חודשיים לאחר גילוי בגידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חודשיים לאחר גילוי בגידה
    אני
    19/11/2012

שלום לכולם,
    אני חודשיים לאחר המפץ הגדול- גיליתי שבעלי בוגד בי עם אחת העובדות שלו, רומן שנמשך כשנה. לטענתו ללא אהבה, "רק" שפך לפניה את ליבו וכמובן עוד משהו...
    אנו למעלה מ-25 שנים יחד, 3 ילדים.
    עברתי בודאי כמו כולכם כאוס רגשי. כעס, זעם, האשמה עצמית, דיכאון, חקירות (מה בדיוק קרה, כמה, איזה תחתונים לבשה...), אהבה, רצון לנקום, חרדה- וכל המנעד הרגשי הזה יכול היה להתקיים בשעה אחת.
    אנו נמצאים בטיפול. הוא מצטער על הסבל הגדול שגרם לי ולילדינו, אומר שאוהב רק אותי, רוצה לבנות מחדש את הנישואין. אני מבולבלת ועדיין לא החלטתי. שאלתי העיקרית היא איך אוכל להתגבר על הכאב האדיר שבליבי, לשים קו כלשהו, להפסיק עם החקירות המתישות והרצון לדעת את כל האמת, להמשיך הלאה. גם אם אחליט להתגרש עלי לשים קו כלשהו ולהחליט שאני ממשיכה. אז איך שמים את הקו? עד היום זה מה שהיה, וממחר ממשיכים למקום חדש?
    ברור לי שהזמן יעשה את שלו, וכל הקלישאות האלה, אך אינני יכולה להכיל יותר.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חודשיים לאחר גילוי בגידה

הוספת תגובה

• ליששכר רוטרי

אני1
    19/11/2012

יששכר שלום

אני מעריך מאוד את ההתייחסויות המקצועיות שלך ואיני מעוניין שזה יתפרש חלילה כביקורת עליך, אבל נראה לי מעט לא אתי ולא מקצועי להציע לגברת להגיע אליך לטיפול כאשר היא ציינה בשאלה שהיא ובעלה נמצאים כבר בעיצומו של הליך טיפולי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליששכר רוטרי - תגובה

יששכר רוטרי
    19/11/2012

אני מודה שפספסתי את הקטע שהזוג כבר נמצא בטיפול, על כן זו היתה שגיאה מצידי.
    איני נוהג בדרך זו.
    מאחל להם הצלחה בטיפול.
    רוטרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאני

אני1
    19/11/2012

כאחד שעבר את זה (אשתי בגדה בי) אני כבר כמעט שנתיים אחרי כולל טיפול זוגי.

כמוך עברתי את כל השלבים שציינת כולל החקירות עד שהחלטתי באופן מודע שאיני מעוניין לדעת עוד מעבר, היות שהכאב והעומס הרגשי היה כבד לי מידי וברור לי שגם כיום יש דברים שאינני יודע אותם במלואם.

חשוב שתדעי, הכאב אף פעם לא עובר לחלוטין והצלקת האיומה בנפש תמיד תהיה. הזמן לא באמת מעמעם את הכאב הוא רק מאפשר לנו להמשיך לתפקד ולחיות את חיי היום יום בצורה סבירה.

אני ממשיל בגידה של בן זוג לאבדן של ילד אהוב, האם טיפול פסיכולוגי או זוגי לא יכול להעלים את הכאב על אבדן כזה? אבל כפי שכתבתי הזמן שעובר מאפשר לקיים חיים סבירים עם אירועים ורגעים שמחים.

אני אוהב את אשתי ואשתי אוהבת אותי והחלטנו שלא לפרק את הנישואין, היא מבחינתה עושה הרבה על מנת להחזיר את האמון שאבד בה, יחד עם זה תמיד יישאר הנימה של הספק והחשדנות, מי שנפגע פעם אחת ויצא "טמבל" לא יכול להרשות לעצמו לצאת כך שנית.

חשוב לברר אם יש בסיס משותף לחיים ואם יש רצון כן ואמיתי של שני הצדדים לנסות לתקן, אם כן אז כל הייסורים הללו שווים אך אם לא כדאי ואף רצוי לפרק.

קחי בחשבון שגם החלטה לפרק ואפילו פתיחת פרק ב' חדש לא תגרום לנפש להירפא והצלקות והטראומה מהאירוע שעברת עם בן הזוג הקודם יישארו גם בהמשך ולכן יש לשקול היטב את ההחלטה ולא רק לפעול מהבטן או כייצר נקמה בבן הזוג.

לסיכום, לצערי עברנו (כלל הנבגדים) סוג של "רצח", רצח של הנפש שלנו, רצח שילווה אותנו עד לסוף חיינו וכדאי שכל מי שחושב לבגוד בבן זוגו יחשוב אם הוא מוכן לרצוח את הנפש של בן זוגו ולגרום לו נזק לכל חייו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אני
    19/11/2012

תודה על דבריך הכנים. אין לי ספק שכאבך עדיין גדול, אחרת אני מניחה לא היית ממשיך להתבונן בפורום כזה לאחר שנתיים. ובכל זאת.
    אכן אבדן ורצח חשים לי נכונים וקרובים לתחושותי. השאלה הגדולה היא האם חיים סבירים, אף אם הם עם רגעים משמחים, שווים את מאמץ השיקום. הרי אחרי כל מה שאני עוברת ועוד אעבור בעתיד, אני רוצה מעבר לסביר.
    אם הכאב ממשיך גם לאחר שנתיים, אינני בטוחה שאני רוצה להמשיך ולחוות זאת. וכוונתי איננה להמשיך גרושה או נשואה, זה כפי שכתבת בכל מקרה לא יסייע לכאב. להמשיך בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו