מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירושין ובת שנתייםנועה06/02/2013
שלום רב, אני אמא לבת 2.5 שנים חכמה מדברת ומבינה. התגרשנו. עדין לא אמרתנו לה דבר. לבינתים רואה את אביה כמעט יום יום אך הדבר משתנה היות ויהיו הסדרי ראיה מסודרים. כאשר מחפשת את אבא אני אומרת לה שאבא בעבודה והיא מקבלת זאת.
מה אומרים לילדה בת שנתיים, כיצד מסבירים שאמא ואבא התגרשו?
ובאופן כללי אשמח מאוד להמלצות על ספרי הדרכה עבורי בעניין ההתמודדות שלי עם שאלות שיבואו בהמשך וגם כעת. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תגובה, תודה.
נועה07/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגיל הזה היא לא תבין. חכי כשתגדל
לימור14/03/2013בגיל הזה של ילדתך הקטנה היא כנראה לא תבין.
וגם לא תבין מה זה גירושין בכלל.
וטוב שכך.
למרות שלך זה בטח קשה אבל לטובת הילדה כדאי שהיא בנתיים תראה את אבא שלה כמה שיותר, אין כמו הרגשת משפםחתיות טבעית בגיל הזה.
חכי שהיא תגדל ואז תסבירי לה הכל בצורה גלויה וכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירושין ובת שנתיים - תגובה
דליה שוורץ22/03/2013נועה שלום,
אינני מתמחה בעבודה עם ילדים ובוודאי שלא צעירים כל כך. אבל באינטואיציה שלי אני חושבת שכדאי להגיד לילדה אתה האמת אבל לבחור מילים שהיא יכולה להבין.
הילדה לא מבינה מזה גירושים אבל היא כן מבינה שאבא לא בבית ולכן כדאי להסביר כמה שיותר ולשקר לה כמה שפחות.
אני הייתי אומרת לה שאבא ואמא לא גרים יותר ביחד ושאבא מאוד אוהב אותה. ושאבא והיא יפגשו המון המון. חשוב לקחת את הילדה לבית שבו יגור האבא לאחר הגירושין ולהראות לה את המיטה בבית של אבא. כדי שהילדה תבין ותגדל עם התחושה שיש לה שני בתים שבכל אחד מהם גר האדם שאוהב אותה הכי בעולם...
בנוסף לזה הייתי מציעה לך לפנות לפסיכולוגית שמתמחה בעבודה עם ילדים בגיל זה כדי לקבל הכוונה מדוייקת יותר.
אני חוזרת ומדגישה שעצתי היא אינטואיטיבית בלבד ומסתמכת על בסיס היותי אמא כבר 15 שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?