מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התחמקות מיחסי מין ובגידותיששכר רוטרי08/07/2015
מי שחושב שרק בת הזוג היא זו שמתחמקת מיחסי מין, ובן הזוג תמיד רוצה - טועה!!!
אכן זה קורה יותר אצל נשים מאשר אצל גברים, אך גם גברים מתחמקים מיחסי מין.
בתקופת הנישואים הראשונה - ב5 השנים ראשונות, בהנחה שעדיין אין ילדים, אך ישנם אהבה, ותשוקה מינית הדדית, אני מניח ששני בני הזוג להוטים לקיים יחסי מין, כל אחד לפי הקצב והתשוקה שלו.
ניתן לומר שבדרך כלל הגברים הצעירים, חושקים קצת יותר ביחסי מין מבנות הזוג שלהם (מסיבות הורמונליות- יתר טסטוסטרון).
מה קורה לאחר 10 שנים?
בד"כ יש כבר תינוק/ת או יותר.... עקב ההריונות וההנקה נשים מאבדות חלק מהורמוני המין (אסטרוגן וטסטוסטרון), והן מרגישות עייפות עקב לילות "לבנים", של חוסר שינה. במצב זה אין להן כמעט רצון לגירוי מיני, או לתשוקה מינית, והן דוחות את
ניסיונות ההתקרבות של בן הזוג.
חלק מהגברים הדחויים מינית, מחפשים להם פתרונות מחוץ למסגרת הנישואים- כלומר בוגדים, לצורך יחסי מין , ריגוש וסיפוק מיני, בלבד.
חולף לו עוד עשור, שני בני הזוג כבני 40+, ואז מגיע תורה של האישה...היא חשה בצורך עז לחדש את נעוריה שמתחמקים ממנה בקצב מהיר, בן הזוג כבר להוט פחות ליחסי מין, טוען שעייף וכו. ואילו היא מגלה את מיניותה שאבדה מחדש, או אז כאשר גבר בגילה, או אף צעיר ממנה מחזר אחריה, היא תפרח מחדש, היא עשויה להתאהב בו, וההמשך ברור, בגידה + אהבה.....מדוע אהבה ? כי היא צמאה לאהבה....
אלו הם פחות או יותר הסיבות הרווחות לבגידה של הצד השני בזמנים שונים, מסיבות שונות, ובעיקר מסירובו או התחמקותו של הצד השני.
ברור שישנן סיבות רבות לבגידות, אך אני התמקדתי הפעם, אך ורק בסיבות ובנסיבות של התחמקותו של הצד השני. מוצדקות, או שלא מוצדקות.
נשאלת השאלה הקלאסית - מדוע בני הזוג אינם מדברים בטרם בגידות, או לפחות לקבל יעוץ זוגי/מיני על מנת למנוע בגידות. התשובה היא מעניינת....
הם לא מאמינים שהם יבגדו... עד שהם עושים זאת, אבל אז זה כבר מאוחר מדי,
כי פירושו להתמודד עם תגובותיו של הצד השני....ולהתמודד עם הבגידה של עצמו/ה, מול הצד השני, לזה אין להם את הרצון, ואולי אף לא את היכולת.
רוטרי יששכר- מומחה לזוגיות מתגמלת ולמיניות האדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון ואמיתי
מאור08/07/2015עם זאת לא בהכרח חד משמעי וכשם שבני אדם שונים זה מזה כל כך, כך גם הגורמים והמניעים שלהם לבגוד.
מכיר נשים שבני זוגן בהגדרה, הבעל המושלם.
מחמיא, מפרגן, מחזר וכל השאר. אלא שדוקא זה הופך אותו למובן מאליו וכבר אינו ממלא את הצורך החבוי בפנים להתרגש. הוא אינו מאתגר וטוב נו הוא תמיד שם עם אותן מילים ומחמאות. "את אישה יפה כל כך" מהבעל אינה מתקרבת בתחושה מאותו משפט מגבר זר (אלא אם זה נדיר שמחמיא).
