מדוע בני/ות זוג בוגדים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדוע בני/ות זוג בוגדים?
    יששכר רוטרי
    11/05/2015

אני מאוד אמפטי לאותם נשים וגברים שמתארים את הסבל שלהם כאשר הם נבגדים על ידי הצד השני. לא רק שאני אמפטי, שהרי לפני שנים רבות חוויתי אף אני את החוויה הזאת של בעל נבגד...ולא סתם נבגד אלא בגידה כפולה ...אשתי (שכבר לשעבר) ו"חברי" הטוב....
    מהיכן נובע הצורך בקיום יחסי מין, או התאהבות מחוץ למסגרת?
    על מנת שגברים ונשים ייהנו מיחסי מין הם זקוקים לריגושים מיניים, היוצרים את התשוקה המינית ואף תומכים בה.
    אצל זוגות נשואים, יש מצב שאחד מבני הזוג (לפחות), מאבד את תחושות הללו כבר לאחר 5 השנים הראשונות לנישואים...אצל אחרים זה לוקח 10 שנים ומעלה, כל זוג ע"פ מהות היחסים, האהבה, הכנות, ומידת ההנאה שכל אחד מהם נהנה (או שאינו נהנה), מיחסי המין שביניהם. עלי לציין שזה לא בהכרח מוביל לבגידות.
    בני זוג שאוהבים, אפילו אם רק אהבו, ויש להם זיכרונות טובים בהקשר לכך, לא יתפתו על נקלה להרפתקאות אהבים, הואיל שהם מספיק אמפטיים לגבי הצד השני על מנת להבין את הכאב ואת התוצאות.
    אחת הדרכים, או אולי הדרך המוכרת (שלפחות אחד מבני הזוג), פונה אליה: היא ריגושים מיניים עם אנשים חדשים, שכן החידוש מעורר, מדליק, ומלבה את התשוקה המינית. זאת הסיבה העיקרית לבגידות (בעיקר שהיא מלווה בהעדר אהבה של הצד הנגדי).
    ישנם מקרים יוצאי דופן, שדווקא יחסים אלו, יכולים לעיתים ללבות יחסים רדומים שאבד עליהם הקלח...הידע שאחד הצדדים העז וקיים יחסי מין מחוץ למסגרת, עשויים לעורר את הצד הנבגד (בעיקר הגברים), שלפתע הם רואים בבת זוג שלהם אישה מצודדת, מרגשת מינית (מצב שמקודם הם לא התייחסו אליו).
    מאידך נשים נבגדות (לפחות חלקן) חשות בתחושה של "כיבוי" ונטישה, כאשר הן נבגדות....לעיתים הן נכנסות לדיכאון, ואילו האחרות משיבות באותו מטבע....אף הן בוגדות.
    אני מודה שכל מה שנכתב כאן הוא בהכללה, שהרי ידוע שהכללה אינה מדויקת, מאידך רציתי לשפוך מעט אור על הסיבות של הבגידה...אני יכול לציין בוודאות גבוהה למדי שבני זוג שיש ביניהם אהבה, הערכה, וכבוד לא יבגדו בכל שלב בחייהם.
    יש אף מקרים שאני יכול לומר בוודאות (כמטפל זוגי ומיני), שהצלחתי לגשר בין בני זוג שלפחות צד אחד הודה בבגידה, וחייהם חזרו למסלולם. (אפילו עם תשוקה הדדית מחודשת). במלים אחרות תמיד קיימת התקווה.
    רוטרי יששכר מוחה לזוגיות מתגמלת ולמיניות האדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מדוע בני/ות זוג בוגדים?

הוספת תגובה

• פוסט מעולה, תודה יששכר

אני
    11/05/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה

Dona
    13/05/2015

כמטפל זוגי ומיני אתה בוודאי יודע שסוד הזוגיות הטובה הוא באינטימיות טובה שיש לה שני פקטורים: צורך בבטחון וצורך בריגוש שהם חיוניים לזוגיות אך מנוגדים במהותם. (כמו ים סוער וחוף מבטחים: לחוות הרפתקאות בים המסתורי והסוער, ולחזור לחוף מבטחים שם מרגיש מוגן מהסכנות שבים. ובן/ת זוג צריך להיות שניהם: ים סוער וחוף מבטחים).
    את הבטחון ההדדי מחזקים בתקשורת טובה, שיתוף, אמפטיה, מחויבות לאושר של בן/ת הזוג. ואת הריגוש והמשיכה מחזקים ומעמיקים במלחמה נגד השגרה שעם השנים מזדחלת באופן טבעי לחיי הזוגיות.
    כשהפגיעה באינטימיות (הרגשית ו/או המינית), היא גדולה מהאהבה-אז יתכן ובן/ת זוג ישקול/תשקול בגידה.
    נכון, אפשר לטפל בבעיות בזוגיות שהביאו לתסכול, לטינה, לנתק עד כדי כך שבן/ת זוג בגד/ה. החיים אולי יחזרו למסלולם אבל זיכרון הבגידה לא יאלם אף פעם (ולפעמים, אף יצוץ ברגעי משבר. כמו פצע שהגליד וכשמגרדים את הגלד, מדמם). אותו אמון שהופר יהיה מאוד קשה לשקם (אם בכלל).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו