מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יכולה לסבול את המצב הזה יותרגלית13/12/2008
שלום, אני נשואה 5 שנים ויש לי 2 בנות 3 שנים ו-5 חודשים. מאז ומתמיד אני ובעלי לא היינו זוג יונים..אבל המשכנו יחד והבאנו ילדים לעולם.כמובן שהעסק החמיר והיו עליות וירידות. אך מאז שביתי הגדולה נולדה בעלי ואימי כל הזמן רבים ומסתכסכים.אין לי בעיה שיהיו בינהם חילוקי דעות או מריבות. זה לגיטימי ואני לא מצפה שזה לא יקרה. אבל הוא ממש משפיל אותה. מתנהג בזילזול.מעליב ופוגע כל פעם מחדש. אמא שלי טיפלה בביתי הגדולה וכעת גם בתינוקת.מה שגורם לה להיות כל יום אצלנו . לבעלי זה מאוד מפריע והוא כל הזמן מוצא את הסיבות לריב איתה. כבר היינו בטיפול זוגי בנושא הזה. והוא לא מצליח לשנות את התנהגותו, הוא אומר שהיא מטריפה אותו. הוא בכלל אדם עצבני ומאוד קל "להטריף" אותו. מיותר לציין שגם אני מעצבנת אותו וגם ההורים שלו. הוא לא מכבד ולא מתנהג בצורה הולמת להורים שלו וגם להורים שלי..כמובן שגם אני לא זוכה ליחס מדהים ממנו.החלטתי לסיים את הנישואין כי הוא לא משתנה ונמאס לי מהמצב הזה שכל פעם חוזר על עצמו.ההורים שלו מדברים איתו..אני הסברתי לו..גם הטיפול הזוגי לא הצליח.היינו כ-3 חודשים בטיפול שבועי. אני מרגישה שאין עם מי לדבר. המטפלת דיברה איתו ואמרה לו תראה כמה שאמא שלה יקרה לה..אתה לא מבין שאתה פוגע באישתך כשאתה מתנהג ככה לאמא שלה..אז הוא אמר שהוא לא מבין. כל פעם שהוא מזלזל בה אני מסבירה לו שהוא פוגע בי..אני בוכה מרוב כאב והוא כעבור יום יומיים שוב מתנהג באותה דרך פוגעת ובלתי נסלחת מבחינתי. אמא שלי עוזרת לי המון..גם בטיפול בבנות וגם בעבודות הבית היא עושה בשבילנו כל כך המון והוא כל כך מזלזל ולא מעריך שזה נתעב ממש.כל מי שרואה את הסיטואציה מהצד אומר לו איזה מזל יש לך שככה עוזרים לכם, והוא לא קולט ולא מבין. העיקר מבחינתו שהיא תצא לנו מהחיים.איך אני יכולה לסבול אותו כבעל איך?? אשמח לשמוע דעתך בנושא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
סוזי .13/12/2008גלית יקרה אינני יודעת בדיוק את אופיו של בעלך אבל אני רוצה לומר לך שאמא שמטפלת בנכדים ומסתובבת בבית היא חומר נפץ מתקתק להרבה בעלים.אם את חכמה ורוצה בגשר הזה עם האבא האמיתי של ילדיך הרי עליך להוציא את אמא מהבית.היא לא חלק מעסקת החתונה. אם קשה לך תבקשי עזרה מבעלך בעבודות עם הילדים.ולמה קשה לך האם את עובדת בחוץ.בנישואים צריך להתאמץ .אי אפשר להתפנק לאמאלה בשביל זה יש בעל.אם את עובדת בחוץ וצריכה מטפלת תביאי מישהי זרה.האם את היית מוכנה לחיות 24 שעות עם חמותך-וגם אם כן-לבעלים זה מעלה את הפיוזים. עם המון אהבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: גלית
עידית הוניגמן14/12/2008שלום גלית
מה שיותר משמעותי מהיחסים של בעלך עם אמך זה היחסים שלו איתך שאת מתארת שאין כבוד ויש זילזול,אם הקשר איתו חשוב לךואת רואה שיש סיכוי ושתוכלי לקבל יחס שמגיע לך יכול להיות שאת צריכה לותר עלשירותיה של אימך למרות הנוחות ולהקטין את הקונפליקט בניהם ואת הסבל שלך באמצע
עידית הוניגמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשמעי את הצד הגברי..
אסף16/12/2008היי גלית. אני מבין מה שאת עוברת .הבעיה היא שאת לא ממש מבינה מה שבעלך עובר. כשבני הגדול נולד חמותי החלה לעזור לאישתי בבית ובגידול של הילד. נשמע נחמד נכון? אז זהו שלא. בהתחלה זה היה נחמד אבל באיזה שהוא שלב התחלתי להרגיש שהיא מתחילה להשתלט לי על היומיום. ההערות העדינות שלה לגבי ההתנהלות שלי בבית הפכו להיות נבזיות יותר ויותר. ותאמיני לי שאני אדם מאד מסודר ומאד עוזר בבית. כשדיברתי עם אישתי היא אמרה לי שאני סתם רגיש ושאני מדמיין דברים. אבל ככל שהזמן עבר זה רק החמיר. כנראה שלחמותי היה חסר הקטע הזה של להרגיש שולטת בענינים. אז היא רוקנה את זה עליי.זה הגיע למצב שהיא היתה שולחת לקנות לה סיגריות. היא החליטה שאני צריך לקום מוקדם בבוקר לקנות לה לחמניות טריות כי היא לא אוהבת לחמם לחמניות במיקרו. ושתביני אלה לא היו בקשות מנומסות. את חייבת להחליט. את נשואה או הילדה של אמא. זה לא הולך ביחד. אני סילקתי את חמותי מהבית בבושת פנים אחרי שהיא הגזימה פעם אחת יותר מדי. אז נכון. לא דיברנו כמה חודשים אבל היא למדה שאם היא רוצה להיות אצלי בבית היא חייבת לכבד את ההתנהלות בבית ולא לקבוע מדיניות. במשך הזמן אישתי הבינה למה הגבתי כמו שהגבתי .אני ממליץ לך בחום.תוציאי את אמא שלך מהבית. היא לא חלק ממנו. ראי הוזהרת . המצב עם בעלך יילך ויחמיר ואם את מוכנה להקריב את הנישואין שלך למען אימל'ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אסף16/12/2008אז חבל. בכל התקופה שחמותי התנחלה אצלנו גם לי ולאישתי המון מריבות בעיקר על אמא שלה. וראי זה פלא. איך שהיא הסתלקה הכל נרגע. לא תאמיני. היחסים שלנו השתפרו פלאים. לתשומת ליבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יכולה לסבול יותר
תמי אורן16/12/2008גלית שלום,
נשמע הגיוני שבחרת להוציא את מי שלא עושה לך טוב ולא את מי שעושה לך מאוד טוב וזו אמך. אבל כדי להציל נישואים עלייך גם לשמוע מה בעלך אומר יתכן שאכן כפי שאת מדברת מדובר באישיות בעייתית ביחסים אבל יתכן שבעלך מנסה להגיד דבר מה וכולם כולל המטפלת לא שומעים אותו אלא רק אותך. יתכן ששניכם קורבנות לסיטואציה ולא רק את תנסי להיות קשובה מעמדה אחרת אמפתית ולא שיפוטית שמחוזקת ע"י סביבתך. יתכן שבזכות יציאתה של אמך ממגרש המשחקים שלכם תגלי בעל שותף ונעים.
בהצלחה
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?