אבודה בחיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבודה בחיים
    מאי
    10/09/2012

טוב אני לא מאמינה בכלל שהגעתי למצב כזה שאני צריכה לשבת לבכות ולכתוב
    אני נשואה שלוש שנים לאדם נכה -הנכות שלו היא רמה שכלית נמוכה וחוסר שליטה בעת לחץ ועצבים על הפה שלו.
    אני לא מצליחה להשתלב בעבודה והוא עובד מתי שבא לו בקייץ אני בעיקר עובדת ומרוויחה מה שלא עשיתי ביתר השנה בחורף הקודם הוא עבד והצלחנו לשרוד...
    כל פעם שיש מצב לא נעים של לחץ וצורךך להתמודד עם דברים הוא פשוט מדבר אלי בצורה משפילה מקלל אותי במילים שאני לא רוצה בכלל לחזור עליהם גורם לי להרגיש רע היום אני בהריון אחרי שנתיים וחצי של טיפולי פוריות והפריות והוא מתנהג כאילו אני כלב לכלב שיש לו יש יותר כבד בבית הזה מאשר לי!!!
    אני כבר לא יודעת מה לעשות אין בי יותר כוח לא יודעת איך הפכתי לאישה חלשה כל כך חסרת מוטיבציה אפילו להרים כוס אני לא יכולה מראש הדאון שאני נמצאת בו אפילו ליד אנשים הוא כבר לא מחשבן לי...
    עד שמצאתי עבודה טובה שיכלה לסדר אותנו ולתת לנו נחת הוא גרם לזה שיעיפו אותי כי הוא החליט לריב עם המעסיק שלי!!
    למה אלוהים למה??!!
    למה אין לי אומץ לקום וללכת ואם אני יתגרש מי יסתכל עלי גרושה עם ילד בגיל צעיר כל כך????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבודה בחיים

הוספת תגובה

• היי מאי

kadin
    11/09/2012

המחשבה הראשונה שעולה בי,היא לא איך הגעת למצב כזה שאת "צריכה לשבת לבכות ולכתוב",אלא איך לאחר "זוגיות" לא מאושרת של 3 שנים,עברת איתו תהליך קשה של טיפולי הפרייה,אבל נניח לזה,כי את בהריון כעת,ומכאן צריך לחשוב הלאה,איך ומה ניתן לעשות,על מנת לשנות את המצב הלא פשוט הזה. אני מבינה שתיאורך אותו (נכות שיכלית) הוא תיאור המבטא את תחושותייך ואת תסכולייך,מאשר מצבו מבחינה רשמית.. לא ציינת האם הייתם בשלב כלשהו,בייעוץ,גם לא את גילך..ובכל זאת - בהנחה שהוא אדם "נורמלי" שאינו מטופל פסיכיאטרית,לרוב,גבר הנוהג אלימות מילולית,סביר שלא ישנה התנהגותו.אלימות מילולית כמוה כאלימות פיזית ! אלימות זו אלימות,זו אלימות! נוסף,הוא בטלן הסמוך לקערת המזון שאת מגישה לו (ובמילים פשוטות,חי ומסתמך על המשכורת שאת מביאה) וגם דואג להרוס את יחסייך במקום עבודתך. אני יכולה להבין את חולשתך,הוא דאג להתיש אותך,ואת "השתמשת" בו כדי להרות...ומכאן גם שתיקתך. נכון לעת זו,את בהריון,ואת ממשיכה לספוג עלבונות וקללות אם את רוצה שהמצב הזה ישתנה,את חייבת לקום ולעשות מעשה - קומי,אירזי מספר חפצים,ועיזבי לבית הורייך,או לכל מקום אחר,שיכול לקבל אותך. אל פחד ואל חשש ! בלאו הכי את שרויה במצב רגשי לא קל,ההריון וההורמונים המשתנים,אינם מקלים עימך התני את חזרתך הביתה,בכך שיילך לטיפול/סדנא לגברים אלימים אל תאמרי "אין לי אומץ" ! אל תאמרי "מי ירצה אישה עם תינוק" ! התינוק העתיד להיוולד בעוד מספר חודשים,עלול להיכנס למשפחה שאיננה יציבה,יספוג את כל האלימות שאת חווה כעת,ויגדל לתוך דפוסי התנהגות שליליים,ובאווירה שתשפיע למעשה,על אישיותו ועל התפתחותו התקינה,וזאת בטוחני שאינך רוצה. את יכולה רק להרוויח מהצעד הזה,אין לך מה להפסיד (חוץ מעוד אלימות..) רק מהלך טקטי מצידך,יכול להביא שינוי,למרות שהסיכוי הזה קלוש,באם זה יקרה,זה יקרה רק לאחר שתשני גישה. כשהוא יבין שאת רצינית,שאת באמת עוזבת,אולי..אולי "יירד לו האסימון" הכי חשוב שתהיי עיקבית,ואל תניחי לשום סוג של מניפולציות מצידו,להשפיע עלייך ! זיכרי - עומד להיוולד לך תינוק,ולא למשפחה כזו,הוא היה מייחל... בהצלחה ! חיזקי ואימצי !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייאוש

דני
    11/09/2012

שלום לך,
    עצוב לקרוא את מה שאת עוברת,לא מגיע לאף אדם לחיות תחת השפלות חוזרות ונשנות.אני רק ממש לא מבין למה את מפנה קריאה לאלוהים או באה אליו בטענות..הייתי מבין אם היה מדובר במחלה סופנית שאיןם לך שליטה עליה ועל תוצאותיה ואז היית מפנה קריאת ייאוש לאלוהים..אבל כאשר הברירה בידייך ממש לא מובן למי את בדיוק באה בטענות וממה בדיוק את חוששת?? הרי את עובדת למחייתך,הוא הפרזיט שחי על חשבונך..אז למה בדיוק את צריכה דפוק כזה לידך? תתגרשי מיד ווכה כדי לשלם מזונות לילד הוא יהיה חייב ללכת לעבוד ולך תהיה עוד הכנסה שתעזור לך.הכל כאן לטובתך,את לא אמורה לפרק בית חם ואוהב,את אמורה לפרק בית שבו את סמרטוט ועוד בידי מי? בטלן גס רוח ורפה שכל..קומי ויפה שעה אחת קודם גם עם תינוק ותראי שהחיים ייחיכו אלייך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבודה בחיים - תגובה

דליה שוורץ
    17/09/2012

מאי שלום,
    מדברייך אינני מצליחה להבין אם הנכות שאת מדברת עליה היא נכות מקלינית מאובחנת או שזה ביטוי שלך להתנהגות שלו.
    אם זה ביטוי להתנהגות שלו עלייך להביא לשינוי בדרך שאת מתנהלת מולו. הוא משפיל ומפריע לך להתפרנס, מתנהג אלייך בצורה אלימה ונותן לך יחס שאף אישה אינה ראויה לו.
    לכן עלייך להבהיר לו בצורה הברורה ביותר שאין בכוונתך להמשיך ולחיות את חייך בצורה הזו. גם אם את בהריון זה לא אומר שאת בשבי.
    הציבי לו תנאי מאוד ברור - להתחיל סדנא של התמודדות עם כעסים ושליטה באלימות (ניתן לברר בעיריה בדרך כלל יש בכל עיר סדנאות מהסוג הזה), ועד שהוא לא ישתף עם זה פעולה צאי מהבית. עברי להורייך או לאחות (אם יש) כל זמן שאת מאפשרת לו להמשיך להתהג בדרך הזו ע"י כך שאת מרכינה ראש הוא לא יעשה שינוי.

את יכולה ליצור איתי קשר לתיאום פגישה כדי שנבדוק אם תהליך של ייעוץ זוגי מתאים במקרה הזה.

בהצלחה,
    דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו