התלבטות קשה - האם להתגרש ללא סיבה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות קשה - האם להתגרש ללא סיבה?
    מתחבטת
    19/08/2016

המחשבות מתישות אותי כבר... אשמח לעזרה מבעלי נסיון...

אני נשואה עשר שנים לבעל "מוצלח" - חכם, עם עבודה טובה, שותף מלא בבית ועם הילדים, למעשה הוא עושה בבית את רוב המטלות בנוסף להיותו המפרנס הראשי.
    החברות שלי מתות עליו ומתות לבעל כזה.

הבעיה היא... הוא לא מעניין אותי יותר, אני לא מרגישה אליו כמעט כלום. אני אדם מאוד אמפתי ואילו לא מצליחה לחוש טיפת אמפתיה. כמובן שקדמו לזה המון שנים של הרעבה רגשית, אבל לא משהו אכזרי או מכוון, הוא פשוט כזה.
    כיום משתדל הרבה יותר אבל לי פשוט נגמר. ניסינו ייעוץ זוגי, הוא מוכן להכל אבל עלי זה פשוט לא עובד.

יש ילדים קטנים בתמונה ואני לא רוצה לעשות משהו שאתחרט עליו. מצד שני אני אומללה כעת. לא רוצה להרוס לילדים את חייהן, אבל גם לא רוצה להרוס את בריאותי הנפשית.

האם יש כאן גרושים שהתגרשו בלי "סיבה מספיק טובה"?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דווקא נשמע שיש לך סיבה כבדת משקל

שדון לילה
    19/08/2016

כי להמשיך ככה כמו שאת מתארת זה לדעוך.
    אם הפתרון של גירושים הוא הקונספט המועדף עלייך כמובן. רבים וטובים בחרו בדרך אחרת - לשמור על המסגרת הקיימת ואת הריגושים להסניף מהצד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מתחבטת
    21/08/2016

ברור שיש סיבה, אחרת לא הייתי במצב הזה.

התכוונתי שעל פניו זו לא נראית סיבה מספיק טובה ואפילו הרגשה מסויימת של פינוק וילדותיות.

אני לא שופטת את מי שפונה לכיוון שהצעת, אני יכולה להבין איך מגיעים לשם, אבל לדעתי זה לא פתרון ויכול להוביל ליותר צער מפרידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כול אחד בוחר את מה שנראה לו

שדון לילה
    22/08/2016

יותר נכון ואין כאן נכון או לא נכון באופן אבסולוטי כי זה סובייקטיבי לגמרי - למעט אצל דתיים קיצוניים שאצלם הכול שחור ולכן לפי ההלכה.

לדעתי את לא תכוונת לסיבה על "סיבה מספיק טובה" אלא על "סיבה שנראית מוצדקת בעיני אנשים אחרים" וזאת טעות גדולה כי את לא חיה עם אנשים אחרים אלא עם עצמך.

לי נראה שכבר החלטת ואת רק מחפשת חיזוקים מאחרים. את לא צריכה את דעתם של אחרים אלא את דעתך שלך בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה כנראה צודק לגבי ההחלטה

מתחבטת
    22/08/2016

אבל כואב לי לפרק לילדים שלי את החיים, כאשר אבא שלהם אדם טוב, נחמד, מתחשב, מפרגן ועוד.
    מה אגיד להם כשישאלו בעתיד למה התגרשנו?
    מי אמר שיהיה יותר טוב לבד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן שיקולים כבדי משקל

שדון לילה
    22/08/2016

ולכן אני, גבר נשוי לאישה באמת נהדרת אבל משועמם בענייני ריגושים, אחרי שנקלעתי במקרה לקשר מיני מחוץ לנישואים, החלטתי שזה מה שהכי קרוב מבחינתי |לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה".

אבל את זה לא אני. אני גם קודם חוויתי ואחר כך החלטתי - try before buy ולכן ההחלטה שלי היתה כמהט מובנת מאליה.

את במצב שונה. ואם את סוגרת את האופציות שלך בלהתגרש כן או לא מבלי שתקחי בחשבון אופציות נוספות, זאת תהייה החלטה בין נבלה לבין טריפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למתחבטת

פריפריה
    23/08/2016

מה שקרה לך זה מה שקרה לאשתי ,וזה האינטימיות העמוקה שחסרה ביחסים וזה שורש הבעיה,
    אשתי פשוט נפרדת ממני בזמן הזה ,למרות שאני מאוד רוצה לשקם עם טיפול זוגי,
    ורוב הסיכויים שאת תמצאי לך מזור לבעייתך בצורת גבר אחר שיספק לך את האינטימיות שאת צריכה,
    זה כואב אבל צריך לשחרר , ולקחת בחשבון את כל התמונה והתוצאות של פירוק החבילה,
    בהצלחה ליבי איתך !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאפו

שדון לילה
    23/08/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו