בן זוג שסובל מדיכאון מעוניין להיפרד האם להיפרד או להילחם למענו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן זוג שסובל מדיכאון מעוניין להיפרד האם להיפרד או להילחם למענו
    גיא
    26/07/2016

נמצאת בזוגיות כבר 5 שנים בן זוגי סובל מדיכאון אבל עדין לא טופל קיבל כדורים אך טרם לקח אותם
    בתקופה האחרונה בן הזוג רוצה להיפרד ואומר כי חשב הרבה על המצב ואיננו רואה את התקדמות בשום דבר אצלו בחיים והוא רוצה להיפרד ממני בשביל להוריד מעצמו עומס
    אני אוהבת אותו מאוד וקשה לי לתת לו ללכת לאיבוד
    האם עלי ללכת ולעזוב אותו כפי שהוא רוצה או להישאר לצידו ולתמוך בו לקבל טיפול רפואי כמו שצריך?
    והאם החלטת הפרידה יכולה לנבוע בגלל המצב הדיכאוני שהוא נמצא?
    אשמח לקבל כל תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• את בטוחה שיש לקשור בין מה שאת קוראת

שדון לילה
    26/07/2016

"הדיכאון" לבין זה שהוא רוצה לעזוב אותך? או שזה סוג של התנשאות וניסיון לדרוס את הרצון החופשי שלו?
    אני לא פסיכולוג אבל מהכתוב אני לא רואה שום הוכחה או טענה שהוא לוקה בדיכאון קליני קשה, לא מסוגל לקבל החלטות בעצמו וזקוק לאפוטרופוסית בדמותך.

ובקיצור...
    1. אני לא חושב שיש לך זכות חוקית או מוסרית להתערב בהחלטותיו בנוגע לחייו.
    2. יש לי תחושה שאולי דווקא ייטב לו אם ייפרד ממך כי הוא בעצמו אבחן את מקור הבעיה שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לציון שהיה אצל פסיכולוגית

גיא
    27/07/2016

הפסיכולוגית אמרה כי הוא נמצא במצב דיכאוני עמוק וחייב להיות מטופל בכדורים ע"מ למתן את מצבו.
    האם בכל זאת להיפרד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הוא אחראי למעשיו

שדון לילה
    27/07/2016

הוא ריבון על עצמו ועל גורלו, אסור לפגוע בריבונות זו ולערער על החלטותיו לגבי עצמו. אם הוא החליט שרוצה להיפרד אז יש לכבד את רצונו. את יכולה מדי פעם "לדגום" אותו אם לא שינה את דעתו אבל אין מקום להתנהלות שיש בה משום התנשאות.
    מה גם שבהחלט ייתכן שהוא זקוק להתנתקות הזאת כדי להרגיש יותר טוב ויותר שליו.

לדעתי.

אני גם לא רואה במה שכתבת איזה שהם סימנים לדאגה אמתית וכנה לשלומו ומזה מסיק שגם את מאמינה שלטוב או לרע הוא יסתדר גם בלעדייך והנושא שעל הפרק נוגע רק לקשר ביניכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלי להכנס

שרה
    28/07/2016

לתגובה על תכני ההודעות של המגיב הקודם, אני חושבת שהדילמה שאת מעלה היא דילמה מורכבת מדי כדי להתייעץ עליה בפורום כזה. את מתארת בן זוג שסובל מקושי נפשי שראוי להתייחסות רצינית ואחראית. דיכאון קליני הוא לא עניין של מה בכך. לפעולות ותגובות של אנשים הסובבים אנשים שסובלים מדיכאון קליני יכולות להיות השלכות, גם חמורות.
    זה שהוא לא מטופל (תרופתית או שיחות או שניהם) זה לא טוב... בלשון המעטה.
    אל תקחי את זה על עצמך, גם בשבילך (זו אחריות כבדה להיות "אחראית לשלומו" של מישהו שסובל מקושי נפשי כה גדול) וגם בשבילו (מגיע לו להיות מטופל כראוי ולהפסיק את הסבל בו הוא מצוי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו