איך אפשר להתגרש מהילדים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך אפשר להתגרש מהילדים?
    אבא לשניים
    08/08/2016

קורא את הפורום הזה כבר כמה זמן....יש פה כמה כיווני מחשבה מעניינים.
    לא אלאה אותכם בקורותיי הזוגיים. הם לא מעניינים במיוחד ולא שונים מחלק מהסיפורים פה.
    רק אומר שלצערי העצום, אני לא רואה את עתידי עם האישה איתה התחתנתי. אני כבר לא מכיר אותה בכלל.
    אבל.....וזה אבל לא קטן....יש לנו שני ילדים (11+9) שאני לא רוצה להתגרש מהם.

רבים ממכם יועצים עצות ולא מתבלבלים לפני שזורקים "עזוב אותה" / "זרוק את השרמוטה" וכאלה, אבל מה עם הילדים?

הלב שלי נקרע כשאני חושב על לבשר להם שאמא ואבא נפרדים. הבת שלי לא יכולה להרדם בלי כמה דקות שיחה עם אבא. אין פעולה בחיים שהיא עושה בלי להתייעץ איתי. אין אוכל שאני שונא שהיא תהיה מוכנה לאכול. אם לא רואה אותי כמה ימים (מילואים/חו"ל) - מאבדת שפיות.
    הבן יותר מופנם אבל גם קשור אליי וצריך אותי. אני אבא הרבה יותר מוצלח ממה שאני בן זוג כנראה....למרות שאני לא מרגיש שזה נכון....אבל זה כבר מאוחר מדי

איך עוזבים ילדים ככה? איך שמים את עצמך ואושרך לפניהם? אני כבר לא זוכר איך זה להיות אגואיסט כזה......
    אני יודע שלא ממש עוזבים אותם, ורואים אותם פעם בכמה ימים...ומשמורת משותפת...והכל, אבל אני רואה משפחות אחרי גירושין...והילדים פעמים רבות אוכלים כאפה לא קטנה, ולא חוזרים להיות מה שהיו קודם......הילדים שלי יפים, מוצלחים, חכמים ובריאים נפשית לחלוטין. איך אני חושב לעשות להם דבר כזה?
    כנראה לא מספיק רע לי , אחרת הייתי פשוט קם מהמקום הנוח וחותך עניין....

אז יש לי זוגיות כמעט לא קיימת. אפס אינטימיות. אפס מגע. אפס סקס . אישה שבגדה ועדיין בטוחה שאני אוויר - אבל כנראה אני צריך עוד מכות כדי להבין שאני סמרטוט לוזר.
    אני רואה את ההישארות שלי במסגרת המשפחה כעוצמה ולא כחולשה. אני יודע שהילדים מרוויחים ממני ואותי בזמן הביניים הנורא הזה. אין לי ספק שהם לא מרגישים כלום. גם אישתי לא ממש יודעת על חוסר הרצון שלי להישאר איתה. נוח לה לא לראות. פחות נוח לה שאני לא מקיים איתה שום זוגיות, אבל זה דו-צדדי, גם היא לא עושה דבר בנידון.

אז איך אתם קמים בכזו קלות וחותכים משפחה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך אפשר להתגרש מהילדים?

הוספת תגובה

• הפוסט הזה עצוב אבל אופטימי

אתי
    08/08/2016

אתחיל בזה שאתה לא לוזר ולא אפס..
    זה לא נכון להעניק לעצמך תארים- המעשים שלנו מצביעים על איזה אנשים אנחנו רוצים להיות ולא מגדירים או מכניסים אותנו למשבצות. וחוץ מזה- אתה ממש לא אוביקטיבי - אני בטוחה שעבור הילדים שלך כפי שתיארת אתה לא זה ולא זה- וטוב שככה- ילדים צריכים דמות הורית שאפשר לסמוך עליה, שניתן להישען, להתייעץ וכמו שסיפרת- אתה מספק להם את זה.
    מאידך- יכול להיות שהתהליך שאתה עובר עכשיו הוא תהליך מוכר עד כאב (לצערי) לבני זוג שחוו בגידה. משבר נפשי וחוסר ערך עצמי שנע בין תהומות נפשיים של עלבון עמוק, תחושת השפלה, כעס עצום על בן הזוג שבגד, רצון לפעמים לזרוק הכל לפח ולעוף מפה- לא לראות אותה ולא להרגיש את זה ולחיות את זה כל פעם מחדש.. אבל אז אתה מתחיל לחשוב על הילדים, איך תוכל להרוס את החיים הבטוחים שהם חושבים שיש להם ולצלק אותם לכל החיים..
    בחרת שלא לשתף בעובדות נוספות- כמה זמן אתם נשואים, כמה זמן עבר מגילוי הבגידה, מה היה (אם היה) המצב לפני הבגידה- ובעיקר והכי חשוב- אם אחרי הגילוי נעשתה איזו שהיא עבודה - בטיפול או בשיחות ביניכם ואם בכלל אי פעם חשבת שתצליח באמת לסלוח ולנסות לשקם.
    אני מניחה שאתם אחרי הכל- כי המסקנה שלך נשמעת די סופית.
    נניח שאתם באמת בסוף התהליך- הנקודה האופטימית היא שאתה באמת אוהב את הילדים שלך והשאלה היא אם אתה חושב שלחיות בבית שבו היחסים בין ההורים הם שדה קרב מתמשך - מה שיגרום להם נזק ארוך ללא סוף, או לחילופין- להחליט על פרידה שתהיה כואבת בזמן הקרוב אבל בסופו של התהליך אולי תמצא את שלוות הנפש שתעזור להם (ולך) להתגבר על המשבר.
    ועוד משהו- הזמן הוא אולי הרופא הטוב ביותר אבל לפעמים כדאי להיעזר במישהו שבאמת יכול לעזור לך- מטפל או מטפלת שיעזרו לך קודם כל להתגבר על המשבר- ואז תצליח גם להתקדם בהחלטה וביישום הלא פשוט.
    בהצלחה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל

שלי
    08/08/2016

מוודאים שאין שום סיכוי שבעולם להציל את הזוגיות, מה יש בנו שבעבודה נילחם על פרויקט עם לוחות זמנים בלתי אפשריים בתנאים לא תנאים אבל לא נילחם על המערכה הכי חשובה בחיינו. (זוהי אינה ביקורת כלפיך, אני נמצאת באותו מצב, האגו לפעמים מעוור אותנו מלראות דברים שאולי יעזרו לנו לראות את הצד השני ואנחנו סוחבים כל מיני דפוסי התנהגות שגויים מההורים שלנו)

העבודה הזו, שאני מתארת למעלה היא קודם כל עבודה על עצמינו, להיות מודעים, הרבה פעמים בעיות תקשורת חוזרות גם בפרק ב׳. צריך ללכת למטפל טוב ולהיות מוכנים לשינוי, אחרת חבל על הזמן.

אם עשית את הכל והסוס הזה כבר מת, לפחות תרוויח את יישוב הדעת שלך שעשית הכל כדי לתת לילדים שלך מודל משפחתי בריא, גם תתן להם דוגמא של אדם שנלחם על שחשוב לו ולא מוותר, שיהיה לך ברור, הם מרגישים ויודעים גם מה שלא אומרים להם.

יש ילדים להורים גרושים שהם שמחים ובריאים לחלוטין, זה אפשרי. קצת קשה לך להאמין אבל אם תתגרשו בצורה תרבותית בלי מאבקים מכוערים אז יש סיכוי סביר שהילדים יסתגלו למצב החדש בלי נזק בלתי הפיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלי את צודקת לחלוטין

אתי
    08/08/2016

גם אני בחרתי להישאר ולהילחם למרות שזו היתה ההחלטה הכי קשה שקיבלתי. מאז (6 שנים) אני מבינה שבצורה מעוותת ומזעזעת זה אולי הדבר הכי טוב שקרה לנו- בגדול קיבלנו שנינו את החיים שלנו בחזרה. אבל זה עדיין היה כרוך בהרבה כאב בדרך!
    אני התרשמתי שהכותב כבר קיבל את ההחלטה אבל מתייסר ממה שנראה לו כנטישת הילדים והפגיעה הנוראית שבפירוק המשפחה.
    יתרה מזאת- זוגיות אפשר לשקם רק בתנאי שיש לך שותף- אם בן הזוג השני לא מוכן להכיר בפגיעה או שלא מוכן להשתתף בתהליך הקשה של בירור ועבודה משותפת- אני אישית לא רואה סיכוי :-(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

