מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לב כבדאלמונינית18/04/2015
היי. אני בת 20 ואני יוצאת עם מישהו מזה שנה. הוא הבן אדם הכי מדהים, טוב, טהור, חכם, צנוע יפה וסקסי שהכרתי בחיי, מסוג הגברים שלא מייצרים עוד כאלה. היחס והכבוד שהוא מפגין כלפיי ממיסים אותי, ואחרי כל מה שתיארתי אני שואלת את עצמי בלב כבד מדוע אני בוגדת בו עם גבר אחר שניסיתי להתנתק ממנו כל כך הרבה פעמים כי נכון שאני נמשכת אליו בצורה חייתית אבל לטווח הרחוק הוכח לי כל כך הרבה פעמים שזה לא ילך ביננו, הוא בן אדם מאוד עסוק (לפחות ככה הוא טוען) וקשה לי מערכת יחסים של לא לדבר שבועיים ברגיל... אני לא בוגדת עם אנשים אחרים אלא רק איתו, וכל פעם מחדש נשבעת לעצמי שלא אתקרב אליו שוב ושאני הבן אדם הכי רע בעולם שאני בוגדת בדבר כל כך טוב, וכל פעם מחדש מפרה את ההבטחה של עצמי. אני מנסה להבין מאיפה זה נובע? אני מרגישה שאני פוחדת לאבד הכל, אני פוחדת "להמר" על בן אדם אחד.... לפעמים אני אומרת לעצמי שיש לי דבר כל כך טוב בידיים (שאני לא מוכנה לוותר עליו בשום הון) ואם יש מישהו שאני מוכנה לוותר עליו זה השני, וניסיתי הרבה פעמים וגם החזקתי מעמד די הרבה זמן אבל תמיד הוא חזר והצליח לגרום לי שוב לחזור להיות איתו.... אני כבר מרגישה חסרת מילה לא מולו אלא מול עצמי. כל הבטחה שנתתי לעצמי שברתי. האמת היא שהלב אומר שכיף לי כל זמן שאני עם השני והמשיכה אליו מדהימה ובחלומות הטובים שלי הוא באמת בן זוג שלי כמו שאני רוצה. אבל לא מוכנה לוותר על הראשון שהוא כבר בן זוג כמו בחלומות הטובים שלי ואפילו יותר.... אי אפשר לוותר עליו. שניהם אוהבים אותי. אני יודעת שאני זו שצריכה להחליט, אבל מה יש לך להוסיף? תודה רבה רבה!!!!
אלמונית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב כבד - תגובה
יששכר רוטרי19/04/2015שלום לך,
יש בפסיכולוגיה מושג שנקרא פוליאמוריה, כלומר היכולת לאהוב מספר אנשים (שניים לפחות באותו הזמן). אלו שנמצאים במצב זה הם בד"כ בני 35 ומעלה,
את צעירה מדי, וזה מסוכן לך ....אם אחד מהשניים יגלה.
אם את רוצה להישאר במצב מרתק זה, אך גם מסוכן ? אז זה עניינך
אם את רוצה לבחור רק באחד מהם ולא מצליחה? אני יכול לעזור לך
רוטרי יששכר מומחה לזוגיות מתגמלת ולמיניות האדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלב כבד..
דני19/04/2015שלום לך,
רק כאשר תאבדי את הראשון שהוא כליל השלמות לדברייך והשני (ככל הנראה נשוי) ייברח כל עוד נפשו בו כי הרי אין מצב שיפרק את נישואיו את תביני את הטעות הקשה שאת עושה..
ככה זה בחיים..
בהצלחה בכל מקרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאן אתה רץ?
אלמונינית 219/04/2015הלכת רחוק מדי.... אני בת 20 ושניהם גדולים ממני בשנה או שנתיים.... אף אחד לא נשוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני 20
דני20/04/2015ממש משנה...יש אימרה פשוטה אם התאהבת בשני סימן שאת לא אוהבת את הראשון...
נ.ב נדמה לי שקצת התבלבלת לא אני זה שהלך קצת(יותר מדי) רחוק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלמונית
אני20/04/2015כדי לדעת אם את פוליאמורית כדברי יששכר את צריכה לשאול את עצמך האם את מוכנה להיות בצד של חברך.
פוליאמוריה היא אכן היכולת לאהוב מספר אנשים במקביל (אהבה ויחסי מין) וזה כמובן בידיעתו ובהסכמתו של הצד השני ובדרך כל גם בן הזוג הנו פוליאמורי כי אחרת זה ככל הנראה לא באמת יילך.
אם זה לא בהסכמתו וידיעתו של הצד השני זה עונה בעצם להגדרה הכי פשוטה של בגידה.
את צריכה לשאול את עצמך האם את מוכנה שחברך (הראשון) ילך בדרך שאת הולכת כלומר יתאהב ויקיים יחסי מין עם אישה אחרת במקביל. אם התשובה שלך כן את אכן כזאת ואם חברך מן הסתם אינו כזה זה עתיד להתפרק.
אם התשובה היא לא כלומר שהקנאה היא כזאת חזקה שאת לא מסוגלת לסבול שחברך ינהג בדרך דומה, זה אומר שאת עונה על הקטגוריה של אדם בוגדני.
יש מי שזאת מעידה חד פעמית ויש כאלו (נשים וגברים) שאצלם זאת דרך חיים, בדרך כלל זה נובע ממערכת ערכים לקוייה, אולי הורייך בגדו אחד בשני והיית חשופה לזה או בגלל סוג של אובססיה כפייתית (משהוא בסגנון התמכרות להימורים, אגרנות, קלפטומניה וכיו"ב). אני בכוונה לא אומר סמים או אלכוהול או אפילו סיגריות כי באלו יש בהחלט חומרים ממכרים שגורמים לגוף לרצות עוד, בתופעות האחרות שציינתי מדובר על התמכרות שמקורה במוח ובמבנה האישיות בלבד.
את אכן צריכה טיפול אבל אם את עונה לקטגוריה של האדם הכפייתי אובססיבי הטיפול שאת צריכה הנו פסיכאטרי ולא פסיכולוגי. יהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי לפסיכולוג להוציא אותך מהאובססיה שלך.
בנתיים את רוצה לראות אם זה עובד נסי לנתק כל קשר עם הבחור השני וזה אומר לא רק קשר גופני אלא גם טלפונים, צ'טים וכל אמצעי קשר אחר. זה כמובן חייב להיות גם ממנו, מהמחשבות לא תוכלי להיפטר כל כך בקלות אך אם תתמידי בנתק המוחלט לאט לאט תיגמלי ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?