מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה אומרים לבן 4 וחצי כשמתגרשים ?טל31/07/2012
היי ... אני ובעלי מתגרשים ... לאחר תקופה ארוכה שרציתי .. זה בא ממני והוא הפנים בסופו של דבר את הרצון שלי ...
יש לנו ילד בן ארבע וחצי , אני יודעת באופן כללי והתייעצתי גם עם הגננת שלו ,
( לא להיות דרמטיים , לא להגיד את המילה נפרדים אלא רק שיהיו לו שני בתים , להציג בצורה חיובית ככל הניתן , להראות את הבית לפני שהוא יעובר דירה )
אבל מה אם ישאל למה ? איך מסבירים ? זה גיל של המון המון למה ולמה ...
אם תוכלו עוד לפרט לי אני אשמח ...
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
נכס31/07/2012טל כתבתי ב13.7.12 תשובה ל.. נטלי שלא מציבים לילדים קטנים עובדה אמא ואבא מתגרשים וזהו לא ולא ולא ושוב לא כל ילד אפילו בגיל מאד צעיר 4.5 יש לו מחסום וגם מפתח איך לקבל את החיים החדשים ולדעתי זה דורש כ2 3 פגישות עם פסיכולוג ולתת לגירושים לעבור חלק לעומת זאת אני חולק על נטלי שאמרה שלילדים גדולים קשה יותר {15- 26} כן את עשית צעד גדול שאמרת סוף ורוצה להיתגרש נכון יש ילד אבל לא אקבור את חיי אז להלן הצעתי גשי לפסיכולוג והיתיעצי בו ואני מאחל לך שתוכלי לחיות חיה ולא חיה מתה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אומרים לבן 4 וחצי כשמתגרשים ? - תגובה
דליה שוורץ01/08/2012טל שלום,
גרושים הם חוייה לא נעימה לכל הנוגעים בדבר, גם לבני הזוג וגם לילדים, יחד עם זאת, לא צריך לפוך את זה למשהו יותר חמור ממה שזה באמת. נכון, ילדים בכל גיל מעדיפים ורוצים שהוריהם יחיו יחד אבל לא תמיד זה מצליח ואפשר לגדול לתפארת גם אם ההורים גרושים, זה הכל תלוי בכם.
לשאלתך הספציפית, מה אומרים לילד, אז קודם כל כל מה שכבר כתבת נכון לחלוטין. חשוב מאוד להסביר לילד שיהיו לו שני בתים שבהם הוא יהיה אהוב באותה מידה, חשוב שהילד יבין שההפרדה בבתים לא קשורה אליו ולא קשורה לשום דבר שהוא עשה. חשוב גם להדגיש שגם אבא ואמא ממשיכים להיות חברים אבל לא באותו בית.
מכאן והלאה הדרך שאתם תנהגו בה זו תיהיה המציאות של הילד. אם אתם תריבו כל כל דבר שקשור בילד, החל מהחלפת יום בהסדר הראייה (בגלל אירוע משפחתי או כל סיבה אחרת) ועד לדרך החינוך. אם תצליחו להגיע למצב שאתם מסוגלים לדון בסוגיות האלה בלי לריב ועם פירגון הדדי כדי שלילד יהיה טוב כך גם הילד יחווה את הפרידה לאורך כל שנות ילדותו והתבגרותו.
יש זוגות שרבים על כל דבר קטן ויש זוגות שמצליחים לדבר בנועם על כל בעיה וסוגיה ולפתור אותה בהבנה. אם תסכילו להשתייך לסוג השני כולם יצאו נשכרים.
אני רוצה לציין שאינני עוסקת בטיפול בילדים ולכן כל הנאמר כאן הוא בגדר המלצה להורים.
אם תרצי התייחסות למה שהילד עובר פני למטפל המתמחה ספציפית בעבודה עם ילדים.
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?