באשר ל"לשוחח טרם הבגידה.
אם למדתי משהו זה שמעטים מאוד הם בני הזוג שיגידו, יקירי בא לי לבגוד או אני בדרך לשם, תעשה משהו.
מלבד העובדה שלא רבים הם בני הזוג שיקחו זאת ממש ברצינות לליבם, גם נוצר מצב שבן הזוג שבדרך לבגידה חייב לעבור תהליך עם עצמו ולהחליט מתוכו מה נכון לו ולרוב רק הפחד יעצור מבעדו.
לא יועילו מילים או שיכנועים
אם הרצון קיים, הדרך לשם קצרה ורק הפיצוץ שיבוא אחכ ישנה את הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוסט מרתק! תודה יששכר!
שרון10/07/2015פוסט מרתק יששכר, תודה! מצאתי ממש את עצמי בפוסט הזה, ובמיוחד במשפט הזה שלך " ואילו היא מגלה את מיניותה שאבדה מחדש, או אז כאשר גבר בגילה, או אף צעיר ממנה מחזר אחריה, היא תפרח מחדש, היא עשויה להתאהב בו, וההמשך ברור, בגידה + אהבה.....מדוע אהבה ? כי היא צמאה לאהבה.... " זה בדיוק מה שקרה אצלנו, בא גבר צעיר ממנה, היא פרחה מחדש, התאהבה בו עד כדי זה ששכבה איתו במעיטתי שלי ונסעה אליו לדירתו פעמיים בשבוע במשך שנה לפחות...זו היתה (ונראה לי שעדיין...) אהבה גדולה מאד, לא רק בגידה חד פעמית...
ואגב, לגבי התחמקויות, אני משחזר כל הזמן, וניזכר שהיא הרבה פעמים ניסתה להתחמק מהסקס איתי, תוך כדי תירוצים עלובים שהיא עייפה או שאין לה מצב רוח, וגם עודדה אותי לטוס לחו"ל. (אני משחזר דברים וניזכר שבשנה- שנה וחצי האחרונות היא קיבלה הרבה מחמאות מאנשים שהיא ממש נראית טוב, אפילו חבר שלי פעם זרק לה " בטח יש לך מאהב..." אני כמובן לא דימיינתי לעצמי שזה נכון, אבל...טעיתי..)
הבעיה שהמינויות שלנו היתה די בסדר עד לפני שהיא הכירה אותו, אולי לא נתתי לה תשומת לב מספיק אבל סקס היה ביננו תמיד, כמובן עד הרגע שהיא התחילה לשכב איתו שאז החשק שלה ממני ירד.
ושאלה בבקשה יששכר לגבי המשפט הזה "הם לא מאמינים שהם יבגדו... עד שהם עושים זאת, אבל אז זה כבר מאוחר מדי, במקרה שלי, היא אמנם לא האמינה, אבל ברגע שהיא עשתה את זה, היא המשיכה בזה במשך שנה לפחות, למה התכוונת כשכתבת "אבל אז זה כבר מאוחר מדי"? כלומר, מאוחר מדי לשקם את המערכת הזוגית? כי אני מרגיש שזה מאד מאד מאוחר. היא היתה צריכה כמו שאתה כותב, לפנות איתי לטיפול ברגע שהרגישה חוסר תשומת לב ממני, ולא ללכת ולבגוד, נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוסט מרתק! תודה יששכר! - תגובה
יששכר רוטרי11/07/2015
שלום שרון,
ברור לי שרגשותיך אליה הם מאוד אמביולנטיים, מצד אחד אתה כועס עליה, מאוכזב ממנה, ואולי שונא אותה....כל זה לא מונע ממך לחשוק בה יותר מבעבר, ואפילו לאהוב אותה, והעיקר להוכיח לה שאתה שווה יותר מהמתחרה הצעיר שלך, שאתו אין לה כל עתיד....וזו אולי הנקודה החזקה ביותר שיש לך מולה, אולי כרגע היא אינה מעריכה את אהבתך אליה, אבל היא תעריך מאוד, כאשר היא תפנים את ההיגיון בטיעון הזה.
אגב אין סתירה בלאהוב ולשנוא באותו הזמן, כי האהבה והשנאה הם שני הצדדים של אותו מטבע. ההפך מאהבה היא....האדישות. אתה לא אדיש אליה.
איך תדע אם ההיגיון התחיל לעבוד אצלה? תציע לה טיפול זוגי...אם היא תסכים, (ואם אתה עדיין רוצה בה ), אתם תצאו לדרך חדשה... למרות הטראומה שספגת, אני מבטיח.
אם היא לא תרצה- פירושו שהיא עדיין לא הפנימה את העדר הסיכוי עם הצעיר, במקרה זה תבוא בגפך ואני אדריך אותך מה לעשות על מנת שהיא תקלוט "מי נגד מי"
.ומי בעד מי, אם אתה מרגיש שאתה עדיין רוצה אותה....אז יש עוד מה לעשות.
רוטרי יששכר - מומחה לזוגיות מתגמלת ולמיניות האדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשומת לב
אילן13/07/2015תקשיב שרון, אני עקבתי אחרי ההודעות שלך ושמתי לב, שכמעט בכל הודעה אתה "מודה" שלא נתת לה מספיק תשומת לב ומספיק התייחסות וכו' וכו', ואתה כאילו "מצדיק" אותה ו"מבין" אותה במידה מסוימת.
בוא אספר לך משהו, 99% מהנשים הנשואות יספרו לך בלי למצמץ שהן לא מקבלות מספיק תשומת לב מהבעל, קל וחומר אחרי עשרים או שלושים שנות נישואים.
כששני בני זוג מנהלים קריירה תובענית, זה בא על חשבון הזוגיות כמו שזה בא על חשבון הילדים ועל חשבון דברים אחרים, אבל תמיד זו האשה שמתלוננת, כי הצורך שלה בתחום זה לעולם לא יודע שובע.
אלא מה? לא כל אישה שחשה כך ממהרת לקפוץ למיטה של גברים אחרים, אחרת, בגידות היו חלק מכל מערכות הנישואים בלי יוצא מן הכלל.
אז עשה לעצמך טובה גדולה, אל תעשה רציונליזציה למה שהיא עשתה, מבחירה חופשית ומרצון אישי, שלא לדבר שהיא אפילו דחתה נסיונות שלך לסקס, כי היא לא רצתה "לבגוד" במאהב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו.
אילן13/07/2015סתם שאלה, מאיפה לך שזה נמשך שנה אחת? כי זה מה שהיא סיפרה לך?
אולי זה נמשך שנתיים? אולי חמש?
איך אתה יודע שזה הגבר הראשון? כי לא גילית אחרים?
איך אתה יודע שהיא לא תחזור על זה בעתיד, כי היא מבינה שאתה ממילא לא מוותר עליה?
יש לי עוד הרבה שאלות קשות, אבל הבנת בטח שאין מקום למשקפיים וורודים בעת הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילן, אתה מוחלט מדי
אנונימית13/07/2015לפי ההגיון שלך ולפי מה שאני מבינה- אין אמון במטפלים, אין סיכוי לשקם נישואים אחרי בגידה, והכי נכון זה... לפרק.
אני חושבת שאם היית באמת קורא את מה ששרון כתב, היית רואה שמעבר לפגיעה הנוראית והעלבון הצורב הוא עדיין אוהב את אשתו (כן, למרות שהיא פגעה בו אנושות). זה שהוא מסוגל לקחת אחריות על הצד שלו בהתדרדרות הזוגיות ביניהם מראה יותר מכל שהוא חכם, אינטליגנטי, רגיש ושאולי, אולי - בכל זאת יהיה להם סיכוי בעתיד להשתקם ולגלות אחד את השנייה מחדש אחרי המשבר והטרגדיה הנוראית הזו.
מסכימה איתך בדבר אחד- נשים כנראה יותר זקוקות לתקשורת רגשית מגברים אבל איך לעזאזל הגעת למסקנה שאשה לעולם לא תהיה מסופקת בזוגיות? כי היא זו שמדברת על זה? כי היא זו שיש לה אומץ להגיד לך שמשהו לא ״עובד״?
תגובות מהסוג הזה הן בדיוק מה שחזר וייאש אותי כל פעם מחדש כשהתחלתי לדבר על ההתרחקות ביני לבין בעלי והעמיקו עוד יותר את הקרע, עד שהפכנו לשני זרים שותפים עסקיים באותו בית, ועד שהוא חיפש תשומת לב, חנפנות וליטופים ו- סקס כמובן אצל מישהי אחרת שנתנה לו...
ושוב אנחנו חוזרים לבגידה- בגידה היא תוצאה סופית של בעיה ארוכה ועמוקה הרבה יותר. בשביל להישאר לחיות ולהתמודד עם בן זוג בוגד כי אתה רוצה ולא כי אתה צריך- צריך המון אומץ, הבנה, בגרות, אבל אם אתה לא לוקח אחריות על הטעויות שלך אז אין בזה טעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת האל חזור
מאור13/07/2015הכל נכון ואכן הבגידה היא התחנה הסופית
עכשיו משמגיעים לתחנה זו נשאלת השאלה שאולי קשה מאוד לאלה מאיתנו שרואים קדימה מדי, מנתחים לעומק מדי .
מה הלאה?
ונגיד שעבדנו קשה והתגברנו, הרי מי שטעם את טעם ההתרגשות מהאחר, מהחדש והמרגש, יוכל לאורך שנים לוותר על הצורך העז לטעום שוב?
בעיתות משבר, בריבים, מה יותר קל לרוץ ולהתנחם בזרועות האחר ובמיוחד כשכבר נחצה המחסום הפסיכולוגי?
להגיד '' כן כן למדנו לא עוד'' זה מס שפתיים קל, לממש ולהתאפק כשאת מחוזרת באופן יומיומי ע"י לא מעט ציידים היודעים את מלאכתם זה כבר עניין אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולק עלייך, אנונימית.
אילן14/07/2015אני בכלל לא בטוח שבגידה היא תוצאה של בעיה בחיי הנישואים. המון אנשים בוגדים וחיי הנישואים שלהם מצוינים, ואין להם בכלל שמץ של מחשבה להיפרד מבן/בת הזוג החוקי/ת.
לפי דעתי, ברוב המוחלט של המקרים הבגידה באה מתוך תסכול ותחושה של "החיים עוברים לידי" , מתוך שגרה אפורה של חיים שהם סימון "וי" מתמיד אחר מטלות החיים.
בגידה, מחזירה את האויר לריאות, מזרימה אדרנלין, מקנה תחושה של מיצוי החיים במלואם, מוסיפה התרגשות, הפתעה ובעיקר משחזרת את תקופת הנעורים או תקופת הרווקות.
מכיוון שבגידה לטעמי היא לא פונקציה של נישואים מקולקלים, אלא של אישיות "מקולקלת", אני לא מאמין ביועצי זוגיות שמחפשים את המטבע ליד הפנס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תוספת.
אילן14/07/2015אני בכלל לא חושב שצריך לפרק בכל מקרה של חוסר נאמנות באופן אוטומטי, ממש רחוק מזה, במקרה של שרון כפי שהוא גולל אותו כאן, אני משוכנע שהוא חייב לפרק.
יש מקרים שהצד הנבגד תורם תרומה משמעותית לבגידה, מקבל את האשה/הבעל כמובן מאליו ולא סופר/ת אותו ממטר, ואז אם הוא (הנבגד/ת) משנה את דרכיו, מתחרט/ת באמת, מבין מה היו הגורמים, יש מקום לשיקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאן נאלץ להסכים איתך מילה במילה.
מאור14/07/2015לצערי זו המציאות בין אם נודה בזה ובין אם לאו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?