מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתלבטתאורית21/08/2014
אני ובעלי נשואים כמעט 3 שנים עם זוג תאומים, בעלי מאז ומעולם טען שאני לא הסגנון שלו בלבוש ובמראה (יש לציין המון מחמיאים לי ואני מאוד מטופחת ויפה , אך לא פרובוקטיבית כמו שהוא אוהב), וזה מתסכל אותו. הוא בנאדם פרפקציוניסט (אמא שלו היא כזו, למרות שאני מעריכה אותה מאוד), הוא מחפש תמיד איפה אני יכולה להשתפר ולעולם לעולם לא מחמיא, לא מחייך לא יודע לפרגן (טוען שבבית מעולם לא פירגנו והוא לא יודע מה זה), הוא התאהב באישיות שלי (נאמנה, ישרה מאוד ,צנועה) ולכן החליט להתמסד ולהתחתן. יש לציין שבהתחלה הייתי מאוד ביישנית בנוגע ליחסים האינטימיים שלנו וזה גרם לו להיסגר, אך בהמשך כשגם לי היה חסר אקשן וריגושים, השתניתי והבנתי שזה צריך לבוא ממני ואז הוא "ייפתח", אך ברגע שהשתניתי וראיתי שהוא לא בדיוק משתף פעולה , ונשאר באותה "מתכונת", שאלתי למה והוא ענה כי הוא "מכבד" אותי ולא רואה בי כאחת שמכובד לעשות איתה את הדברים האלה.אני עד עכשיו לא מקבלת את זה וזה מאוד חסר לי. בעלי מאז ומתמיד הוא איש עצבני, חסר סבלנות שיכול לתקוף בקללות על כל דבר שלא מסתדר לו או מעצבן אותו. זה התבטא בעבר ליד משפחה , ליד הילדים, ליד אנשים ברחוב וכו'. הוא מתייחס ככה גם למשפחתו הקרובה (ובקיצור לכל מי שמובן לו מאליו), כמו כן, בעבר השתמש גם באלימות פיזית 3 פעמים ולאחר שהבהרתי לו שאם זה ימשיך אני פונה לבית דין ומספרת את זה, הוא כנראה פחד ובינתיים הפסיק. הבהרתי לו גם שהקללות הן מחוץ לתחום והוא מבטיח שלא יקלל אבל בשעת ניסיון הכי קטן מיד "נפלטות" לו קללות הכי קשות שיש. זה קשה לי ופוגע בי ומתסכל אותי, וגומר לי את הכוחות הנפשיים כשאישה וכאמא. אני חושבת על גירושין ומצד שני לא רוצה להיות גרושה, מפחדת שלא אסתדר כלכלית, מפחדת מהבושה (משפחה , חברות), ומפחדת להישאר לבד כי אני עם 2 ילדים. הוא מצדו טוען שהוא איתי רק בגלל הילדים והוא לא סובל אותי. ושאם נתגרש הוא יהיה איתם 3 ימים ואני 3 ימים ומזה אני מפחדת , אני לא רוצה שיגדלו איתו כי העצבים שלו ייצאו גם עליהם בסוף וזה ברור לי. האם אוכל לקבל חזקה מלאה עליהם.? האם אקבל עזרה בשכר דירה? הנחה במעון? אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הזוגיות שלך-לא מזהירים
Dona21/08/2014את מתארת זוגיות עם בעל, ממורמר, אלים, מזלזל, לא מפרגן, לא אוהב שמתסכל ולא מספק אותך בשום אופן (לא רגשית ואפילו לא מינית).
את גם מתארת את הפחדים שלך להשאר עם שני ילדים ללא בן זוג וללא משענת כלכלית. החששות שלך מובנים. אבל את צעירה, בעלת אופי חזק (כפי שמשתמע מתיאור תגובותיך). את תצליחי גם לבד. החששות שלך אינן סיבה להשער לצד אדם שמתסכל ומקטין אותך (אם הוא עושה זאת אחרי 3 שנות נישואין זה עוד ילך ויגבר בהמשך כי הוא יראה שזה מצליח לו). אם רוצה לעזוב, תבררי טוב טוב את זכויותיך וצאי לחופשי.
אבל אם יש בך עוד רגש לבן זוגך, אם חושבת שיש אפשרות לתקן את הזוגיות - קחי אותו ליעוץ זוגי (האמת שבכל מקרה, גם אם תיפרדו רצוי לעשות זאת עם ליווי מקצועי. ולו רק בגלל שמעורבים בזה גם שני ילדים קטנים).
הוא זקוק בדחיפות לטפל באגרסיות שלו - וכן, יש כאלה שמצליחים. כשיש רצון מצד המטופל. והוא זקוק גם לטיפול בתחום המיני. גישה גברית שלא עושים עם אם ילדיו דברים ״מלוכלכים״ אופיינית לגברים הסובלים מתסמונת הקדושה והקדשה (הזונה), ולפעמים מקור הגישה היא בסביבה שהוא גדל. וגם זה ניתן לטיפול. אם יש רצון כמובן.
חשוב שתטפלי בזוגיות המתסכלת שלך ועכשיו. ושתקבלי החלטה בהקדם. לכאן או לכאן.
מהנקודה שנישואיך נמצאים הרי שאין סיכוי שישתפרו מעצמם אלה רק שידרדרו עוד יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?