מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם להתגרש?מיכאלה10/12/2012
אני בת 49 נשואה+2 לא נשואה באושר . בעלי לא יוזם כלום הוא אדיש ולא כיפי הילדים גדלו ועוד מספר שנים יעזבו את הקן הבת שלי (בת 20 ) די מתביישת באבא שלה כי הוא לא נחמד ודי רומזת לי לעזוב אותו . אני היחידה שמוסיפה עניין לנישואין שלנו ( יוזמת ומזמינה ) ולאחרונה ממש נמאס לי מזה . אין ביננו מריבות גדולות והחיים מתנהלים על מי מנוחות שנינו עובדים שעות רבות מחוץ לבית ולי יש גם חברות שאני נפגשת איתן בלעדיו לפעמים למרות כל הכתוב אני פוחדת לעשות את הצעד כדי לא להשאר לבד כאשר הילדים יעזבו את הבית-כלכלית אין לי בעייה אני מרוויחה יפה מאד ותהייה לי גם פנסיה טובה ההורים שלי קשישים ויש לי הרבה בעיות איתם - מה שלא עוזר במיוחד להחלטה כי אני עסוקה גם בכיוון הזה . מה שמפחיד אותי זה השנים שעוברות והחוסר יכולת לחתוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להתגרש? - תגובה
יששכר רוטרי10/12/2012מיכאלה יקירתי,
שאלתך היא שאלת המיליון דולר....הפתרון שווה אפילו יותר...אני יכול לומר לך כמטפל זוגי ומיני, שמרבית הזוגות הנשואים עם ותק כמו שלך (בעשור השלישי לנישואים), חשים כמוך, גברים ונשים. רובם אינם מתגרשים מחשש כלכלי, וחלקם מחוסר היכולת לחתוך....כמוך.
אך יש כאלו שמעיזים ושפר חלקם, אחרים קיבלו הדרכה זוגית ומינית שונה משהכירו והזוגיות שלהם השתפרה,.
מה שאני מציע לכם הוא כדלקמן: בטרם ההחלטה קרדינליות של 'לחתוך', נסו תקופה קצרה של ייעוץ והדרכה, אם יצליח?? הרווחתם בגדול!! אם לא יצליח, שוב הרווחתם!!
כי הפעם תוכלו לחתוך עם מצפון נקי, עם תקווה לעתיד, ועם תובנות חדשות.
להזכירך, אשה בגילך נחשבת לאשה צעירה. ה-49 של היום, זה ה-39 שלפני 20 שנים.
אני מזמין אתכם, או אותך (אם תרצי לבוא בגפך), לקליניקה שלי, על מנת לעשות את ההחלטה הנכונה לטובת המשך חייך...
אגב, אוכל גם לעזור לכם אף בהיפרדות יפה ומכובדת, אם תחליטו שזה רצונכם...
רוטרי יששכר מומחה לזוגיות ולמיניותו מגשר 0505531397* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנישואין דרושה הסכמה. גם בפרידה ?
תום10/12/2012נהוג לומר ש"דרושים שנים לטנגו". כלומר: כדי לעשות משהו ביחד (כמו ריקוד טנגו) 2 השותפים הפוטנציאליים צריכים להסכים על כך. כך בדרך כלל בנישואים. (אלא אם מדובר בכפייה גלויה או סמויה של הנישואין על אחד הנישאים). מה על 'שבירת' קשר-הנישואין ? כאן לכאורה די בהחלטה של 'צד' אחד'. די שאחד מבני-הזוג החליט להפרד מבת/בן זוגו/ה, כדי שהקשר בין השנים לא ימשך. לא חשוב אם לאחד מן השנים זה ממוטט את חייו ומאמלל אותו. די שאחד מהשנים רוצה בכך, וסובר שיהיה לו או לה טוב יותר לאחר פרידה. יש בזה אבסורד, למרות הנטיה מקובלת לראות זאת כ"הגיוני" והגון, ולמרות שזאת המציאות ברבים ממקרי-הפרידה. בדין היהודי גט ניתן רק ע"י האיש (ולא ע"י האישה) וכך בדין המוסלמי - רק הגבר יכול לגרש את אשתו. לאישה נשארה רק האפשרות פשוט לקום וללכת בפועל. אמנם ישנן 'הסכמי-גירושין' (ובהם גם 'הסכמי טרום-נישואין' המסדירים עוד לפני החתונה את כל העניינים שעלולים לצוץ אם אחד מ-2 הצדדים ירצה לאחר זמן להפרד). למיטב ידיעתי, רק בדין הנוצרי-קתולי אין אפשרות של 'פירוק חבילת-הנישואין', והאמירה במעמד הנישואין "לטוב ולרע, בבריאות ובחולי... עד שהמוות יפריד בינינו" 'יצוקה בסלע', ואי-אפשר להמלט ממנה באופן מוכר ורשמי. מדוע לא ימצא 'פוסק-דור' אמיץ ויודע-הלכה, שיפסוק שגם בדין היהודי - רק הסכמה של שני הצדדים להפרד תאפשר אותה, ועד שתושג הסכמה כזאת - תפקידו של בית-הדין לשכנע את 2 השותפים לקשר-הנישואין (לשכנע ולא לחייב או לכפות, אפילו באמצעות סנקציות, עד כליאה בבית-סוהר בלי מגבלת-זמן !)) שטובת שניהם (טובת -שניהם, ולא רק טובתו של הגבר או רק טובתה של האישה) מכוונת אל הפרידה ?! לא רק לטנגו, אלא גם לוואלס (ריקוד זוגי אחר) וכמוהו לכל ריקוד של יחידים, כל אחד לחוד לאחר שרקדו יחד, דרושים שנים. לא רק "הילכו השנים יחד בלתי אם נועדו", אלא גם "יפרדו השנים אך ורק אם שניהם הסכימו להפרד !"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מיכאלה
אפי12/12/2012מקווה שאני לא פוגע בשאלתי. האם את אוהבת אותו? לאחרונה גיליתי ששווה לעשות הכל בשביל אהבה. אני נמצא בהליך פירוק (ממש בהתחלה) כי הבנתי שמה שיש לאשתי ולי זה לא אהבה, ואפילו לא זוגיות. היא לא אישה רעה, היא אפילו אמא נהדרת, אבל אחרי שנים של תחינות ובקשות לטפל בבעיות בבנינו שנענו בשלילה, ואחרי שאמרתי שזה או טיפול או גירושין והיא נאותה לטיפול, כבר היה מאוחר מדי. אם יש בינך לבין בעלך אהבה אמיתית, יש דרך לפתור את כל הבעיות. אם גם זה אין, אז אני ממליץ בחום לחפש אהבה. אסור לחיות בלי אהבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם להתגרש? - תגובה
סיגלית גלאי20/12/2012שלום מיכאלה.
האם בעלך מודע למחשבות שלך או לרצון שלך שהוא יהיה יותר יוזם? אני מאמינה שבמהלך השנים "אדישותו" שירתה אותך במובן מסויים ואולי זה היה אפילו נוח, ועכשיו כשהילדים גדלים את מרגישה שגם הצרכים שלך משתנים זה בהחלט ברור ולגיטימי. ראוי בעיני לתת לו הזדמנות, אולי גם הוא מרגיש וחושב על דברים באופן שונה ממך. גירושין בכל שלב בחיים זה לא דבר קל, ולכן אם את לא פנוייה כרגע כדאי שתחכי כדי שלא תקחי החלטה מתוך לחץ.
בנוסף לכך, אני מציעה לך לא לקחת את דיעותיה של בתך כשיקול, היא כבר בוגרת ובדרך לבנות את חייה ולאחר שהיא תעזוב, את היא זו שתתמודדי עם השלכות ההחלטה שתקבלי.ואסור לך לצפות לתמיכה כלשהי ממנה.
בהצלחה
גלאי סיגלית - ייעוץ זוגי בדרום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?