מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדים בתוך גירושיןסער11/10/2013
היי, אני סער, חייל בן 21, אח לשלושה וכלוא בתוך ריבים (שלדעתי) בסופו של דבר יביאו גירושין.
נתחיל מההתחלה, לפני אחד-עשר שנים ההורים שלי נכנסו למשבר (אני לא יודע פרטים עליו) וכדרך יציאה ממנו, הם הביאו לי אח חדש במשפחה, שקטן ממני בעשר שנים.
לפני חמש שנים ההורים שלי נכנסו לעוד משבר, ומאז לא יצאו ממנו.
לאחים שלי (הקרובים לגילי, אחות בת עשרים ושתיים ואח בן עשרים) יש חבר/ה לברוח אליה כאשר הם חוזרים מהצבא/עבודה.
אני נמצא בצבא בשירות חובה מראשון עד חמישי כך שאני לא יודע איזה מריבות וטירוף הולך בבית שלי בזמן זה.
מה שאני כן זה יודע זה בסופי השבוע, כאשר אני מגיע הביתה.
זה מתחיל ביום חמישי שאני מגיע הביתה ומיד בורח מהבית (בין אם לחברים או סידורים או עבודה וכו') וחוזר כמה שיותר מאוחר, בשביל לא להגיע הביתה כאשר ההורים ערים וקיימת אפשרות שיתחילו לריב.
ביום שישי זה כבר מסתבך, בדרך כלל אין לי לאן ללכת במהלך היום ולכן אני רוב הזמן בחדר, מעסיק את עצמי. וכאשר מתפרץ ריב בין ההורים (יכול להיות מכל דבר קטן, זה כמה המצב ביניהם נפיץ) אני מנסה לא להקשיב ולהתעלם... אבל לא הולך לי כל כך.
כל פעם שיש ריב כזה אני מרגיש את עצמי מסתגר ונהיה יותר ויותר אפאתי ואדיש כלפי ההורים שלי וכלפי החברה עצמה.
יום שבת זה כמו יום שישי, לפעמים אני עובד, לפעמים לא. ריבים יש בכל מקרה.
נמאס לי מהריבים האלה שלהם, נמאס לי מהחוסר תאבון, בעיות השינה, הדיכאון.
נמאס לי לחשוב כל השבוע על מה יקרה כשאגיע הביתה, על מה הם יריבו הפעם.
אני החלטתי לאחרונה שאני מנתק את עצמי מדודי, משני הצדדים.
אני רואה את ההליכה למשפחה של אחד צדדי ההורים כ"בחירת צד" במאבק הזה ועל כן אני מתנתק מכך.
מעבר לכך, אני מאמין שכבר שנה (!!!!!) לא ראיתי את הצד של אמא שלי בגלל שהיא כביכול ה"חלשה", "רגרסיבית" במאבק הזה.
אני ניסיתי לדבר עם האחים שלי, לנסות להתאגד ואולי לתת מילה חותכת בסיפור, אין עם מי לדבר.. ובצדק.
מי שאני דואג לו באמת זה האח הקטן (כרגע בן אחד-עשר) אני לא מצליח לדבר איתו למרות כל הניסיונות. הדבר היחידי ששמעתי ממנו זה לאחר ריב ממש גדול שהיה בין ההורים, הוא בא אלי ואמר לי "אתה לא חושב שעדיף כבר שיתגרשו?".
אני שבור מהסיפור הזה שהולך אצלי בבית. אני הולך לטיפול פסיכולוגי בצבא (קב"ן) ומנסה להבין שאני לא סיבה או חלק בבלאגן זה.
לא הולך לי...
כל מה שכתבתי כאן יוצא ישר מהלב וממש יש לי דמעות בעיניים כשאני כותב את זה פה.
אני אשמח אם מישו יוכל לתת לי איזה כלי להמשיך איתו, איזו עצה לעזור בהתמודדות.
דרך לעצור את ההדרדרות הזו...
בתודה רבה, סער, כולה ילד בן עשרים ואחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסער
אמא אחרת13/10/2013היי סער
קראתי ממש בכאב את מה שכתבת. לפעמים הורים שוכחים שהם הורים כשהם נמצאים במערכת יחסים סבוכה ומלאת כעסים ומרירות והסובלים העיקריים הם הילדים. קשה לשמוע מה שאתם כולכם עוברים. אני בטוחה שאחיך עוברים את אותן תחושות שאתה עובר, אולם סביר שהם יודעים למסך את ההרגשה, לברוח ממנה. הכי נורא וקשה הוא לאח בן ה 11 שבעצם אין לו מפלט ואין לו מקום שבו הוא יכול להתחבא מפני הצעקות והריבים האיומים.
האמת היא שאתם ארבעה אחים ולכם יש את הכח להתייצב מול ההורים ולומר להם במילה אחת - "די"!! להגיד להם שאתם סובלים, לומר להם שאי אפשר לחיות בצורה כזאת... לומר להם שהגיעו מים עד נפש והגיע הזמן שכל אחד מהם יקח אחריות על החיים שלו ויתחיל מחדש. זה לא אומר שצריך לקחת צדדים. אתם יכולים לבוא בצורה אובייקטיבית לחלוטין אולם חייבים לזעזע את ההורים כי לדעתי הם פשוט שוכחים שאתם קיימים בתוך כל הקלחת של הריבים הקשים.
הגירושים הם אף פעם לא דבר קל, אולם לעיתים הגירושים במצבים כאלה הם דבר מבורך. אני מאחלת לך שלוות נפש וקצת רוגע ומקווה שההורים שלך יתעשתו על עצמם ויפה שעה קודם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)