מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יכולה להחליט מה לעשות. ..יעל25/10/2013
שלום, אנחנו נשואים 6 שנים. בעלי בעל טוב ואבא מדהים ותמיד חשבתי שהקשר שלנו מאוד טוב ובריאים. אני מחשיבה את עצמי כאשה שנותנת מרחב ולא הייתי אף פעם קנאית. אני לא אומרת שהקשר פתוח או שאני מעודדת יחסים עם אחרים, ממש לא. אני מתכוונת שאני לא מתקשרת 10 פעמים ביום לבעלי, ואני שמחה שהוא יוצא מידי פעם עם חברים בלעדיי, אני מאמינה שכל אחד צריך את זה.
לפני יותר משנה התחלתי להרגיש שבעלי מסתיר ממני משהו. חשבתי שאולי אני טועה, אולי אני סתם פרנואידית... הוא התחיל למחוק את ההודעות בפלפון וכששאלתי אותו כוא אמר שהוא סתם מוחק את כל ההודעות זבל שהוכ מקבל. כך במשך כמה חודשים כשכל תקופה אזרתי את האומץ ושאלתי אם יש משהו שהוא מסתיר ממני והוא כמובן הכחיש.
במהלך התקופה נכנסתי להריון עם בתנו השנייה. והתחושות שלי החריפו, ואני, כמובן, האשמתי את ההורמונים. והוא- עלה על הגל יחד איתי...
עד שיום אחד החלטתי ללכת עם התחושות שלי ולעשות משהו. הורדתי תוכנה למחשב שבעזרתה ניתן לשחזר הודעות שנמחקו.
ואז מצאתי אותה.
ההודעה שהורידה לי את הלב לתחתונים. באותו רגע הרגשתי, פיזית, שאני הולכת למות.
היה בה מסר מיני מאוד ברור שלא ניתן לפרש אחרת.
זה היה באמצע הלילה ולא יכולתי לחזור למיטה. בעלי בא אליי לסלון ושוב שאלתי אותו אם הוא מסתיר ממני משהו ולמה הוא מוחק הודעות, ושוב הוא הכחיש.
מה שהוא לא ידע זה שאני חייגתי מהטלפון שלי לאותו מספר ולא הייתה תשובה.
למחרת כשהייתי בעבודה, דקה לפני שיצאתי לפגישה, חזרו אליי מאותו מספר וזו הייתה בחורה. שאלתי אותה על הקשר לבעלי והיא הכחישה. כאשר כעבור כמה דקות בעלי התחיל להתקשר אליי ( ולא יכולתי לענות) הבנתי שאני צודקת. אני לא משוגעת.
אחרי כמה שעות של גהינום בפגישה שעד היום אני לא יודעת על מה הייתה. ..דיברנו. מדובר בבחורה מהעבודה שלו. אמר שהם ידידים והם מדברים עליי ועל הילדים... גם היא אגב נשואה ובאותה תקופה גם הייתה בהריון.
כשהמשכתי להתעקש הצלחתי להוציא עוד פרטים ועוד פרטים עד שהגעתי לאמת - הם מדברים בסתר כבר חודשים. שיחות סקס ושיחות וידאו בין היתר. לטענתם לא היה מגע מיני.
אני המשכתי לשאול כי כל הזמן הרגשתי שיש לי חורים ואני לא יכולה להתקדם עד שאני יודעת שזהו- אני יודעת הכל! ועדיין אני לא בטוחה שאני יודעת הכל.
כששאלתי אותו למה הוא אמר שלא התייחסתי אליו מספיק וזה היה מבחינתו כמו ללכת לזונה. דבר שאני לא מסכימה איתוכי יש להם ממש מערכת יחסים והם עובדים יחד...
בעלי התנצל בלי סוף ואמר שהוא אוהב אותי, וגם אני אותו!
עברו כבר 8 חודשים מאז ואני לא מצליחה לעבור הלאה.
הדבר מציף אותי כל הזמן, איך שהוא שיקר לי במשך כל כך הרבה זמן, למה לא דיבר איתי? כשנתתי לו כל כך הרבה הזדמנויות... למה דיבר איתה ולא איתי? מה זה הצורךהזה בשיחות וידאו שמעולם אפילו לא פעם אחת רצה לדבר איתי בשיחת וידאו? איך אני יכולה לסמוך עליו ולהאמין לו?
אני לא יודעת אם אוכל לעבור את זה. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיוכיח בוודאות שהוא מנתק כל קשר איתה
טל25/10/2013מה שהיה, היה, וחבל שהיה, עכשיו אם אינך רוצה לפרק את משפחתך, עליך לסלוח לו, אבל רק אם הוא יוכיח בוודאות שהוא מנתק כל קשר איתה, וגם במסגרת העבודה הוא מתרחק ממנה, ומנתק כל קשר אפילו קשר ידידותי או מקצועי, ובעתיד תשתדלי שבעלך יהיה מסופק מינית ממך, ותהיא יותר ערנית למעשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
יעל25/10/2013צודקת. רק שלא חשבתי שהוג לא מסופק! כי כן קיימנו יחסים כמו תמיד, דווקא הקפדתי להמשיך למרות שלא היה לי חשק בכלל בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפתחי בעזרתו דף חדש
טל25/10/2013לא צריכים להיות לך רגשי אשמה, כי גם את לגמרי לא אשמה בכלום, מה שאת צריכה בגדול זה שהכל העבר הרע ישאר מאחור, ולפתוח דף חדש בעזרתו. תשתדלי להגיע למצב טוב שלבעלך יהיה חיבה מסוימת איתך, ולא לדבר בעוינות או בלחץ וצעקה, ותאמרי לו שזה מאוד מטריד אותך ואת רוצה לסיים עם הסיוט הזה, תקבעו לצאת לטיול שתהיה אוירה נעימה, או אולי לדבר חבוקים במיטה, איך שאת מבינה שיהיה לו! טוב, ואז תוצאי ממנו הבטחה עדיף בכתב! שהוא מנתק לגמרי!!! כל! קשר איתה, ותתחילו דף חדש וגם תשתדלי שתמיד הוא יהיה מסופק מינית ואת מסופקת מינית ונפשית. אתך לך טיפ קטן נוסף שבמקביל ובד בבד אם את רוצה יותר להרגע לכי לקבליסטית יפה כהן שמידיעה ביעוץ ובברכה שלה מאוד מרגיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה להוסיף
יעל25/10/2013ברברתי בלי סוף ולא היה לי מקום לעיקר...
מכל הסיפור הזה הגעתי למצב שכל החופש שהיה לי לתת לו אינו יותר. אני כל הזמן בודקת אותו ועל כל דבר שהטג אומר אני רוצה להגיב ולעקוץ.אני לא . אני עוצרת את עצמי. אני כבר לא אני. אני לא מכירה את עצמי ככה....
אבל אני כל הזמן מוצפת מחדש. ויש בי כעס עצום כלפיו. אני לא מצליחה לעבור הלאה! אני רוצה לדבר איתו ולשתף אותו אבל גם כשזה קורה הוא אומר שהוא לא רוצה לדבר על זה והטא רק רוצה שנעבור את זה כבר. וחוץ מזה אני לא רוצה שהוא ידע כמה זה מעסיק אותי.
הגעתי למצב שאני באמת חושבת לעזוב את הבית אפילו לשבוע שבועיים או יותר, כדי לראות איך יהיה.
הדבר שעוצר אותי הוא שאין לי לאן ללכת . המשפחה לא יודעת ואני מעדיפה שכך זה יישאר. ואין לי חברות שגרות קרוב. חשוב לי שהילדים לא ירגישו . שאני אקח אותם בבוקר כרגיל וגם שהסביבה לא תרגיש.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה להוסיף - תגובה
יששכר רוטרי25/10/2013שלום לך יעל,
את עושה את כל השגיאות האפשריות, וממציאה כמה חדשות, בעיקר כשאת כותבת שאין לך לאן ללכת, אם את רוצה לשבור את הכלים ולא משחקים, אז תשברי!
אם את רוצה לתקן את מערכת היחסים ביניכם זאת אפשרות סבירה, ואני לא רואה בשלב הזה אפשרות אחרת.
דברים כאלה קורים בכל מערכת יחסים, זה לא חדש, אך ניתן לתקן אותם. אני לא מצדיק את בן זוגך בהקשר למעשיו....אבל כנראה שהיתה לו סיבה שהוא הלך לרעות בשדות זרים.
אני יכול לעזור לכם ולהוביל אתכם לדרך המלך, אתם רק צריכים להסכים....
רוטרי יששכר מומחה לזוגות ולמיניות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, אשמח לכמה הבהרות
יעל26/10/2013כתבת שאני עושה את כל השגיאות האפשריות. מה כוונתך? איזה שגיאות? זאת הפעם הראשונה שאני משתפת אחרים בנושא . אני מתבשלת לבדי כבר חודשים וכן אני מאוד מבולבלת... אני לא רוצה לשבור את הכלים שאם כן הייתי עושה זאת כבר מזמן. עוברות בי מחשבות כי אני לא יודעת איך להתמודד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיששכר צודק. עשית לא מעט שגיאות.
Dona26/10/2013ולא רק בהתנהלות שלך מולו אחרי שהודה במה שהודה.
גם לפני. כשחשדת, ולא סמכת על תחושותיך. כשגילית רמזים
ורצת לשאול אותו (ואותה) לגבי היחסים שלהם מבלי שיהיו בידך
הוכחות מוצקות. הרי טבעי שינסו שניהם להמעיט מחשיבות הקשר.
שניהם אנשים נשואים שלא רוצים זעזועים במערכת הזוגית. אבל
רוצים להמשיך בקשר כנראה. אגב, לא סביר בעיני שאנשים שעובדים
יחד ונפגשים ינהלו רק שיחות סקס וצ׳טים. סביר יותר שהיה גם סקס
ואולי גם רגשות. אבל אינך יכולה לצפות מבוגד להודות ביותר ממה שגילית.
מבינה את הכאב והכעס והתסכולים. הם טבעיים. והם ילוו את מערכת
היחסים שלכם. תמיד. אבל אם רוצה להשאר בזוגיות הזאת אתם חייבים
יעוץ. זה לא ימחוק את הכאב הצורב אבל בלי זה התסכולים (המוצדקים)
יהרסו עוד יותר את היחסים. ובעלך יתרחק כי אף אחד לא אוהב שכל הזמן
יזכירו לו את כישלונותיו. תמשיכי להיות עם אצבע על הדופק ותפני ליעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיששכר צודק. עשית לא מעט שגיאות. - תגובה
יששכר רוטרי26/10/2013תודה!
היי דונה ,
אני סבור שאת יכולה לייעץ בהקשרים הללו, לא פחות טוב מאנשי מקצוע מהתחום...
ושוב תודה.
רוטרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, אשמח לכמה הבהרות - תגובה
יששכר רוטרי26/10/2013את אינך צריכה להתמודד לבד, כי כל מה שעשית עד עכשיו השאיר אותך במצב גרוע יותר מאשר היית....וכן כתבתי לך שאני יכול לעזור לך.
עזרתי לאלפי אנשים, אז אני יכול לעזור גם לך. למעשה לשניכם.
שימי לב לתגובתה של דונה שנמצאת לאחר תגובתי הקודמת. היא הסבירה לך בדיוק מה היו שגיאותיך, כאילו שהיא דיברה מתוך מוחי.
אם בן זוגך יסכים לייעוץ, פירושו שהוא מעוניין בשיפור היחסים עמך. אם הוא לא יסכים תבואי בגפך.
אם גם זה לא....אז מה שנשאר לך זה לפרק את החבילה....
אבל גם לזה דרוש ייעוץ נכון, שזה לא ייהפך למלחמת עולמות על גבם של ילדיך, וגם אתם תסבלו מזה מדרך הטבע.
רוטרי יששכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה
דני27/11/2013שלום לך,
אני לא הולך להקל עלייך אבל אכתוב את הדברים בדיוק כמו שאני חושב.
בעלך בגד בך! היו יחסים מיניים,היה קשר כזה או אחר שמילא את עולמו, עד כאן לדעתי אנחנו תמימי דעים.
יש שתי אפשרויות לטפל בבעיה שנוצרה, אחת להמשיך לאכול את עצמך ולחפור במה היה או לא היה מתוך ידיעה ברורה שלא את הכל את ממש רוצה לדעת ולשמוע..
אפשרוצת שנייה לקפל את עצמך והילדים או יותר נכון לכפות עליו שיעזוב את הבית, חד וחלק.
השאלה הנישאלת מה את באמת רוצה? לשקם את היחסים והאמון שנפגעו? לפרק את החבילה בידיעה שיותר את לא יכולה להאמין לבעלך? להמשיך לחפור ולנבור בדברים ולהרוס לך את החיים? בכל החלטה שתקבלי את חייבת להפסיק ולהתקדם הלאה.
הייתי מוסיף שאת יכולה לנהל שיחה מאוד פתוחה עם בעלה ולספר לו את כל הידוע לך! היא יצאה נקייה מהסיפור, הרסה לך את חיי הנישואין וממשיכה הלאה כאילו כלום לא קרה. דבר ראשון שתשיגי מזה שהיא לא תעז להתקרב שוב לבעלך, דבר שני שבעלך יבין שאת לא מתכוונת לקבל עוד פעם מקרה כזה בשלוות נפש.
בכל מקרה בהצלחה על כל מה שתחליטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבין אותך
אא09/11/2013יעל שלום,
את האמת, אני די מבין אותך. אני עברתי/עובר תהליך דומה כבר תקופה של כמה חודשים. כל מה שתיארת כאן קרה גם אצלי והאמת? די התחלתי לצאת מזה. אם תרצי קצת טיפים/תמיכה/עזרה/עידוד....צרי קשר.... זה לא סוף העולם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם בעלי מסתבר משקר
טל21/11/2013בעלי שיש לי ילדה קטנה ומקסימה ממנו, אמר לי עד לפני חודש שהוא בחיים לא יוותר עלי והוא נשבע שהוא מאוהב בי, מסבר שהוא שיקר לי ועוד בהרבה דברים. כשמאבדים אמון קשה לשקם את הקשר, אולי מגשר או יועץ יוכל לעזור וזה הצעד הבא שאני הולכת לעשות. את יכולה להגיד לי איזו תוכנה הורדת כי גם הוא מוחק הודעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?