אתי
    12/08/2016

לידיעתכם- זה מה שמתגלה בחיפוש הכתובת הזאת בגוגל.
    בתחתית הביצה חיים יצורים הניזונים מרפש ושאריות מזון. ללא אור, ללא חמצן- מוטציות מעוותות שהאבולוציה פסחה עליהם. עדיף ששם גם ישארו.
    יצורים שניזונים ממצוקתם, ייסוריהם ואומללותם של בני אדם עם לב ומצפון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לון
    12/08/2016

למה אתי,את מקנאה?שאף אחד לא רוצה אותך?את מסכנה!!!לכי תחפשי לך עיסוק בחייך האומללים!!!דרך אגב אני חברת נפש ומבוקשת ע"י גברים שלא כנראה כמוך!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השימוש באחריות המשתמש

אתי
    12/08/2016

סימני לוואי: מחלות, התרוקנות חשבון הבנק..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לון
    12/08/2016

חחחח לא חולה בכלום וחשבון בנק הלואי לכולם....אולי כל הדברים האלה הם אצלך??תבדקי טוב!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם היית רואה אותה היית מבינה

שדון לילה
    13/08/2016

כמה את צודקת.
    היא שונאת את הגברים כי הם אוהבים נשים ושונאת את הנשים כי הגברים רוצים אותן.

והיא.... מחוסר בשימוש מיובש לה המנוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק כמו שאמרתי

אתי
    13/08/2016

טינופת מצא טינופת!
    איחס!!!
    חלאת המין האנושי.
    זה ממש עצוב אבל כל עוד יש מי שמציע ומי שצורך את הזבל הזה- (במקרה הזה שניהם) זה לא יעלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתי,אני מציעה לך

לון
    13/08/2016

להסתקל טוב טוב במראה,ואז תראי למה גברים לא רוצים אותך....מבוגרת,שמנה,לא מטופחת,שיער שיבה,מקומטת...אז אל תבואי בטענות לאף אחת חוץ ממך..מה לעשות,גברים אוהבים בדיוק להפך מה שכתבתי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי מציעה לך להסתקל במילון

אתי
    13/08/2016

לפני שאת עונה תשובות עילגות ומטומטמות, - לפחות ברור שהמוח זה לא האיבר החזק שלך ובטח לא הסיבה שיש לך כל כך הרבה ״חברי נפש״. אני מבינה שהרסתי לך את הפרנסה וזה חבל אבל מה שיש לך בין הרגליים לא פטנט מיוחד ולא כזו מציאה, ההבדל בינך לבין אחת אחרת זה שאצלך עברו יותר מבקרים מתחנה מרכזית וזה עלה להם כסף. רוב האנשים בעולם עושים את עבודתם בישיבה ולא בשכיבה על הגב. יצור דוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או לפחות בתיקון אוטומטי

אתי
    13/08/2016

אין מילה כזאת להסתקל.. אנאלפביתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיזבי את המיובשת

שדון לילה
    14/08/2016

בואי להזדיין.
    אין דבר מטריף אותה יותר מאנשים שעושים סקס כשממנה אפילו הויברטור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושין ללא פגיעה בילדים

דני
    15/08/2016

שלום לך,

כמה קשה לענות או יותר נכון לתת לך נקודת מבט אמיתית ונכונה שתוכל לשקול את צעדיך בשום שכל.

פגיעה בילדים תהיה בכל מקרה! אין גירושין ללא פגיעה בילדים! נזק כלכלי עד כדי התאבדות כלכלית שלך! אלא אם כן אתה עשיר ככורח אז אתה תסתדר. אני לא שולל שיקול למען הילדים שלא להתגרש, השאלה הנישאלת האם אתה מוכן להקריב את חייך למען המטרה הזאת? לדעתי זו השאלה המרכזית, אתה לא סמרטוט שאתה חושב על טובת הילדים, אתה גבר שבגברים ואבא למופת. מי שסמרטוט זו האימא שלהם שבשביל כמה רגעי עונג מוכנה לגרום סבל הן לבעלה והן לילדיה. יש מצב להציף בפני האישה את ההשלכות של מעשיה? יש מצב שתתקן את דרכיה? אולי אפילו גם אתה תמצא לך עד יעבור זעם כרית להניח עליה את הראש(מאהבת?). מסובך אבל אני מקווה שהצלחתי ולו במקצת לעזור..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו