מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעלי בוגד ביטלי30/09/2012
אני נשואה עם ילדים מזה 14 שנים, כבר חודשיים שאני שמה לב שבעלי מדוכא,מראה שפוף, באתי אליו לא פעם בדרגה האם הסתבך או שיש בעיות נוספות והוא תמיד ענה בביטול, בתקופה הקשה הזן הוא דיבר המון בנייד בדסקרטיות התכתב המון ואני חשדתי והוא כמובן הכחיש ותמיד טען כי הוא מדבר עם אחיו אחותו וכו.לאחרונה התפוצץ העניין וקיבלתי שיחת טלפון מגורם מסויים שביקש שארגיע את בעלי וכי הוא מטריד את אישתו וכי בעלי מאוהב בה, בשיחת ועידה עם האישה בעלי לא הכחיש אלא הודה כי התאהב וכרגע הוא מצטער, אני מרגישה כאילו השמיים נפלו עליי, אני בוכה כבר שלושה ימים ולא יודעת מה לעשות?????זה כואב שבעלי מאוהב למרות שאחרי שהודה הוא הבין כי הוא יאבד את הבית והחל להגיד כי הוא לא בגד וכי יש דרכים שונות לאהבה, אני מתוסכלת,מה לעשות????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם עולמי חרב עלי!!!!
חן30/09/2012אני נשואה תשע שנים +שלושה ילדים,ולפני שלושה חודשים גיליתי שבעלי בקשר עם מישהי, אני מרוסקת לא יכולה לתפקד.הזוי ורע!!!!! לא יודעת מה לעשות??? להתגרש?להיפרד??? זה עצוב קשה אני מרגישה שאני לא יכולה להתמודד עם זה!!!!!! זה גדול עלי!!!! אחותי-תתפללי זה הדבר היחיד שפשר לעשות בכזה מצב! תביני אי אפשר כמעט לבנות אחרי דבר כזה אימון!!אי אפשר.כל דבר מחשיד כל דבר מזכיר.את חיה בפחדים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני. אבל אני כן יודעת להתמודד
Dona07/10/2012נשואה הרבה שנים. בתקופה של יחסים מתוחים, הוא (הבעל) בגד במשך שלוש שנים.
כשגיליתי. התמוטטתי . (רזיתי 20 תוך חודשיים. זה עשה לי מצוין לפיגורה).
לקחתי עו״ד. הזמנתי את הבעל לשיחה. רציתי לפוצץ הכל. אבל לא עשיתי זאת
הלכנו לטיפול זוגי. הוא ניתק את הקשר במיידי בכה, אמר ״טעיתי״ .
קבלתי אותו בחזרה. אבל לעולם לא אסלח לו. למרות שהוא חלומו של כל מטפל זוגי.
מתנהג כמו בעל אוהב ומשקיע. אבל זה כבר מאוחר מדי. ליבי כבר לא שלו.
עכשיו לי יש מאהב. כי איני מרגישה מחויבות כלפי מי שבגד בי.
הוא כמובן לא יודע. ואם ידע (אני מקווה שלא, אבל זאת גם אפשרות) - שיתמודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדונה
mosha06/11/2012את אישה חכמה ועניינית אני לא דוגל בבגידות ..אם כי זה קיים המון בשני המינים ולכן תפנקי ותפצי את עצמך בכל דרך שעושה לך טוב...לא נפרט כאן........בהצלחה וזהירות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. גם אני לא דוגלת בבגידות
Dona12/11/2012אנשים מטבעם סקרנים לגבי אחרים. אוהבים לחוות, אוהבים להתנסות. (יש יותר יש פחות). כשקשר מתחזק והופכים לזוג ״מקריבים״ את הסקרנות הטבעית הזאת . כמובן שזה מתייחס לזוגיות מונוגמית. במקרה של זוגיות פתוחה הכללים אחרים. בכל מקרה כל זוג יוצר לעצמו את הכללים. ו נאמנות זה אחד מהם (בדרך כלל).
אצלי כך זה היה (בהסכם הזוגי הלא כתוב). בעיני בגידה מבטלת את המחויבות הזוגית .
איני בוגדת כי אני רוצה ״להחזיר״. אבל היות ואיני מרגישה מחויבת לזוגיות , מתנהגת ומרגישה מחויבת רק לעצמי ומתנהגת בהתאם (עם מגבלות של עולם אסור).
ומרגישה שבעלי בהחלט הרוויח את הצביעות שלי כלפיו, למרות שמטבעי איני כזאת.
פסיכולוגים ללא ספק יגידו שיש לי שריטה בראש. וזה נכון. אבל היות וזאת לא שריטה שאפשר לרפא אז מה שנותר זה ללמוד לחיות איתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד לך העברת מסר לנשים זה זכות
אתי09/11/2012אני מעריצה אותך זה זכות להתאהב שנית גם אם בעלך יגלה הוא יבין שאת לא מובן מאליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה "להראות לו" ?
אריק09/11/2012אני מקווה שגם ההפך זוהי הגישה - הגישה תהיה שווה לגבי גברים שמוצאים עצמם נבגדים ע"י בת זוגם. לצערי, עדיין נשים נתפסות כמי "שניתן להבין למה הן עשו זאת" ברמה גבוהה יותר מאשר גברים. הדעה הרווחת היא לדאבוני כי הגבר מחפש ריגוש "כי אין לו את זה בבית" ואני אומר כי הדבר שווה ביותר גם אצל נשים הבטוחות בעצמן כי לא משנה מה יהיה הן מעל לחוק ויקבלו בכל מקרה את מבוקשן. לדעתי, לא צריך "להראות" כי גם את יכולה בעל שבוגד ואשה שבוגדת שניהם בזויים בעיני. אתה/את רוצה חיים אחרים ולא את בן/בת הזוג - כמו שאתה עושה מאמץ לעשות בסתר עשה מאמץ לבטל את הנישואים שלך ו/או עמוד ואמור את האמת. ואז צא/צאי לדרך שבה בחרת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה
nadia11/11/2012לצערי זה קרה גם לי. גיליתי לפני שנה. למרות שכביכול אנחנו יחד, האמון בו נפגע קשות. איך ניתן להתמודד? עזרה מפסיכולוג לא ממש עזרה לי. יש במחוז מרכז קבוצת תמיכה או משהו מאין זה? תודה, נדיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה
nadia13/11/2012היי טלי, קשה לי, טרם החלמתי מהגילוי. מנסה לעשות דברים שאני אוהבת,אבל קשה מאד להתעלם. נראה לי שאזכור לו את הבגידה עד סוף חיי. נדיה
טלי01/11/2012היי מה שלומך??? איך את ממשיכה להתמודד אחרי שגילת את הבגידה??? גם אני נבגדת אחרי 14 שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תתגרשי, היה לי בבית את הסרט הזה
אלון07/10/2012גם בני בגד באשתו שנה שלמה, התאהבות מקומית, והיא המתינה לו כי אהבה אותו ולא בגלל שני ילדיהם.
זה כואב, משפיל אבל אם את מרגישה שעדיין יש בך אהבה כלפיו, תבלעי את הרוק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעלי בוגד בי - תגובה
דליה שוורץ08/10/2012טלי שלום,
להיות נבגד זה זה מעליב זה משפיל וכל התחושות מהסוג הזה צפות ועולות וקשה מאוד מאוד להתמודד איתן. ולכן הדרך האינסטינקטיבית שלנו היא להגיד - "להתגש".
אבל רגע לפני שבוחרים בדרך הזו צריך להבין למה זה קרה מה הסיבה שהוא בחר במישהי אחרת.
יש לזה כמה תשובות שלא ארחיב אותן כאן אבל בהרבה מיקרים זה סוג של התמודדות שלו עם מה שלא טוב. במקום להתמודד מולך ולהגיד לא טוב לי הוא בוחר "לטאטא מתחת לשטיח" ולמצוא את רגעי השלווה שלו במקום אחר.
בהרבה מאוד מהמקרים אין התאהבות באמת אלא סוג של אדרנלין מעצם המעשה.
אני מציעה לך בחום רגע לפני שאת נשברת לנסות להבין מה לא טוב לא איתך. מה הוא מוצא שם שאין לו איתך. אולי תגלי שהדברים לא כאלה מסובכים.
אני מציעה לפנות לייעוץ זוגי, ומזמינה אתכם לפגישת הכרות.
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה היטב את גישתך כמטפלת זוגית
Dona08/10/2012המנסה להחזיר את האמון בבן זוג שבגד. מניסיון, מאוד קשה (אם בכלל)
האמת היא ששום דבר לא מצדיק בגידה. לא מינית ולא רגשית.
תמיד יש אפשרות לתקשרת וגם לפנות ליעוץ זוגי (לפני, לא אחרי בגידה).
גם אם לבן/ת הזוג הנבגד יש חלק באחריות ליחסים אין לגלגל אליהם את האשמה.
נכון, תמיד הסיבות נעוצות ביחסים הזוגיים המשובשים. יש אחריות משותפת.
אבל אשמה היא רק של הבוגד עצמו.
דברי אינם נאמרים נגדך אישית אלה כביקורת על הגישה הכללית הגורסת שהנבגד/ת צריכים לקחת על עצמם חלק מהאשמה לבגידה וכך יקל עליהם לסלוח לבוגד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה היטב את גישתך כמטפלת זוגית - תגובה
דליה שוורץ08/10/2012דונה יקרה,
אני מסכימה עם כל מילה שאת כותבת ואין בדברי אף משפט שגורס אחרת.
בגידה היא פתרון רע לבעיות בנישואין.
אין ספק שלמצוא את הפתרונות בדרכים מקובלות זו הדרך הנכונה ובגידה היא בריחה ולא פתרון.
יחד עם זאת אם רוצים למרות הכל להשאר יחד אז צריך להבין שהבגידה נעשתה כי לא טוב במערכת היחסים וצריך למצוא לזה את הפתרונות בלי שום קשר למי אשם בהתדרדות מערכת היחסים ובלי קשר לזה שהיתה בגידה.
אם לא ימצאו פתרונות לבעיות בנישואים אז הבגידות ימשיכו או שיהיו גרושין ולכן צריך להחליט אם רוצים לפתור את הבעיות או רוצים להמשיך את החיים עם כל הבעיות עד שיהיה בלתי נסבל...
אני רוצה לציין שישנם מיקרים שבהם בגידה נעשית בלי שום קשר למה שקורה בזוגיות ויש לה סיבות אחרות לחלוטין - אבל זה כבר דיון אחר ..
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?