אז היא חוששת שהילדים ילקחו ממנה.
היא מצידה להשאר גם אם לא טוב.
אשמח לעצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרה - תגובה
סיגלית גלאי04/07/2012שלומי שלום
נראה י שאתם קצת ממהרים להסיק שהדרך היחידה היא גירושים, חבל!!
אין לי ספק שאתם יכולים למצוא את הדרך המשותפת לחינוך הילדים ולפתרון הקונפליקטים ביניכם. אתה מתאר מצב נורמטיבי שהרבה זוגות עוברים וחשים בשלבים מסויימים בחייהם. אני מציעה לך ללכת לייעוץ זוגי שייתן לך מענה לשני הנושאים שציינת זוגיות וחינוך, אין ספק שהם משפיעים זה על זה.
כדאי להיזהר מה"מלכודת" של חיפוש אלטרנטיבה בחוץ כפיתרון, עכשיו אתה רגיש ואולי מבולבל וכועס, זה לא זמן טוב להתחיל מערכת חדשה, מסיבות רבות. הדשא של השכן נראה תמיד ירוק יותר... מרחוק, אבל זה לא אומר שזה נכון. פנו לייעוץ זוגי אני בטוחה שזה יועיל לכם.
בהצלחה
גלאי סיגלית
ייעוץ זוגי בדרום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטריגר+ שלומי
נכס08/07/2012שלום לכם אין לי אלה לרחם עליכם קחו את עצמכם בידיים ואין ברירה אלה לפרק את תא המשפחה ולהיתגרש רק אז תוכלו לחיות בשלב זה אתם מתים ולא חיים במצב הזה אתם גורמים לילדים טראומה שלא מהר תעבור אז יאלה {אין ברירה} ולרבנות תתחילו לחיות ולא מתים חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטות קשות
נטלי09/07/2012הלוואי שזה היה כל כך פשוט. אולי כשהילדים קטנים- כמה שזה נשמע הזוי-לדעתי זה יותר קל כי קובעים לילדים עובדה-אבא ואמא מתגרשים ועם כל הקושי ממשיכים הלאה. אך כשהילדים גדולים הם הרבה יותר מעורבים, שואלים שאלות ומצפים לתשובות ותופסים צד לכאן או לכאן.בדרך כלל הם בעד מי שפחות רוצה לפרק את החבילה ואם יש סיפר בגידה אז בטחח ובטחח שהם יתפסו צד וגם בדרך כלל הם יצדדו במי שיותר חזק גם כלכלית "בעל המאה הוא בעל הדעה" , לכן אני אומרת שזה בכלל בכלל לא פשוט וזה דורש המון אומץ לפרק חיים שלמים שבנית ולפגוע בהכי יקרים לך שיצרת וטיפחת והם הדבר הכי יקר לך ואתה יודע בודאות שאם תפרק הם ייפגעו ממך ואם הם גדולים הם יפגעו בך בכך שינתקו עמך קשר ורק המחשבה על כך כל כל מפחידה שאתה מראש מוותר.
אתה בוחר את הצעדים שלך ללא כל קשר לרגשות האישיים שלך ולמה שמתחולל בליבך. אתה מפריד בין הדברים וכך אתה יכול להמשיך הלאה.בסתר ליבך אתה מקווה שיבינו אותך ויקבלו את החלטותיך באורך רוח ובהבנה.אני מציעה לכל מי שמתלבט לדעת מראש שלכל צעד יש השלכות ולא משנה במה תבחר תמיד יהיו נפגעים. בתור אמא אני אומרת שהכי חשוב זה למזער את הפגיעה בילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדנית
נכס13/07/2012פחדנית {לא יודע למה} יש בכתבייך מכאן ומכאן לילדים קטנים לא מציבים עובדה "אבא ואמא מתגרשים" זה דורש טיפול אולי פסיכולוגי אבל לילדים גדולים מסבירים השאלה היא חינוכם .אם הילדים חונכו שאבא מביא את הכסף והוא השייך הגדול ועל פיו ישק דבר אז את צודקת {אבל זה נותן הרבה מחשבות לגבי העבר } זה לא יהיה פייר לשים את אהבתך מול ילדייך במואזניים תמיד אהבתך לילדייך תישקול יותר על כן אהבתך לאהובך שונה מאהבך לילדייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטלי
נכס19/08/2012נטלי , קראתי את כתבייך מה 7\11וגם 7\27 להתחיל חיים חדשים וגם מה שאת כותבת החלטות קשות מה7|9 מה קורה איתך? בכל כתבייך מבין כל הקורא אותם שאת מאוהבת מעל הראש ואת נימצאת עוד בבית שאין לך בו אהבה חוץ מאהבת ילדייך ואת כותבת שיש מישהו שאוהב אותך באמת ולדעתך עכשיו זה הזמן לחתוך ולעבור אז מה קורה באמת ??? אולי תוכלי לשתף פורום זה במה שקורה איתך {אבל באמת} כך נוכל גם אנחנו בפורום ללמוד ובטחח בטחח אני שעובר גם בלאגן לא קטן אבל עם החלטה שבכלל בכלל אני לא מוותר לא בעולם הזה ולא בעולם הבא תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכולם
נכס19/08/2012לכל אלה שחושבים שזה לא פשוט חישבו פעם כשכאב לך הראש לקחתם גלולה והכאב עבר ויש עוד המון דוגמאות
אז הפסיקו לענות את נפשותכם וליבכם ואהבתכם וזה פשוט לכו לחיות חיים חדשים בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעזרה - תגובה
דליה שוורץ10/07/2012שלומי,
גידול ילדים משותפים וניהול משפחה הם מהלכים לא פשוטים שדורשים ויתורים ופשרות. בחיים משותפים עם בן או בת זוג אנחנו נדרשים כל הזמן להתחשב, לפרגן, לקבל ולוותר ומצד שני לדאוג לא לוותר על האני שלי ומה שחשוב לי.
טבעי שיש קשיים וטבעי שהקשיים האלה עולים סביב הילדים. הילדים מחדדים את ההבדלים בין בני הזוג, בחינוך שכל אחד קיבל ובהשקפת העולם של כל אחד מבני הזוג.
אתה נתקל כעת בקשיים רבים ומסיק מסקנה שאתם פשוט לא מתאימים. אבל בהרבה מאוד מקרים אין שום קשר בין מריבות להתאמה.. ניתן לגשר על המריבות האלה ולהבין מה מניע כל אחד מבני הזוג, ניתן להבין מה עומד מאחורי כל דעה או דרך שכל אחד מכם בוחר.
אני חושבת שעם קצת עזרה תוכלו להבין מה בעצם עומד בינכם ומה המפתח לבעיות שיש לכם ותוכלו לקבל כלים להתמודד עם הבעיות במקום לברוח מהם.
הבחירה להתגרש יכולה תמיד לצאת אל הפועל אבל הבחירה לנסות לתקן היא חד פעמית ולכן כדאי לנסות זאת רגע לפני שמפרקים את החבילה.
אשמח לעזור,
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?