מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דילמהברטה30/01/2016
הייתי בקשר עם גבר נשוי הוא היה מאוד מתחשב וג'נטלמן כלפיי מאוד רומנטי עד שסיפרתי לו שמעדתי ונתתי לגבר אחר למזמז אותי טיפה הוא התהפך לגמרי. חשוב לי לציין שלפני זה הוא תמיד הבטיח לי שנישאר ידידים גם אם ניפרד והיה לנו קשר מאוד קרוב סיפרתי לו דברים מאוד טראומטיים עליי. לאחר שהוא החליט להיפרד ממני הוא הציע שנישאר ידידים ביקשתי ממנו שניפגש כידידים פעם אחת והוא הסכים הוא הביא לפגישה ויברטור שהוא קנה לי במתנה וכמובן שבסוף שכבנו. לאחר מכן הוא התחיל להיעלם לי אני נלחצתי והגעתי למצב היסטרי שאיימתי עליו שאפגע בעצמי הוא החליט לנתק איתי כל קשר אמר שהוא צריך ממני את השקט הנפשי שלו ושאנסה לכתוב לו בעוד שבועיים התאפקתי ופניתי אליו לאחר שעברו שבועיים חיכיתי עוד שבוע והוא לא התייחס אליי ניסיתי להיות אופטימית ולחכות לו אבל הוא המשיך להתעלם עד שממש התעצבנתי וכתבתי לו שאני לא מסוגלת להמשיך לשמור בבטן ושאני לא אהיה היחידה שתיפגע מזה ביקשתי ממנו שיהיה הוגן ויספר לאשתו. הוא נלחץ והסכים להיות איתי בקשר טלפוני אבל לא מוכן להיפגש איתי. אני מרגישה פגועה ולא מסוגלת להכיל יותר הוא תמיד רק חפר לי על כך כמה חשוב לו הקשר הרגשי אבל הוא לא מוכן לפגישת ידידות איתי גובר בי החשש שהוא עבד עליי בשביל לנצל אותי מינית. זה לא מגיע לי שאני אפגע והוא ינצח הוא לא מוכן לתת לי שום הזדמנות כבן אדם מבחינתו הוא קיבל מה שהוא רצה ממני ושאתנדף לי. האם הציפייה שלו מוצדקת?אני רוצה לספר לאשתו לא כנקמה אלא כצדק אם הוא לא רואה בי בן אדם ראוי אז למה הוא ניצל אותי למין מה כל כך מסובך בשבילו להיפגש איתי כאדם מבלי שנקיים יחסי מין פעם אחת? הרי אם לא היה מבטיח לי שנישאר ידידים והוא יהיה שם בשבילי תמיד לא הייתי בכלל נכנסת לקשר איתו.האם לנסות לדבר איתו או לספר לאשתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלוהים ישמור
מאור30/01/2016אנסה בהכי עדינות לומר את זה אבל את העונש של כל בוגד.
הבחור הלך איתך להשלמת סקס זה ברור, אף חיפש מתישהו תירוץ אחרי שבע לסיים איתך ואת נתת לו את זה.
אבל הוא לא העניין, את אובססיבית באופן מדאיג מאוד והנזק שתגרמי גדול.
לא נראה שזה מעניין אותך, ההיפך את רוצה שיפגע.
רק זיכרי זאת... לאחר מכן לא רק שלא תשמעי ממנו יותר, את עוד עלולה לקבל צו הרחקה. ורוב הסיכויים שאת תחטפי מאשתו לא פחות ממה שהוא יחטוף.
קחי נשימה עמוקה והמשיכי הלאה, אם את רווקה.
מה יש לך לחפש עם נשוי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שמאור כתב
ליטל31/01/2016כל מילה של מאור בסלע!מה האובססיביות הזו??????????מה את חושבת לעצמך בדיוק???שחררי את הבנאדם ותפסיקי לשחק אותה הנפגעת!ידעת מראש שהוא נשוי וגם אם לכאורה הבטיח לך שתישארו ידידים אין זה אומר שקיבלת בעלות על החיים שלו.את אובססיבית בצורה חולנית על כלום ושום דבר.מי שחפצה בקשר רציני ומחייב שלא תיקשר לגבר נשוי מלכתחילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה שאני אחטוף מאשתו?
ברטה31/01/2016אני לא מחוייבת לה....ולא אכפת לי שייפגע הוא פגע בי למה שירוויח מזה. למה אני צריכה להיות אצילית ולשמור בבטן?
קיצור לא שכנעת אותי שאני טועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברטה
ליטל31/01/2016אצילית כבר בטוח לא תהיי...לא בחיים האלו בכל אופן.את אישה רעה שכל מטרתך היא לפגוע ולהרוס משפחה.תזכרי תמיד שהעולם עגול ויש קארמה ...כל מה שתעשי יחזור אלייך כמו בומרנג...ושהשם ישמור מנשים כמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליטל31/01/2016נמאס מכל הנשים האלו שהולכות עם גברים נשואים ואחכ מנסות להרוס משפחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני דווקא חושב
אילן01/02/2016ש"הרטה" היא לא האשם היחידי פה, ואנשים צריכים לקחת אחריות על הבחירות המטומטמות שלהם, גם, ובעיקר הגבר.
גבר נשוי שמנהל רומן, מסכן את נישואיו וכל חייו עלולים להתהפך.
גבר נשוי שמנהל רומן עם רווקה שאין לה מה להפסיד, הוא בנוסף מטומטם, שמשחק ממש באש, ולאחד כזה, אולי אפילו מגיע שאשתו תדע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הרטה, ברטה
ברטה02/02/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין דילמה
דני01/02/2016אפילו לא שלום לך..
חוצפנית! קיבלת מהקשר עם גבר נשוי בדיוק מה שחיפשת ורצית! היה כאן ניצול אינטרסים הדדי! ברגע שהסתיים מה את מאיימת? מה את מחפשת נקמה? למה את חושבת ללנסות לפגוע באישתו ולהרוס משפחה זה הדבר הנכון לעשות? תתקדמי.. תחפשי לך גבר שיהיה רק שלך!
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכל המגיבים
ברטה02/02/2016חברים כתבתי מתוך כאב רציתי לפרוק. שימו לב כי כפי שאתם לא חיים חיים למופת על פי פילוסופיית החיים שלי גם ההיפך הוא נכון. אני אשמח לשמוע את דעתכם אבל להתבטא בתוקפנות ולקרוא לי "חוצפנית" ו"אשה רעה" זה לא לעניין. הפוסל במומו פוסל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי שונה
אני02/02/2016לכל המגיבים שיוצאים נגד "הרס המשפחה":
חברים, המשפחה נהרסה כבר! לא העובדה אם אשתו תדע או לא תגרום "להצלת המשפחה". הרס המשפחה החל כבר מבגידתו של הגבר הנשוי ובעל המשפחה באשתו, עצם הגילוי ינעץ אולי את המסמר האחרון אבל בטח לא יביא למשפחה את המזור המיוחל, אולי אפילו רק יטאטא את הבעיות מתחת לשטיח לפרק זמן מסויים.
אני מאמין גדול בצדק פואטי, במיוחד שזה מגיע לבוגדים ובוגדות.
ברטה את נפגעת ממנו? תרגישי חופשייה לנקום את נקמתך בזה שתספרי לאשתו, אולי אפילו תעשי לה טובה בכך, מי באמת רוצה לחיות באי הידיעה עם בן הזוג שלו בוגד או לא?
אני אם בן הזוג שלי היה בוגד בי היית מאוד רוצה לדעת בכל מחיר של פגיעהת זה הרבה יותר טוב מלחיות בשקר או בחוסר ידיעה.
ולך ברטה, שלא תטעי לחשוב לשנייה אחד שאני מצדד בך ובמעשייך, בצורה זאת או אחרת. בגידה בבן הזוג היא מעשה בזוי, נתעב, מגונה וכל סופרלטיב אחר שיעלה בראשך. שני הצדדים, גם אם אחד אינו נשוי, שותפים למעשה הנבלה הזה כל אחד בדרכו וראויים לכל עונש.
אם בן הזוג שלך היה נפגע ממך ומעוניין היה לנקום בך ע"י חשיפת העניין למי ממכרייך הייתי נותן לו בדיוק את אותה התשובה. עלי והצליחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתייגות ברשותך
מאור03/02/2016לעיתים בשלבים מסוימים בחיים אנשים נקלעים למצבים מסוימים אליהם לא התכוונו להגיע.
אם במקרה או מתוך פיתוי, היסחפות וכן הלאה.
כמובן שלא ישמע שאני מקבל זאת, ממש לא.
לא פעם ידעתי בוודאות על בן זוג שמכיר שמעד והייתי בטוח שמכאן אין תקומה והנה אחרי זמן הגיע פיכחון או כל דבר אחר שגרם לזוגיות לפרוח מחדש מבלי שהדבר התגלה וגרם נזק בלתי הפיך.
היום הם מאושרים ואוהבים ורק עצם חוסר הידיעה מעניק להם את האפשרות הזו.
כמובן שלא מדבר על כאלה סדרתיים ציידי נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת לא היסחפות
ברטה04/02/2016הוא מנהל רומנים סדרתי וכן יש לו מציאות משפחתית טיפה מורכבת אבל הוא לא מעוניין להתמודד לא כי הוא לא מסוגל אלא כי הוא מעדיף נשים צעירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברטה, כל הבוגדים הסדרתיים
אילן04/02/2016יודעים לספר למאהבות שלהם, סיפורי זוגיות "מורכבת ומסובכת".
ב99% אלו סיפורי סבתא, שנועדו כדי שאת תוכלי להרגיש צורך לחבק אותו, ללטף את ראשו ולהיכנס למיטתו.
גבר שמשקר לאשתו, יכול לשקר ל"חברתו מהצד" ולספר לה סיפורים חסרי שחר.
איך היא יכולה לדעת אם זה אמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילן אני מסכימה איתך בכך
ברטה04/02/2016שאם הוא משקר לאשתו הוא עשוי לשקר גם לי.
הוא לא הציג את עצמו כמסכן באמת יש לו מציאות משפחתית קצת מורכבת אבל הוא לא רוצה להתמודד רוצה לשמור על יחסים טובים ודיפלומטיים עם אשתו ולנהל רומנים עם בחורות צעירות והוא גם מעדיף רווקות כי הוא רוצה שהבחורה תהיה רק שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת נשמעת
מאור06/02/2016נבונה.
קחי את עצמך ותעלמי מחייו.
ברור שבא לך שישלם האידיוט אבל בנינו, הוא יצא גם מזה ואני לא אתפלא אם אישתו כבר מכירה סיפור או שניים וחיה עם זה.
אגב, רוב רובם של הבוגדים מספרים ש"מורכב" להם בבית כדי להצדיק את המעשה וכדי להקל על המאהבת שתרגיש שהיא עושה מעשה טוב ומושיעה אותו בכלל המסכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מעריכה את התמיכה שלך
ברטה10/02/2016הגעתי למסקנה שחבל לי על הזמן. רוב הסיכויים שאבזבז אנרגיות לריק וסתם אעשה צחוק מעצמי. אני בדעה שצריך לפתוח הכל בזוגיות אבל זה שלהם. אני משתדלת להניח לעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאור
אני04/02/2016אני לא מנסה להיות צדקן אבל בעולם הערכים שלי אין את המושג "מה שלא יודעים לא יכול לפגוע".
בגישה המוסרית:
לעיתים אני קורא כאן פניות של אנשים שאכן כמו שאתה מתאר מעדו באופן חד פעמי, הדבר יושב על מצפונם, מעיק עליהם והם פונים לפורום בשאלה האם להתוודות לבן הזוג. רבים מהעונים כולל מנהל הפורום ממליצים שלא להתוודות, על משקל "מה שלא יודעים לא יכול לפגוע".
לטענתך, מקרים של פגיעה קשה באמון (בגידה) יכולים להיתקן ולפרוח מעצמם ובתנאי שבן הזוג הנבגד לא יודע. אני טוען שתיקון ופריחה אמיתיים (לא למראית עין, לא רק על פני השטח וכלפי חוץ), יכולים להגיע אך ורק מתוך קתרזיס אמיתי של הבוגד הכרה והבנה אמיתית בפגיעה האיומה שלו בבן זוגו (פגיעה שנובעת לא רק מעצם הידיעה של בן הזוג אלא מעצם המעשה). לכן עליו לקחת את הסיכון ולהתוודות לבן זוגו. רק מתוך זיכוך מלא בלי סודות, בלי הסתרות, יכול לבוא התיקון האמיתי.
בגישה הפרקטית:
לבגידות ורומנים יש אופי מוזר בסוף בסוף במועד הכי לא צפוי ובזמן הכי לא מתאים הם מתגלות. איך לדעתך ייגרם פחות נזק האם אם הבן זוג יבוא מיוזמתו להתוודות? או שמישהיא כמו ברטה תביא את הדבר לידיעת אשתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידיעתך
מאור06/02/2016לידיעתך (מניסיון)
רוב המוחלט של הבגידות אינו מתגלה!
זה מורכב מהמון גורמים אבל בעיקר מאופי האנשים במשולש (דיסקרטיים, עירניים וכו) מקום ההיכרות (עבודה, מעגל קרוב, אינטרנט וכו) ומזל.
ישנם רומנים של שנה פלוס שאני מכיר שנגמרו ולא התגלו מעולם ואין סיכוי שיתגלו.
זה באשר לעניין הגילוי.
באשר לווידוי.
שאלה אותי פעם מישהי, האם לספר לבעלי שבגדתי בו.
אישה מקסימה בסה"כ שחיה לצד איש אפור וקשה שהפסיק לראות אותה עם הזמן והיא נפלה על צייד לא קטן שידע בדיוק איפה ללחוץ אצלה ולנצל את החלל שנוצר בה.
האינסטינקט שלי אמר כן ברור זכותו לדעת.
אך ככל שחשבתי על זה, זה השתנה.
החרטה שלה היתה מלאה. עם זאת גם היה לה ברור שווידוי לא רק שלא יותיר סיכוי לשיקום אלא גם יצית בערה שתשרוף את כל עולמה ועולם ילדיה.
הסבל שיגרם לו יהיה גדול מדי שהוא עלול לגרום אסון.
לפעמים עם כל הכאב צריך גם לעשות את שיקול התועלת שבמעשה. האם לספר יועיל ולו במשהו או ישמיד במכה אחת את המשפחה.
אנשים הם דבר מורכב, אין שחור או לבן וכללים ברורים לכל זוג מה נכון.
ואם אותו זוג יחיה באושר בזוגיות טובה לאחר שצד אחד למד והפיק לקחים?
ולעומת זאת וידוי יקח מהן את ההזדמנות הזו? גם אס היית חד משמעי לספר?
ושוב... הכל תלוי בנסיבות ואיני מדבר על מי שבגידות הן כבר תחביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתחברת לגישה שלך
ברטה11/02/2016אהבתי את איך שניסחת את זה. אאמץ את זה בחיים שלי. אני משתדלת שלא לחשוב עליו חבל על האנרגיות שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עונה לך שלא כהרגלי
אנונימית04/02/2016בדרך כלל אני לא פונה למאהבת- היא פשוט לא שווה את התייחסותי. אבל אם אצליח למנוע ממך לפגוע עוד יותר במי שפגעת או במישהו אחר בעתיד - אולי בעצמך- אז זה שווה את המאמץ.
אם את באמת מבקשת עזרה ועצה ולא מחפשת מקום ״לכבס״ את הרגשות והמעשים שלך- כדאי שתתמקדי בעצמך- כי לדעתי נשארו לך הרבה שאלות פתוחות לענות עליהם כדי שתצליחי להתקדם בחייך ולא למצוא את עצמך באותו מקום בעוד זמן מה (איתו או עם מישהו אחר). לא מכירה או יודעת את הרקע ולמען האמת זה לא ממש משנה אבל מעניין מה גורם לאישה למצוא את עצמה בתוך מערכת יחסים שמאלצת אותה להיות נמוך בסולם העדיפויות (אחרי בת הזוג, הילדים, העבודה, החברים) ולדעת שאין בזה שום עתיד, להסתפק ברגעים גנובים (תרתי משמע), להיות מנוצלת לצרכים גופניים גם הוא משקר לה והיא משקרת לעצמה שהוא אוהב אותה. ובתוך כל זה לדעת שגם אם את לא הפוגעת העיקרית את עדיין שותפה פעילה (אולי גם יוזמת) למעשה נורא, לפגיעה עמוקה במשפחה, במישהי שבאופן ישיר לא פגעה בך מעולם, לילדים שאם עדיין לא איבדו - בקרוב יאבדו את אבא שלהם, ואת כל עולמם הבטוח והמוכר.
אם בשלב הזה בתוך תוכך את עדיין לא קולטת שהמעשים שלך היו פסולים ואת עדיין עסוקה בלהכאיב לו ולמשפחה יותר ממה שאת עסוקה בלבדוק את עצמך- זה מראה שמשהו אצלך ממש לא בסדר.
אני באמת מאחלת לך בהצלחה אבל את הסימפטיה וההבנה אני מפנה דווקא לאישתו. אני מקווה בשבילם שהם יתמודדו ויצליחו לעבור את המשבר הנורא. ולך- אני מאחלת שתצליחי להמשיך הלאה ולעזוב אותם בשקט לשקם את חייהם. החיים שלהם מעולם לא היו שלך (גם אם היית אורחת לא רצויה לרגע).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?