טראומת נישואין קשה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טראומת נישואין קשה.
    יוכי
    17/12/2014

שלום,
    בת 47 פלוס 3 בנים מתגרשת בקרוב לאחר תהליך תביעה קשה למימוש זכויותינו.
    בדיעבד גיליתי שבעלי לשעבר מכור למין ,החיים בבית היו גיהנום נוראי של העדרויות הבעל עד אור הבוקר,התרחקות עד כדי התעמרות קשה כלפיי.בנוסף לטראומת הנישואין התווסף גם מצב של הסתה והמרדה קשה של הילדים כלפיי מצד הבעל לשעבר וגילוי שבני צורך פורנו קשה בפלפון.הכי מדאיג כעת זה הבן בן ה14 שממשיך לצפות בפורנו לאחר שקיימתי איתו שיחות רבות (השבוע בקשתי מהבן לתת לי את הפלפון בבוקר כשמתארגן לביס עד היציאה כחצי שעה וכשחוזר מאימון למשך שעה וחצי כדי שיקדיש זמן ללימודים בכיתה ט)ולקחתי את הפלפון ממנו לתקופה מסויימת.אין שיתוף פעולה מצד הבעל והבן מתנכר לי ומסרב לדבר איתי.אני שוקלת לקחת ממנו שוב את הפלפון כי הוא מתחיל להתרחק מהלימודים,ממני,מהארוחות המשפחתיות ומהספורט שכל כך אוהב.אני חוששת מאוד שיתמכר כמו אביו ויהיה מעורב בפגיעה.אני מרגישה שניסיתי להתקרב אליו בכל דרך ושכעת צריכה לשחרר ולתת לו להרגע,להיות עם עצמו ולחשוב על הבקשה שלי לשימוש בטוח ונכון בפלפון.
    מבקשת את דעתכם לגבי לקיחת הפלפון עד להסכמתו של בני לקיים שימוש בטוח בפלפון ולדעת מה ההשלכות לגבי בנות זוג לבעלים מכורים.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טראומת נישואין קשה.

הוספת תגובה

• יוכי -

בני
    18/12/2014

היי

את מתארת סיפור חיים ארוך וקשה שגזל מחייך כמה וכמה שנים טובות, אין ספק שאת נמצאת כעת בצומת חשובה שתקבע את עתיד חייך האישיים והמשפחתיים.

אני מניח שבזמן שעברת את התהליך והתביעה לגירושין קבלת עצות טובות כיצד לשקם את עצמך כי את בטח מבינה שראשית כל ולפני הכל יהיה עלייך לאסוף כוחות כדי להציל את מה שנשאר ממך... ובד בבד גם לראות איך את עוזרת למשפחה המורחבת להשתקם ולעלות על דרך המלך.

אין פתרונות קסם!

אני לא חושב שישנם קיצורי דרך ולכן עצה פה וטיפ שם באינטרנט לא יגרמו לך או לבן שלך להסתדר ביחד ולהתנהל בבית על מי מנוחות,

לכן יוכי כדאי לך מאוד לנצל את האפשרויות שיש לך דרך מרכזי הסיוע שבאזורך ולקבל טיפול מקיף לך ולילדים, אני מניח שהלכת בעבר ואולי עדיין את הולכת אז כדאי שתמשיכי, ובאמת במידה ואת לא מרוצה מהטיפול או מהמטפל תבקשי להחליף עד שתרגישי בשינוי המיוחל.

למרות מה שכתבתי אני מזמין אותך לכתוב לי למייל שבו אני אנסה לתת לך כלים מעשיים ומקצועיים כתוספת לטיפול שאתם עוברים, כי לדעתי את צריכה הכוונה על בסיס יומי.

לגביי השאלה הספציפית לקחת או לא לקחת את הפלאפון עד להסכמתו, ייתכן ובנך מפתח אף הוא תסמיני התמכרות למכשיר ולתכנים הבעייתיים כך שהוא צריך טיפול מתאים להתמכרות!

כל מה שאת יכולה וצריכה לעשות זה להמשיך ולהתנהג איתו כמו שאמא אוהבת ותומכת צריכה להתנהג -
    הוא צריך להרגיש בטוח לידך -
    לדעת וגם להרגיש שאת אוהבת אותו ללא תנאי!

נכון, זה קשה ומתסכל בפרט שלא תמיד רואים את התוצאות ולפעמים קורה בדיוק ההפך, אבל הסבלנות משתלמת, ואם תצליחי לשדר יציבות ובטחון לילד בסופו של דבר הוא יתקרב אלייך, וילמד ממך את ה"מודל" לחיים נורמאליים ונורמטיביים.

ובאשר לעניין ההשלכות של בנות זוג לבעלים מכורים...את ההשלכות לצערנו את הרי כבר מכירה...אם את רוצה לצאת ולבנות לעצמך חיים חדשים עם או בלי בן זוג גם כאן תצטרכי לעבור ליווי מקצועי שיעזור לך "לעבד" את מה שעברת, לסיים את הפרק הזה ולהוציאו מחייך עד כמה שאפשר, ולאחר מכן תהיי פנויה לצמוח מהמשבר ולבנות לעצמך זהות חדשה וטובה שתחזק את האישיות שלך! ותיתן לך כוחות להתמודד גם עם הילדים – אמן.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יוכי
    18/12/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו