גירושין ובת שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירושין ובת שנתיים
    נועה
    06/02/2013

שלום רב, אני אמא לבת 2.5 שנים חכמה מדברת ומבינה. התגרשנו. עדין לא אמרתנו לה דבר. לבינתים רואה את אביה כמעט יום יום אך הדבר משתנה היות ויהיו הסדרי ראיה מסודרים. כאשר מחפשת את אבא אני אומרת לה שאבא בעבודה והיא מקבלת זאת.
    מה אומרים לילדה בת שנתיים, כיצד מסבירים שאמא ואבא התגרשו?
    ובאופן כללי אשמח מאוד להמלצות על ספרי הדרכה עבורי בעניין ההתמודדות שלי עם שאלות שיבואו בהמשך וגם כעת. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גירושין ובת שנתיים

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תגובה, תודה.

נועה
    07/02/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגיל הזה היא לא תבין. חכי כשתגדל

לימור
    14/03/2013

בגיל הזה של ילדתך הקטנה היא כנראה לא תבין.
    וגם לא תבין מה זה גירושין בכלל.
    וטוב שכך.
    למרות שלך זה בטח קשה אבל לטובת הילדה כדאי שהיא בנתיים תראה את אבא שלה כמה שיותר, אין כמו הרגשת משפםחתיות טבעית בגיל הזה.
    חכי שהיא תגדל ואז תסבירי לה הכל בצורה גלויה וכנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושין ובת שנתיים - תגובה

דליה שוורץ
    22/03/2013

נועה שלום,
    אינני מתמחה בעבודה עם ילדים ובוודאי שלא צעירים כל כך. אבל באינטואיציה שלי אני חושבת שכדאי להגיד לילדה אתה האמת אבל לבחור מילים שהיא יכולה להבין.
    הילדה לא מבינה מזה גירושים אבל היא כן מבינה שאבא לא בבית ולכן כדאי להסביר כמה שיותר ולשקר לה כמה שפחות.
    אני הייתי אומרת לה שאבא ואמא לא גרים יותר ביחד ושאבא מאוד אוהב אותה. ושאבא והיא יפגשו המון המון. חשוב לקחת את הילדה לבית שבו יגור האבא לאחר הגירושין ולהראות לה את המיטה בבית של אבא. כדי שהילדה תבין ותגדל עם התחושה שיש לה שני בתים שבכל אחד מהם גר האדם שאוהב אותה הכי בעולם...

בנוסף לזה הייתי מציעה לך לפנות לפסיכולוגית שמתמחה בעבודה עם ילדים בגיל זה כדי לקבל הכוונה מדוייקת יותר.

אני חוזרת ומדגישה שעצתי היא אינטואיטיבית בלבד ומסתמכת על בסיס היותי אמא כבר 15 שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו