פרידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרידה
    תומר
    12/01/2013

לפני כחודשיים נפרדתי מבת הזוג. היינו ביחד 3 שנים, היא הייתה גרה אצלי והיינו מנהלים חיים משותפים ביחד. אני בן 20 והיא הייתה האהבה הראשונה שלי. בהתחלה הייתי בוכה הרבה, לא אוכל ולא מוצא עיניין בדברים ובטח שלא הנאה.

בשבועות הראשונים התגברתי די יפה (עד כמה שאפשר...) אולם כעת אני לא מרגיש שהזמן ממשיך להעויל לי.
    אני עדיין מסתכל בדף הפייסבוק שלה, עדיין מקנא לה, עדיין חושב עליה הרבה וזה לא השתנה עד עכשיו. זה דורש ממני הרבה עצבים וסבל, ואני תוהה עד מתי זה ימשיך ככה? מתי סוף סוף אני אתגבר עליה סופית? לדעתי אנחנו עכשיו "במלחמה פסיכולוגית", כל אחד מאיתנו מראה כאילו הכל טוב והכל יפה. אין לי ספק שלה גם קשה למרות שהיא מראה כאילו הכל בסדר ופורח אצלה.
    למרות שברציונאל אני מבין שהיא גם כואבת (לא פחות ממני) אני תוהה הרבה האם היא התגברה עלי? האם היא שכחה אותי כבר? המחשבות האלה מדכאות אותי וכאמור גורמות לי לסבל רב.

חשוב לי לציין כי איננו מתאימים ואני ריאלית מבין זאת. מה אפשר לעשות על מנת למזער את הכאב והסבל? והאם זה נורמאלי שאחרי חודשיים היא עדיין לא יוצאת לי מהראש?

בתודה,
    תומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרידה

הוספת תגובה

• פרידה - תגובה

דליה שוורץ
    15/01/2013

תומר שלום,

אני אתחיל דווקא מהסוף של השאלה שלך, כן זה נורמאלי. חודשיים לכאוב על אהבה שהתסיימה זה בהחלט נורמאלי.
    אתה מתאר של כאב רב בעקבות פרידה מאישה שאתה אוהב. אין תרופות פלא בתהליך ההתאוששות, צריך לעבור את כל השלבים מכאב דרך כעס ועד ההשלמה עם העובדה שמשם אפשר להמשיך הלאה. זה לא קורה ביום אחד זה תהליך שלעיתים הוא אפילו איטי.
    הדבר היחיד שאני יכולה להציע לך זה לצאת לבלות עם חברים גם אם אתה אומר שאתה לא נהנה. זה נכון שזה קשה כשהלב שבור אבל אין דרך אחרת להתגבר על הכאב.
    צא לבלות עם אנשים קרובים לך, תיהיה עסוק בכל מיני עיסוקים שיסיחו את דעתך. דבר על הכאב שלך אבל כנס גם לשיחות בנושאים אחרים עם החברים שלך. לאט לאט זה יחלוף.
    החלק הכי חשוב זה לא להבהל מכך שאתה כואב. תן לעצמך את הזמן להפרד ולהתנתק.

בהצלחה,
    דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו