מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש גבר שאינו בוגד?שלי06/01/2016
אז בעודי בתחילת הריון חמישי, גיליתי שבעלי בוגד בי שוב, אחרי 14 שנים של פלירטוטים ובגידות, כעת הוא בתהליך של יציאה מן הבית, מתחרט מעומק הלב, שבור וכואב, הולך לטיפול אינטנסיבי כדי להבין למה החיפוש הבלתי פוסק למרות שהמין בינינו נהדר, אני ניראת מצויין, שוקלת 56 קילו, שומרת על מראה חיצוני מטופח וכושר (לא שזה אינדיקציה לכלום). הוא מודה בכל שכל הבגידות היו סקס בלבד ואף פעם לא מערכת יחסים, (כמה שאפשר להאמין לאיש ששיקר במשך שנים) העניין הוא, אחרי תשאול קצר של גברים סביבי והכמות האדירה של הבוגדים או הכמהים לעשות זאת, וזו שאלתי המופנית לגברים שבפורום, האם יש גברים שאינם בוגדים או רוצים לבגוד או שאין חיה כזו? האם העיסקה הזו שבה אישה מציעה מראה אטרקטיבי, עניין, אינטליגנציה, סקס, חום ובתמורה מבקשת בלעדיות היא בכלל לא טבעית לגבר? עם כל הכאב שבעניין וההשפלה, אני לא רוצה להיות הכלאי של אף אדם, אם טבעו של כל גבר הוא לרצות לשכב עם נשים אחרות ללא הרף, אז אין בכלל מה לחפש אהבה או קשר מונוגמי. מה אני מפספסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבר שלא בוגד
הנבגד07/01/2016היי שלי,
אני גבר שלא בוגד ,אין לי רצון לבגוד ולא מבין מה זה בכלל נותן.
כנראה שיש גברים ונשים שיצר הבגידה טבוע בהם ולא בטוח בכלל שהם יכולים לשלוט בזה. הם בוגדים באופן טבעי למרות כל מה שהורסים מסביב.
מי שיצר הבגידה לא קיים אצלו, לא מסוגל להבין את אלו שהיצר קיים אצלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
שלי07/01/2016היא ממלאת אותי תקווה שזוגיות איכותית ומספקת של אמון קיימת איפשהוא שם במרחב..
קראתי כאן פוסטים ותגובות רבות ואחת שאהבתי במיוחד היתה שבגידות לא נובעות בהכרח מזוגיות קלוקלת אלא מאופי קלוקל, אני חושבת שכל מקרה לגופו, אבל יש מכנה משותף לנבגדים רבים, בייחוד מיד לאחר הגילוי , וזו האשמה עצמית, אולי לא הייתי כך או אחר עבורו ולכן הלך לרעות בשדות זרים, וזו נקודה חשובה, לכולנו רע לפעמים בזוגיות, כמו בכל מערכת יחסים בין שני בני אנוש, מה כל אחד בוחר לעשות במקום הזה זה בדיוק עניין האופי הקלוקל, אתה יכול להיות הגון ולהילחם על הזוגיות, לבקש להיפרד אם כלו כל הקיצים אבל כמו שלא תדהר במהירות לתוך מכונית אקראית חונה ותפרק אותה כי זה מספק את ייצר הריגוש שלך, כך זה לא הוגן לפרק את הלב של מי שאמור להיות significant other שלך.
האיש הזה שדהר במהירות לליבי וריסק אותו נמצא בטיפול וחוזר עם תובנות רבות לגבי הצורך שלו לשכב עם נשים אחרות, אני פסימית. קשה לי להאמין שאפשר לשלוט בדחף הזה. אני מתעקשת שיעזוב, הוא אומר לי, אעזוב את הבית אך אלחם עלייך, כדי להוכיח לך שאני יכול להשתנות. הוא עוזב בעוד שבועיים ואני פוחדת, הוא אבא נהדר ושותף מצויין למעט הצורך הבלתי פוסק ל״הסתכל תמיד מעבר לכתף שלי״. אני יודעת שההריון לא יהיה קל ווכך גם הלידה והלוגיסטיקה עם חמישה ילדים. אבל אקח את האחריות המלאה ואהיה האמא הכי טובה שאפשר בנסיבות הקיימות. החיים מזמנים לנו אתגרים בלתי צפויים, כל כך מקווה שאוכל למנף את זה שנראה הקשה מכולם.
שיהיה יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי
אני07/01/2016הנסיון לייחס את הסיבות לבגידה לסוג אחד של התנהגות היא מוטעית. יש מנעד גוונים של שחור ואפור המאפיינים סוגים של בוגדים (אגב אני בכוונה משתמש באפור ושחור כי צבעים עליזים יותר לא משקפים את חומרת הארוע).
יש הרבה בוגדים ובוגדות שאצלהם מדובר על רומן חד פעמי שהגיע לקיצו מסיבה זאת או אחרת ובעצם מיצה את עצמו ולא יחזור פעם נוספת.
במקרה של בעלך את מספרת על שנים רבות של פלירטוטים ובגידות שנמשכו על פני שנים רבות ולמרות שהמקרים התגלו הוא חזר עליהם פעם נוספת. מבלי כרגע להיכנס לאופי הייחודי של של בעלך ובוגדים דומים, עלייך להבין כי מדובר רק על סוג אחד של אנשים שהם בעצם "נרקומנים" של בגידות והיחס והטיפול בהם מאוד דומים לטיפול בהתמכרויות מסוג אחר.
אין מתכון אחד ובטוח למנוע בגידות, חלק מהבגידות מקורם במנגנון "סקרנות/הזדמנות", חלקם היא גם תולדה של צרוף נסיבות כזה או אחר (ידידות בעבודה שמתפתחת לרומן) ובודאי לא כל בגידה מעידה על משהוא קלוקל במערכת היחסים הזוגית, אבל כל בגידה כן מעידה על ליקוי מאורות מוסרי ומחשבה קלוקלת של אותו הבוגד או על התמכרות במקרה שאת מתארת.
נכון אמרת שהנבגד מתחבט בשאלה האין סופית "במה פעלתי לא נכון?" "מה הייתה התרומה שלי לארוע?" ולא תמיד יש תשובה. גם מטפלים זוגיים רבים נוטים לבחון וללבן עם בני הזוג את "הכשלים" במערכת הזוגית המשותפת שממנה מצחה הבגידה מבלי להבין שלא כל בעייה זוגית כזאת או אחרת צריכה להתנתב לאפיק של בגידה והבחירה באפיק זה אכן נובעת מאותו חשיבה קלוקלת ואותו ליקוי מוסרי של הבוגד שבמקום למצוא את כוחות הנפש לתקן את אותם קלקולים, מצא כוחות נפש (חזקים לא פחות) לבגוד בבן זוגו.
יום נפלא גם לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלי -
בני08/01/2016אני...
וואלה חיכיתי לתגובה שלך. יפה כתבת. מדויק.
כיום כבר לא צריך לחפש סיבות ותירוצים לבגידות של שתי המינים דרך אגב.
זה קורה. זה זמין. זה קל.
אבל רגע לפני צריך להגדיר "מהי בגידה?"
בגידה רגשית? פיזית?
כפי שעולה מהכתבות המקצועיות של יששכר לגברים יותר קל לקבל בגידה רגשית של האישה דבר שאצל הנשים הוא בידוק ההפך. אישה תהייה מוכנה לסלוח על בגידה פיזית ללא רגשות ולא תשכח ולא תסלח על בגידה רגשית.
אם כן מי קובע מהי בגידה?
הרי לכל זוג יש את הקווים האדומים שעליהם הוא לא מוכן לסלוח. אם כך באמת שקשה להימנע מבגידה.
בקיצור - זה לא מספיק שאת לא רוצה לבגוד. בסיטואציות מסוימות ובזמנים בעייתיים זה יכול לקרות לכל אחד. כן. גם לכל אחת.
הפתרון היחיד אבל ממש היחיד שיכול להחזיק קשר זוגי אורך טווח הוא קשר שמבוסס על "תקשורת רגשית"! כשמזינים אותה כל הזמן זוכים לחוות ריגוש והתרגשות.
לא על הסקס לבדו איכותית ככל שתהייה - תחייה הזוגיות! תמיד יהיה מי שיהיה שירצה עוד ועוד. טבע האדם בנוי לרצות ולחדש. וכשאין ריגוש...במקום אחד הוא פורץ במקום אחר! לא לכולם יש את האומץ לפרוץ החוצה. לא לכולם יש את ההזדמנות. אבל ברגעים של חולשה. בעתות משבר וכו' גם מי שמאוד נגד...שלא רוצה...יכול למצוא את עצמו פתאום נסחף לרומן רגשי/פיזי.
זו דעתי האישית אממ...וגם מניסיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי אין גברים שלא רוצים לבגוד
ברטה11/02/2016יש גברים שלא בוגדים. וזה נכון גם לגבי נשים אני רואה מספיק בחורות תפוסות חזק או נשואות שמפלטרטות זה לא שכולן בוגדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מזכיר לי סיטואציה אחרת,
אילן11/02/2016מי שיושב בטרמינל נסיעות לחו"ל בבן גוריון, ואומר לעצמו, וואי, כככככוווווולם טסים לחו"ל, או מישהו יושב במרפאת קופ"ח עמוסה בממתינים ואומר, וואלה, ככככככווווולם חולים.
אני מאמין שזה עניין של אופי, יש כאלו ויש כאלו בשני המינים.
יש את העניין של "עיניים גדולות" וזה מאוד טבעי ואנושי, יש כאלו שרוצים תמיד יותר, ולא חשוב מה יש להם ומוכנים אפילו לסכן את זה, ויש כאלו ששמחים עם מה שיש ורוצים לשמור על זה.
אגב, זה ממש לא קשור אלייך, אבל ממש לא, כתבת שאת נראית מצויין ואני מאמין, אין קשר.
תחשבי למשל על הנסיך צ'ארלס באנגליה (פשוט דוגמא מפורסמת) שהוא (כנראה) בגד באשתו הנסיכה דיאנה, ועם מי? עם קמילה בוואלס שהיא התגלמות הכיעור הנשי,נראה לך שרוב הגברים היו עושים את זה? לא, לכן , אל תקחי על עצמך את ה"אשמה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיף אשה מכוערת ובריאה בנפשה
ברטה13/02/2016דיאנה סבלה מהפרעות אכילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיף אם אין מה להגיד לא להגיד בכלל
אנונימית19/02/2016התגובה שלך מראה בבירור על חוסר רגישות.
מנסיון אישי המחשבה הראשונה שעולה בראשו של הנבגד היא - מה לא הייתי מספיק בשבילו שהוא היה צריך לחפש במקום אחר (יפה, חכמה, צעירה, סקסית) עובר זמן עד שאת מבינה שהאשמה והחוסר הוא לא בך ולא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבודאי שיש כאלו גברים,אבל רבים מנסים
נועה14/02/2016בודאי שיש כאלו גברים שאינם בוגדים.
אבל רבים מאוד מהגברים מנסים לבגוד וכל בחורה חכמה יודעת ללמד את עצמה ואת בנותיה איך להזהר מהנוכלים האלו.
רק בתקופה האחרונה היה בכל הכותורות על בעייתים כאלו שהטרידו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגברים בוגדים
דני17/02/2016שלום לך..
הייתי מציע לך לנסות גם ואולי אז אולי תוכלי להבין את הטימטום שבבגידה וגם את העניין שמגלים בה גברים וגם נשים(ונשואות)...
את עוף שונה ועדיף שכך..
בעלך דפוק(כמו רובנו הגברים)..
השאלה הנשאלת האם את מוחלת לו או שמה מתגרשת,הורסת את ביתך, מכירה גבר אחר, מתחתנת,עושה עוד ילד או שניים ואז מתברר לך שגם הגבר הזה בוגד בך.. ומה עושים מכאן...מתגרשים שוב?.!
בקיצור נמרץ, עצה טובה החלטית וטובה אף יועץ ככל שיהיה מקצוען לא באמת יוכל לייעץ לך..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?