מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עשיתי זאת....רונית21/02/2008
עזבתי את המאהב שלי, היינו בקשר שלוש שנים ומזה כחצי שנה אנחנו שוכבים.
אני מודעת לכך שאני אוהבת את בעלי והקשר עם המאהב נוצר בעקבות חסך מיני עצום עם הבעל שנתן לי תחושה שאני לא מספיק מושכת.
בעלי מאוד אוהב אותי אך אני מרגישה שהוא אוהב אותי כאחות ולא כמאהבת. אנחנו נשואים שנים רבות+ילדים. הצעתי לו מספר פעמים ללכת ליעוץ זוגי, אך הוא מסרב בטענה שאין שום בעיה.
הסקס עם המאהב מדהים, הכי טוב שהיה לי אי פעם (שכבתי רק עם בעלי).
השבוע החלטתי לסיים את הקשר. ראשית כל הרגשתי שאני מתחילה לקנא לו ולאישתו, ולא מתאים לי קשר ריגשי-זה "כבד" לי מאוד. הקשר נוצר לאחר חברות (אנו גרים באותו איזור) הוא טען שהוא מאוהב בי, ובאמת האמנתי לו. בנוסף הוא טען שהיו לו קשרים עם נשים אך אני היחידה שאיתה הוא שכב. הוא גם טען שהוא אוהב את אישתו למרות שאני רואה אותם יחדיו הם לא ממש מתקשרים אחד עם השני.
נמאס לי להתעסק עם זה. בא לי להשקיע בבית. ביקשתי ממנו שנפסיק את הקשר לגמרי, הוא ביקש שנישאר רק חברים אך סירבתי.הבעיה היא שאני רואה אותו המון ואני מתגעגעת לריח שלו, לשיחות ובעיקר לסקס. אני מפחדת להתפתות לחזור. הוא כל הזמן אומר לי שכולם בוגדים ושבעתיד בטוח אני אנהל רומן עם מישהו אחר כי קשה לחיות בזוגיות אחת כ"כ הרבה שנים.
מה עושים הכל כ"כ מסובך לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיתי זאת
עידית הוניגמן21/02/2008שלום רונית
אני שומעת ממך את העיפות והקושי עם המעורבות הריגשית ביחסים מחוץ לנישואים זה אכן דורש הרבה אנרגיות לרקוד בין שני קשרים במיוחד שיש מעורבות ריגשית.
אני מבינה שבן זוגך לבגידה רוצה אותך חוזרת אליו מסיבותיו שלו שלא בהכרך תואמים לצרכיך
מתגובתך לפרידה ממנו אני מבינה שמצד אחד יש לך חסר גדול בנישואים ומצד שני מחיר הבגידה הוא גם בעיתי,
אם את רוצה להשקיע בבית המשמעות של זה היא לא להרפות מבעלך ולשכנע אותו בצורך שלך בטיפול, לא ברור לי אם היה בניכם דיאלוג אמיתי לגבי החסכים והקשיים שלך בקשר והבנה שלו שהוא עלול להפסיד אותך ,יתכן שכדי להביא אות לטיפול הוא צריך להבין את עומק המצוקה.
אני תוהה כמה היחסים בינכם מתנהלים על מי מנוחות ובחברות נעימה, כך שיתכן שמצידו אין הוא יכול לראות בעיה.תפקידך הוא לצלצל חזק בפעמון.
בהצלחה
עידית הוניגמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך...
רונית26/02/2008ראשית תודה על היעוץ. שקלתי רבות את מילותייך ואני מזדהה עימן.
הבעיה היא שאני חשה קושי רב, אני רואה את המאהב כמעט באופן יום יומי. ואני "מתה" לשכב איתו שוב כי זה כ"כ כיף ומהנה.
המאהב מבחינתו כמעט ולא מתייחס אליי, הוא האמנם מדבר איתי מעט, אך לא מנסה ליצור שוב קשר. זה גם דיי פוגע, למרות שביקשתי ממנו בפרידה לא ליצור עימי כל קשר.
עם בעלי עדיין לא שכבתי כי לא בא לי להתמודד שוב עם כל הקשיים שנוצרו בסקס. לעומת זאת ביחסים בינינו השתפרו והוא מרבה לחבק אותי ולהראות לי אהבה.
איך מתגברים על התשוקה חסרת המעצורים למאהב? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה
רונית26/02/2008האם הגיוני שהמאהב באמת פיתח אליי רגש, כפי שטען או שהייתי רק סקס מבחינתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
עידית הוניגמן26/02/2008שלום לך,
זה באמת מסובך להתגבר על התשוקה כשאת נפגשת עם המאהב יום יום,
לדעתי מה שמקשה עליך עוד יותר זה שאת לא מתמודדת עם הקשיים שלך בתוך הזוגיות,כל עוד הקשיים האלא לא יפתרו התשוקה והאין יציקו ויטרידו אותך .את צריכה להרגיש שאת מתמלא בזוגיות כדי שתוכלי לותר על מה שהיה לך בבגידה.
עידית הוניגמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעזרו לי
רונית14/03/2008אני מרגישה שאני לא מסוגלת להמשיך כך. אני רואה את המאהב לשעבר המון ואני נמשכת אליו בטירוף. הוא מסתכל עליי ובוחן אותי אך לא מנסה לחזור. הוא טען בפניי שעצם זה שהוא לא יוצר קשר זה מכיוון שהוא מכבד את ההחלטות שלי. אני קרועה מצד אחד אני מאוד אוהבת את בעלי ומצד שני יש לי רגש למאהב לשעבר ואני מתגעגת בטירוף לסקס שהיה בינינו. להתלהבות , לריגוש,
לתחושה שאני מושכת מאוד. בעלי לא נותן לי את התחושה הזאת. הוא טוען שאחרי כ"כ הרבה שנים אי אפשר להתלהב כמו בהתחלה. וההתלהבות כ"כ חסרה לי.
תעזרו לי אני מתפוצצת והולכת לקבוע עם המאהב שוב. אני רוצה להיות חזקה ואני מרגישה שאני לא ממש מצליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה לרונית
אילה אריאלי16/03/2008את חיה בפיצול. חלקים של התשוקה והמיניות את מפקידה בידי המאהב, את החלקים האחרים : האהבה, הקביעות והמשפחתיות את מפקידה בידי בעלך. האם את יכולה לאחד את שני החלקים האלו אצל אדם אחד? ברור שהחלק של הריגוש נמצא אצל המאהב מאחר וזה קשר לא קבוע, בסתר וללא מחויבויות שיש בזוגיות של נישואין. אם אכן עשית החלטה להפסיק את הקשר אם המאהב, פעל כאן הצד ההגיוני שלך. תנסי להמשיך בכך ובמשך הזמן גם המשיכה הזאת תשכח.
אל תוותרי על ליבוי התשוקה בזוגיות שלך, זה כן ניתן לעשות, אם דרך יעוץ, גם את יכולה להשפיע על כך.
אילה אריאלי
מטפלת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?