ויתור על הילד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויתור על הילד
    דפנה גשיר
    05/11/2015

לום, אני נשואה ויש לנו ילד בן 2, הבעל לא ישן איתי מאז שהוא נולד ולא מכלכל אותנו אלא אנחנו חצי חצי בהוצאות . עקב כך אני לוקחת הרבה הלוואות(סטודנטית ומוציאה את הילד רוב הפעמים מהגן ככה שלא נישאר הרבה זמן לעבוד) והבנק כבר סגר לי את ה"ברז". לפי מה שאני זוכרת כתוב בכתובה שהגבר אחראי לכלכלת אישתו. יש כל הזמן ריבים סביב הנושא הכלכלי. אני רוצה להתגרש ולא רוצה את הילד איתי, ןשהוא יגדל את הילד. האם זה אפשרי והאם אצטרך לשלם לילד מזונות?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויתור על הילד

הוספת תגובה

• ויתור על הילד - תגובה

יששכר רוטרי
    06/11/2015

אנא פני לע"ד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויתור על הילד

דני
    10/11/2015

שלום לך הזויה..

תסלחי לי על ההקדמה איך את חושבת בכלל לוותר על משמורת על הילד? מתוך נוחות? אגואיסטיות? את לא תיסלחי לעצמך לעולם על מעשה כזה..ובטחו גם הילד!
    בעלך חייב במזונות וכלכלת הילד בנוסף דמי מדור. אם השיקול שלך כלכלי תבקשי מזונות זמניים שהמינימום הוא כ-2,500=3,000 שח לילד אחד.

תילחמי אל תוותרי ולו למען הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויתור על ילד

אנונימית
    14/11/2015

שלום לך
    אחרי שהתגברתי על התגובה הראשונית שהיתה פחות או יותר מה שדני ענה- אני מודה שדי עצוב לי לקרוא את ההודעה שלך.
    אני מניחה שחווית- או שאת חווה כעת משבר, דיכאון, סערת רגשות עצומה בנוסף למצב כלכלי קשה ואורח חיים תובעני - כל אלו ביחד גורמים לך להכריז הכרזות ולקבל החלטות שיש סיכוי גדול מאוד שתתחרטי עליהם במשך כל חייך. אחרת אין מצב נורמלי (ואני לא שוביניסטית) שאמא תוותר על הילד שלה. באמת נשמע לי כאילו ההודעה שלך שייכת לפורום תמיכה נפשית.
    יחד עם זה אני אגיד לך- למרות שאת נשמעת מאוד ברורה וכאילו כבר החלטת - יותר מהכל ההודעה שלך משקפת מצוקה מאוד גדולה. לא כתבת בהודעה אבל הזכרת שאת סטודנטית לכן אני מבינה שאת צעירה יחסית. חבל שלא סיפרת גם מה הרקע לקרע בינך לבין האבא- אבל ברור שהיה בעבר קשר כל שהוא שהסתיים במשבר. אולי הילד הפך להיות כלי התנגחות ביניכם, אולי הנוכחות שלו בחייך מזכירה לך את המשבר כל הזמן. אבל- יקירתי, את האחריות על הילד שלך קיבלת כשהחלטת להמשיך בהריון (תמיד יש אפשרות לעשות הפלה). הילד שלך- בן שנתיים - לא בחר להיוולד ולא בחר אתכם כהורים! ועכשיו- בלי שום קשר לאבא, כמה הוא נותן, מה הוא נותן וכולי - האחריות לצרכים הפיזיים והנפשיים של הילד התמים והמסכן הזה הם כולם עלייך!
    החלטה לוותר על ילד לא נלקחת מתוך שנאה, התחשבנות או כדי להתנקם באף אחד אחר. הנזק הנפשי שיגרם לילד ו- כן- גם לך ילווה את כולם לאורך כל החיים.
    מעומק ליבי- אני מציעה לך- קודם כל לבקש ולקבל עזרה- עזרה נפשית שתעזור לך להתגבר על המשבר הנפשי, עזרה משפטית שתעזור לך לברר על זכויותייך כבת זוג או כמשמורת משותפת. בדבר אחד את צודקת- לילד שלך מגיעים חיים יותר טובים מלגדול עם אמא או אבא שלא רוצים אותו. הצלקות הנפשיות והנזק הרגשי שישאר לו לכל החיים הוא עצום! ולכן אם אחרי הטיפול והעזרה שתקבלי עדיין תחליטי לוותר על הילד יש אפשרות למסור אותו לאימוץ- לאנשים שבאמת ירצו אותו ויהיו מאושרים עם ילד בן שנתיים.
    בכל מקרה- עד שלא תעניקי שלוות נפש לעצמך אין לך ולילד שלך שום סיכוי לחיים נורמליים.
    מה שלא תחליטי אני מאחלת לך בהצלחה - ובעיקר לילד שלך. :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנונימית

דני
    15/11/2015

"אימוץ"???!! למה את מציעה אימוץ אם האימא מוכנה לוותר עליו יש לו עדיין אבא!! הצעה הזויה ולא במקומה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דני

אנונימית
    15/11/2015

אני מציעה אימוץ כפתרון אחרון ונואש. לפי מה שכתבה משתמע שגם האבא אינו מעוניין ולכן לטובת הילד בלבד- מגיע לו הורים שרוצים אותו. לדעתי זו הצעה הזויה יותר להמשיך לגדל ילד בהרגשה שהוא לא רצוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו