מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מפחד להתחתן בגלל סיכוני גירושיןמיקי06/10/2012
שלום .
אני בן 32 , מאד רוצה להתחתן ולהביא ילדים חמודים אבל מפחד בטירוף. אני יודע שהמון זוגות מתגרשים , ואי אפשר לצפות דבר כזה, חוץ מהעובדה שהגירושים מכים ב37% מהישראלים. סיכון עצום.
כגבר אני חושש מתסריט של גירושין ואפילו מפחד ממנו פחד מוות, לאור כתבות עם נתונים ועובדות
המשמעות של גירושין (או גניבת זרע ) היא לא פחות מסוף החיים, עיקולים, חובות ענק, השפלות אצל פקידות סעד, תלונות שווא, זובור בבתי משפט, השפלות במרכזי קשר, ובסוף כשלא מצליחים לשלם (כי המזונות גבוהים הרבה יותר מהשכר) מאבדים את הרישיון נהיגה ,את הדרכון , והולכים לבית סוהר בלי שום תקווה לעתיד.
האופציה היחידה במקרה של גירושין היא כנראה לעבוד -15 -14 שעות ביום בעבודות דחק , לגנוב, או להתאבד.
אני היחיד בעולם שבסרט מזה עוד לפני שהתחתנתי ? יש איזו עצה טובה לתת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחד להתחתן בגלל סיכוני גירושין - תגובה
דליה שוורץ07/10/2012מיקי שלום,
נכון, הרבה מאוד זוגות מתגרשים, אולי אפילו הרבה מידי. בכל החלטה שאנחנו לוקחים בחיים יש גם סיכון.
מסוכן לנהוג בכבישים, מסוכן לשרת בצבא,מסוכן לקחת אופטלגין ומסוכן לדבר בנייד... ובכל זאת אנחנו מקבלים החלטות בחיים על סמך הצורך שלנו בהווה ועל סמך שיקלול של כל המרכיבים הקשורים בקבלת ההחלטה..
נכון לעיתים החלטה שמתקבלת בשלב מסויים ונראית כהחלטה מצויינת לא מתאימה כעבור זמן ממשוך אך זה לא מבטל את היתרונות שהיו בזמן קבלת ההחלטה.
אתה מתאר מצב שבו אתה נותן לפחד לנהל אותך ומקבל החלטות על סמך הפחדים והחרדות שלך במקום לנהל את הפחד הפחד מנהל אותך.
מה שאני מנסה להגיד לך מיקי, זה שאתה צודק, גירושין הם דבר לא נעים, אבל זוגיות יכולה להיות מאוד נעימה ולהיות הורה לילדים זה אושר שאין דומה לו.
זה נכון ויפה להכיר את הסיכונים שיש בקבלת ההחלטות וצריך להכניס לשיקלול גם את הסיכונים אבל אסור לתת לפחד לשלוט בחייך.
ויש לי גם שאלה אליך: האם יש עוד תחומים שבהם אתה נמנע מלעשות דברים בגלל שאתה חושש מהסיכון שיש בהם?
אני מציעה לך בחום לפנות לייעוץ אישי כדי ללמוד איך להתגבר על החששות ולהיות מסוגל לקבל החלטות בלי לבלום אותם ע"י החששות והפחד.
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדליה , התייחסות
מיקי07/10/2012שלום לך .
תודה על התשובה הארוכה
אם הבנתי נכון , את מציעה לי במילים פשוטות "לזרום" ולא להיבלם על ידי החשש מהסיכונים.
אישית, כמי שראה אנשים עם סרטן וגם תאונות דרכים, אני מאד משתדל להמנע ככל האפשר מנסיעה ברכב פרטי, ומעדיף אוטובוס (גם עוזר לאיכות הסביבה ויותר זול), או הליכה ברגל . אני לא מעשן ומדבר בנייד רק על רמקול רחוק מהגלגולת (עכשיו זה אולי נשמע לך מצחיק, אבל חכי , עוד כמה שנים לכולם פה יהיה סרטן במוח כמו עם הסיגריות שפעם כולם עישנו בלי מודעות) , גם בצבא השתדלתי לא להחשף יותר מדי לסיכונים ותמיד הקפדתי מאד על הנהלים וכללי הבטיחות למרות שלפעמים צחקו עלי . אם הייתי יכול היום, הייתי משתמט כי באמת היה מאד מפחיד שם בדיעבד (לא הבנתי את הסיכון בגיל 19) . אבל כפרה. ליתר ביטחון עשיתי בגיל צעיר ביטוחים וגם קרן פנסיה .
יש אנשים שחיים בתחושה של "יהיה בסדר" אני תמיד עושה טבלה של סיכויים מול סיכונים . הנה תראי :
בנישואין יש סבירות של 66% לחיים מאושרים פחות או יותר מתוכם 50% בערך לילדים (יש עקרות אצל חלק). מצד שני יש סיכוי של 30% לגירושין מתוכם 15% לגירושין מכוערים.
מכוערים זאת לא סתם מילה . זה אומר שאני הולך לאבד כל מה שעמלתי עליו ב1 השנים האחרונות - את הנכסים, את הכבוד, את הביטחון העצמי, לשבת בבתי סוהר על תלונות שווא, ולהפוך לעבד מזונות בזמן שאני גר אצל ההורים או מתקיים מצדקה.
אם תחשבי על זה מבחינה רציונלית תראי שאני צודק ובניתוח נתונים קר הסיכוי לאושר שאת מתארת אולי לא שווה את הסיכון שבהתרסקות טוטאלית של החיים.
גם אם את לא מסכימה, (זה בסדר, את לא חייבת להסכים, אני מבין שבטח בתור אשה פמיניסטית קשה לך לראות את הצד השני של המטבע, זה טבעי)
את מבינה מה אני אומר?
את מציעה לי טיפול שזה נחמד, אבל אולי הבעיה היא לא בנפש שלי אלא בסביבה שלא הוגנת ואכן מאיימת על הביטחון של הגברים (תקראי את הכתבה ששלחתי בהודעה הראשונה - יש שם נתונים מדעיים שמוכיחים את זה) ??
חג שמח. מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
מיקי07/10/2012אני גם לא לוקח אופטלגין מאז ששמעתי על הסיכונים. יש תחליפים בטוחים יותר ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד הערה
מיקי07/10/2012אף אחד לא מבטיח שילדים זה שמחה.
נכון שהרבה אנשים מאושרים עם ילדים , אבל יש כאלה שמקבלים דיכאון וחרדות אחרי הלידה, במיוחד כשנולד ילד עם בעיות .
מצד שני , כמעט ב100% מהמקרים של גירושין מדובר במפח נפש מהגיהנו ם , במיוחד לגבר - שמפסיד את כספו כבודו וחירותו.
לנשים גירושין הם דווקא דבר טוב , כי ממה שקראתי שברוב המקרים רמת החיים של האשה עולה בטווח הארוך , הילדים נשארים אצלה , והיא מוצאת גבר חדש שגם הוא מביא לה כסף (אז יש לה 2 משכורות + החצי משרה שלה , בערך שיפור של 150%-250% ביחס למצב הקודם) .
אם עושים שקלול של הנתונים הסטטיסטיים רואים שלגבר משתלם להתחתן בסבירות של בערך 15%-25% בדרגה בינונית, ו5-10% בדרגה גבוהה אבל עם סטיית תקן גדולה יותר, ולאשה זה יותר לכיוון של 85%-90% . (עשיתי את החשבון בצד כדי לא להציף בנתונים כי גם ככה כתבתי לך הרבה)
זה הכל לבינתיים שוב תודה על העזר ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע קצת פרנואיד וחרדתי..
חיים08/10/2012אני מצטרף בחום להמלצה של "לזרום"!
ותרשה לי לחלוק עליך בענין האופטלגין - הרבה יותר בטוח ממה שאתה חושב
תראה את הכתבה על המחקר שנעשה לא מזמן על משככי כאבים
שמראה שדווקא כל האדוויל והנורופן למיניהם הם המסוכנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תתחתן
צ'יקה07/10/2012מיקי
אל תתחתן.
אם יש בך את הפחד הזה, מן הסתם זה יגרור אחריו פחדים נוספים ואין מנוס.
אפשר היום להביא ילדים עם זוגיות מושלמת גם מבלי הוכחת הנישואין
וקרה ונגמרה האהבה, התשוקה , וכל מה שאמור להישמר במסגרת הנישואין
עוזבים, מבלי כל הפחד מסביב שתארת קודם.
ואתה לא צריך ללכת לשום ייעוץ בשביל זה. מיותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצ'יקה, המידע שלך שגוי
מיקי07/10/2012היום גבר חייב במזונות על כל ילד שעשה, גם אם גנבו את זרעך, על אחת כמה וכמה אם עשית אותו מרצון. תקראי את הכתבה וכתבות דומות בגוגל.
חתונה לא משנה לכאן או לכאן.
כמו שהסברתי 90% מהנזק שנגרם לגבר הוא כתוצאה ממזונות ילדים. כל השאר זה כסף קטן . גם המעצרים (על תלונות שקריות) נועדו ללחוץ על הגברים לשלם יותר מזונות מגובה המשכורות שלהם . מזעזע בעיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקי
LON07/10/2012תעשה הסכם ממון.אז הרוב ישאר אצלך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדליה , התייחסות - תגובה
דליה שוורץ08/10/2012מיקי,
ראשית אני רוצה לתקן משהו.. לא כתבתי "לזרום" ואין בכוונתי להציע לאף אדם "לזרום".. הצעתי לשקלל את כל הפרמטרים ולקבל החלטה מושכלת שמתאימה לך לפי השיקלול עשית.
מה שאני שוב אומרת זה שחשוב לקבל החלטה לאחר בחינת כל הנתונים ולא "מזרימה".
מתגובתך אני מבינה שאת השיקלול הזה כבר בדקת והתוצאה שלך לטובת נישואין היא מואד נמוכה אז עכשיו תורי לשאול.. אם ברור לך שלא כדאי להתחתן מה ההתלבטות שלך? אתה כבר מבין שזה ממש לא כדאי ושהסיכוי שלך לצאת מופסד מאוד הוא גבוה אז אין שאלה.... אין חובה להתחתן ואין חובה להביא ילדים.. שני אלה נעשים מבחירה ומרצון.. ולכן נראה לי שלך מאוד ברור מה אתה רוצה, או יותר נכון, לא רוצה.. וזה בסדר גמור. אתה היחיד שיכול לנהל את חייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני פשוט מדוכא
מיקי08/10/2012אני מדוכא מזה.
אני באמת רוצה משפחה , ילדים וקשר זוגי יציב .
אבל אני מבין מה הסיכונים ואיזה מחיר עצום משלמים אם העסק עולה על סרטון .
מדכא שכדי להתחתן ולהקים משפחה צריך לטמון את הראש כמו בת יענה ולהתעלם מכל תמרורי האזהרה הענקיים
הלוואי שהייתי נולד אשה, ורק יכול להרוויח מסיטואציה של חתונה . ברצינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאמת שאני פשוט אוהב ילדים
מיקי08/10/2012ורוצ ה להיות אבא. אוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
מיקי08/10/2012אבל הפחד הוא שאחרי שנתיים אשתי תתגרש ממני , תקח אותם, ויעבירו אותי טיפוליים כפויים אצל פקידות סעד , מרכזי קשר, ואני אעבוד 15-16 שעות ביום בשביל לשלם דמי מזונות בזמן שאני גר אצל ההורים חסר כל . זה כנראה מה שקורה לחצי מהגרושים לפי הכתבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
לון08/10/2012במחשבות שלך,כבר היינו נכחדים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?