שלום- אני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום- אני
    אנונימית
    23/07/2015

אני עונה לך בפוסט נפרד לאחר שנסיונות לנסות ולהסביר את זה שוב ושוב נתקלו תמיד באותה תגובה. וגם בגלל שהחלטתי שבשלב הזה הדיון הקודם ירד הרבה יותר מדי נמוך ומיצה את עצמו ו… אין עם מי לדבר. כך שאני בוחרת פשוט להתעלם.

אתה מדבר על לקיחת אחריות וחרטה- אבל האמת המרה היא ש - יש כנראה אנשים שלא יעשו את זה.

למה? כי אז זה מאלץ אותם להתבונן במראה. כי אז הם פוגשים באמת את האנשים שהמעשים שלהם פגעו בהם.
    אחרי שסיפרו לעצמם במשך תקופה ארוכה כל כך הרבה סיפורים (הוא/היא אוהב/ת אותי, אשתו מפלצת מגיע לה שיבגוד בה, אני מפצה את עצמי על נישואים לא מאושרים ועוד) בסגנון של ״כל העולם אשם חוץ ממני״.
    הן הבוגד/ת והן המאהב/ת אמרו את זה לעצמם אחד לשנייה וכל אחד לעצמו כל כך הרבה פעמים עד שהם באמת האמינו בזה- כדי להצדיק את המעשה הנורא שהם עושים ובעיקר- לא להודות בפגיעות שהם פוגעים.

כך גם הרמה הנמוכה וההערות בנוסח ״מכות מתחת לחגורה״ (עלי, על בעלי, ניתוח ״מעמיק״ של חיי הנישואים שלי לפני הבגידה, וההשוואה למקרים בתקשורת) שאין להם מטרה אחרת מאשר לפגוע- נועדו כדי להתגונן, להתקיף ובעיקר- לא להביע חרטה או כל סוג אחר של אחריות.

הכל התחיל מפוסט תמים שבו כתבתי דברים שלעולם לא אוכל להגיד בעל פה כדי לפרוק אותם ולהשתחרר מהם. דברים שכל מי שחווה בגידה (כמוני) שומר אותם בבטן. עד שמישהי (שבחרה לקרוא לעצמה מאהבת לשעבר- על כמה רגישות זה מראה לדעתך?) קראה אותו ולקחה את הכתוב קצת יותר מדי אישי (אם הנעל מתאימה…) אחרי הכל, זה לא נעים כשמישהו מציב לך מראה מול הפנים ומאלץ אותך לדעת דברים שלא העזת להגיד לעצמך.

הסיבה שהדברים האלו לא יצליחו לעולם להוציא אותי משלוותי ולערער את הביטחון בהחלטה שאני לקחתי - להישאר לחיות עם בן הזוג וליהנות מחיים טובים ופוריים- היא שהיום, אחרי תקופה ארוכה שהקדשתי לשיקום, תיקון ובנייה מחדש של היחסים שלי וגם של עצמי אני מבינה שלשנות אנשים אחרים זה חסר סיכוי (וגם לא הפתרון) והאפשרות היחידה לשמור על חיי זוגיות שלמים היא לעבוד קשה כדי לוודא שאין פתחים שדרכם יכנסו מזיקים.

ייסורי מצפון זה כנראה לא משהו שקונים בסופר וזה מזכיר לי את התגובה של בעלי כשחשפתי את הבגידה ״לא יודע מה קרה לי, לא קיבלתי ממך את מה שהייתי זקוק, היא פיתתה אותי״ ועוד. התשובה שלי היתה- יום בהיר אחד כשתעז להגיד לעצמך באמת מה עשית ובמי פגעת- זה יתפוס אותך כמו אגרוף בבטן- וזה יכאב.
    למזלנו זה קרה אצל מטפל שעזר לשנינו לפרק ולהתמודד עם זה בסביבה תומכת והיווה את השלב הראשון והמשמעותי לבירור אמיתי ואמיץ של הבעיות שלנו.

