מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גורם שלישי בנישואים - ארוךחבצלת31/05/2014
אני נשואה 3 שנים + ילדה 1.5, המצב ביני לבין בעלי הוא כזה שיש בנינו פערים בין מה שאני מרגישה למה שהוא מרגיש, הוא מכור לעבודה אין לו שעות קבועות במהלך היום שלו לא מוצא זמן לדבר לשאול לשלומי והילדה ואם אני מתקשרת אז תמיד עסוק אומר שיתקשר ולא עושה זאת, אני עושה הכל בבית מטפלת בילדה עושה קניות עובדת במשרה מלאה (חוזרת בשש כל יום) כל מטלות הבית על גבי, רמת התקשורת בנינו ירדה כלומר לא מדברים על דברים מהותיים , אפילו אירועים מיוחדים כבר לא חוגגגים לפחות מצידו אם זה ימי הולדת שהוא לא טורח לתת ברכה לתת הרגשה טובה של איכפתיות פשוט כלוום, אנחנו יוצאים ביחד כמעט 13 שנה ממש מתחילת גיל ה20 שלי הוא גדול ממני בשנים ספורות , אף פעם לא הייתי לחוצה להיתחתן, היה לי חשוב לסיים את התואר שלקח לי זמן לסיים אותו בערך 5 שנים ולכן לא היה לחוץ לי היום אני בתחילת שנות ה30 והגעתי למסקנה שמה שהתאים לי בגיל העשרים לא מתאים לי היום אני צריכה שהבן זוג שלי יתקשר איתי במהלך היום יפרגן יגיד מילה טובה דבר שקש לו לעשות זה כאילו לא בא לו טבעי וזה תמיד היה כך כנראה שחא הפריע לי בעבר כי קיבלתי את החיזוקים מהסביבה למרות שהייתה לנו שיחה על זה בתחילת הקשר ומאז לא נעשה דבר ופשוט השלמתי עם זה, בשלב זה בחיי נכנס גורם שלישי שעבדתי איתו תקופה קצרה כמה חודשים ספורים אך לא היה שום קשר אישי פרט לעבודה, היה לנו המון נושאים משותפים אך לא מעבר הקשר נמשך אחרי שעזבתי את מקום העבודה בצורה של smsים ורציתי להכיר אותו לחברה שלי שהיא רווקה שניהם נושקים לגיל 40 גם הוא רווק, ומשם התחילו להיות לנו שיחות יותר פרטיות סיפרתי לו על היחסים עם בעלי שאני לא יודעת מתי מגיע לבית כי מעצבן אותו שאני שואלת שהוא לא מדבר איתי במהלך היום ועד לאותו זמן פשוט השלמתי עם המצב קיבלתי את זה ככה , קיבלתי את זה שאני מובן מאליו הרי זה לא "סיבה" להיתגרש הוא לא מכה ולא נרקומן ולא מקלל הוא איש טוב אבא נהדר איכפתי ודואג לילדה אוהב אותי מאווד יחסי מין לא נחסך ממנו ולא משעמם אז אין סיבה ממשית אך במעמקי ליבי הבנתי שאלה לא חיים והבחור הזה פתאום העיר אותי שלא מגיע לי שיתייחסו אליי ככה וזה לא דבר נורמלי ושאני חייבת לעשות משהו ולתקן את זה, הבחור הזה פשוט מילא אותי ריגשית והרגשתי איך אני מתאהבת בו לאט והוא בי למרות ששנינו מבינים שזה אסור ולא ממשי, ובאמת שוחחתי עם בעלי הוא לא הבין מה אני רוצה ממנו הוא היה ממש מופתע הוא אומר שאני מגזימה ודרמתית וזה היה ברור לי למה הוא מרגיש ככה מופתע כי בכל הזמן הזה יש יחסי מין אז אם יש אז הכל בסדר מבחינתו. הסברתי לו שאני לא מוכנה שיתייחסו אליי ככה והיום אני פה ואולי מחר כבר לא... ולכן כדאי לו להתייחס ברצינות וכמו שהעלתי את זה ככה זה נגמר בשקט לא שינה כלום, בינתיים אני והבחור הקשר קצת יותר התחזק נפגשנו פעמים ספורות שהיו ללא מגע מלבד חיבוק ובאחרונה הייתה נשיקה וזהו דבר לא מעבר ( שגם זה לא בסדר ואסור, אחרי כל מפגש אנחנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך....
חבצלת31/05/2014אחרי כל מפגש אנחנו מבינים שזה לא ממשי ולא יכול להתקיים בצורה הזו ומחליטים לנתק את הקשר זה מחזיק לכמה ימים מקסימום שבועיים ושוב חוזר חלילה, שנינו מאוד מודעים למצב שאנחנו לא יודעים מה היה קורה אם... הוא חא מבטיח לי ואני לא מבטיחה לו שזה באמת יכול להצליח בחיים האמיתיים כי זה לא עמד בניסיון, הוא לא הרגיש ככה בשום מערכת יחסים אמיתית שהייתה לו ואני מזמן שכחתי מזה להרגיש ככה שמישהו מעריך אותי ומפרגן לי בלי שום לצפות ש"יצא" לו מזה משהו מעבר לדיבורים, בקשר לבעל שלי החלטתי לקחת את זה קצת יותר רחוק מאחר ושום דבר לא נעשה בעיניין שדיברתי איתו והצבתי לו עובדה שאני רוצה לקחת לעצמי זמן בשביל להבחון את ריגשותיי כי אני מרגישה מרוקנת ממנו ובכלל מהיחסים שלנו מאז החתונה וזה החמיר שנולדה הילדה, אני הצעתי שאו הוא או אני יעבור להורים לזמן של חודש הוא הציע שנישן בחדרים נפרדים זה החזיק שבוע ונכון להיום קשה לי אינטימית איתו וקשה לי ריגשית איתו ואני מרגישה שאין לזה סיכוי להשתנות כי ככה זה היה תמיד "לא ניתן ליישר עץ עקום" , ביקשתי שנלך לייעוץ הוא מסרב לא מוכן לקבל ביקורת מאדם זר אמר שישתנה והוא באמת מנסה העיניין שאני יודעת ומרגישה שזה זמני זה הטבע שלו ההתנהגות הזו ככה הוא אני פשוט לא שמתי לב לזה עד היום, ולכן אני מרגישה שאני רוצה להתגרש ולנסות עם גורם שלישי שנותן לי הרגשה טובה. אני מפחדת שהמניעים שלי לא אובייקטיבים אבל אני לא יכולה להתכחש לרגשות שלי והוא לשלו.
אשמח לעצות מבעלי ניסיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניתי לייעוץ אך
חבצלת01/06/2014אני לא מרגישה שזה עזר לי לקבל החלטה או להבין באיזה עמדה אני, ולכן אני שוקלת להפסיק את הפגישות עם היועצת, והוא מצידו לא מוכן לקבל ביקורת מאדם חיצוני הוא פשוט אוטם את עצמו ולא מוכן לשמוע.
הוא כן מנסה לשנות ולהשתפר אך אני יודעת שזה זמני בינתיים התהום הופכת אצלי ליותר עמוקה ואני חוששת שלא אדע איך לאהוב כפי שאהבתי בעבר, בתחילת הנישואים לא שמתי לב לפרטים האלה כמו שבזמן החברות שלנו גם לא שמתי לב, כן שמתי לב שכל פעם יש לו התמכרות אחרת פעם זה מחשב פעם אייפון ועכשיו (תקופה ארוכה) זה העבודה, ואותי הוא שם בצד הוא מבחינתו בדעה מה את רוצה שאני יעזוב את העבודה, לא יודעת מה לעשות איך אפשר לחיות ככה חיים שלמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגורם שלישי בנישואים-תגובה
סיגלית גלאי10/06/2014שלום חבצלת
לאנשים שמחליטים להתגרש יש סיבות מגוונות, לא בהכרח אלימות או התמכרות..
אני מבינה שאת מרגישה שאין לך מענה רגשי, תשומת לב, אכפתיות וכו' מצד בעלך
ואין ספק שחסך רגשי ממושך עלול להוביל לגירושים, מה שבטוח גורם שלישי -מאהב, מטשטש עוד יותר את ההיגיון ועשוי לזרז את החלטתך להתגרש.
לכן, אני מציעה לך בשלב זה להימנע מקשר צדדי כל זמן שאת נשואה למרות שהפיתוי להרגיש רצויה ונחשקת גבוה. (קחי בחשבון שבמידה ותרצו לממש את הקשר ביניכם זה עשוי ליצור תחושת חוסר אמון ביניכם, כבומרנג)
חשוב שתדברי שוב עם בעלך, קשה לי להאמין שהוא לא באמת מבין על מה את מדברת... שיהיה מודע לכך שהיחסים שלכם בהתדרדרות מואצת, אין מקום להאשמות אלא ללקיחת אחריות ונקיטת עמדה לכאן או לכאן
ודבר חשוב נוסף, התבונני בעצמך, חשבי מה את יכולה לעשות כדי לשפר את המצב... אל תוותרי על הרצון לחגוג, לקנות, לפרגן וכו'
פנייה לייעוץ עשויה לעזור לכם להבין מה כל אחד מכם זקוק בקשר זוגי, כדי שתוכלו לקבל החלטות מועילות ולא להישאר "תקועים" בקשר לא מספק ומתסכל
בהצלחה וכל-טוב
גלאי סיגלית
ייעוץ והדרכה בזוגיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?