יחד עם כל זה- אתה לא יכול להתעלם ממה שאתה יודע, ואולי יום אחד זה יחלחל (או שלא)…

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום- אני

הוספת תגובה

• לאנונימית

אני
    26/07/2015

כפי שכתבתי לך כמענה לפוסט הראשון שפירסמת הכאב, העלבון והפגיעה האיומה שחווית ניכריםמ ונוטפים מכל שורה שאת כותבת. הנזק שנוצר הוא לכל החיים וגם אחרי טיפול והשלמה עם בן הזוג הפגיעה הפצע והכאב ימשיכו ללוות אותך.

אין זה אומר שחייך עם בן זוגך יהיו רעים בהמשך, הם יכולים להיות טובים אבל "האגרטל שהתרסק" הודבק מחדש וכמה שהוא הודבק במקצועיות הוא ימשיך להיות אגרטל סדוק שעבר הדבקה. אלו החיים וצריך להמשיך להתמודד ולחיות חיים מספקים.

אני בניגוד לאחרים וגם למטפלים שונים לא רואה בבגידה אחריות של שני הצדדים (הבוגד והנבגד) אלא אחריתו של הצד הבוגד בלבד. המקרים בהם זה אחריותו של הצד הנבגד הם נדירים ובד"כ מקורם "בייבוש מיני" וחוסר סיפוק מיני קיצוניים שנוקט הצד שנבגד כלפי בן זוגו, או כאשר בן זוג אחד רוצה "להעניש" את בן הזוג השני בשל התנהגות רעה כל שהיא.

הראייה שבהרבה מאוד מקרים מדווחים הבוגדים דווקא על בן זוג טוב אב/אם טובים ובכל זאת נוצרה בגידה, אפילו במקרה של "המאהבת לשעבר" סיפור הכיסוי הוא התעללות רגשית שאותה עברה מבן זוגה.

אני דווקא רוצה לשאול, האם מי שמדוכא, סובל התעללות רגשית מבן הזוג, כל ימיו עוברים בריב ומדון עם בן הזוג, יכול למצוא כוחות נפש מספיקים מתהום הנשייה בו הוא מצוי ולנתב זאת לאפיק של רומן עם מאהב? הרי לפתח רומן סודי נדרשים כוחות נפש מאוד גדולים שסביר להניח שלאדם מדוכא אין אותם.

לכן טענתי שלא כפי שכולם חושבים בגידות אינם (ברוב המקרים כפי שציינתי) תוצר של יחסים לא טובים עם בן הזוג אלא דווקא להפך. היחסים הם יותר מידי טובים שהם גובלים כבר בשיעמום ושגרה שפשוט מכבה את בן הזוג הבוגד. כדי להרגיש שהוא חי (ויטאליות) לייצר הרבה אדרנלין הוא חייב את הרומן הסודי שמצית בו מחדש את האש.

רבים מהרומנים והבגידות מקורם בסיטואציה שנקראת "סקרנות/הזדמנות" היה את הסקרנות שיש בכולנו והנה נקראה בדרכו של הבוגד גם ההזדמנות בדמות המאהב/ת שידע לומר את הדברים הנכונים, בזמן הנכון ועל האוזניים הנכונות.

כמובן שהבגידה היא פתרון מאוד גרוע על מנת להשיג את אות "חיות" וחיוניות והנזק כשהיא מתגלה הוא עצום.

בשורה התחתונה, הבגידה של בעלך נובעת מחולשתו שלו בלבד ומשיפוט ושיקול דעת קלוקלים שלו בלבד. חיכוחים בחיי נישואין יש תמיד ואצל כל זוג נשוי והם לא בהכרח מסתיימים בבגידה. זה לא מזיק במהלך טיפול זוגי לאוורר את היחסים ולתקן כל מיני ליקויים אבל מפה לקחת אחריות משותפת על הבגידה של בן הזוג המרחק גדול מאוד.

נקודה למחשבה עבורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו