איך עליי לנהוג?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך עליי לנהוג?
    ענת
    23/01/2009

שלום! אני בת 24 נשואה +1. לפני כשנה היה סכסוך מאוד גדול בין המשפחה שלי לבעלי וההורים שלו. עזבתי את הבית , חזרתי אליו בתנאי שהוא לא רוצה לראות יותר את המשפחה שלי (הורים,אחים, דודים) למרות שהבלאגן היה רק עם ההורים, ואני מבחינתו צריכה להיות בקשר עם המשפחה שלו.(למרות שההורים שלו פגעו בי מאוד). ככה אני חיה כבר במשך שנה , כל יום רבים, מקללים אחד את השני, מציקים אחד לשני ממש כמו ילדים קטנים. אני מאוד רוצה לעשות סולחה בין 2 המשפחות , דיברתי כבר עם ההורים של בעלי הם מבחינתם מוכנים לשבת לדבר אבל בעלי בפירוש לא מוכן להשלים עם ההורים שלי. הוא לדבריו: מתעב אותם,מבחינתם הם מתו, ולא מוכן לחזור לשבת אצלם בבית כמו פעם. זה מאוד מפריע לי כי אני רואה את האחים שלי עם ההורים שלי וההורים של הבני זוג שלהם ואני ממש מקנאה. כבר שנה שלא הלכתי להורים שלי בארוחות שישי-שבת, ימי הולדת , אירועים אני הולכת לבד וכו'. ולעומת זאת למשפחה של בעלי הולכים תמיד ביחד כאילו הם לא פגעו בי אף פעם. אני הולכת איתו כי למדתי לסלוח להם ובכלל אני לא טיפוס ששומר טינה זמן רב. כל יום אני מדברת איתו על זה , זה מגיע לרמות של צרחות, בכי, השתוללויות, מה רק לא..... אבל הוא בשלו: "לא רוצה להשלים איתם, אם הם יותר חשובים לך אז תתגרשי". האמת שחשבתי לעשות את זה כבר המון פעמים אני כל הזמן מנתחת את המצב מחדש ובאמת שאין לי שום סיבה להישאר איתו (מלבד הילדה המשותפת) . וההורים שלי ממש לא יותר חשובים לי ממנו זה רק עיניין של חיים נורמליים, אני מתקשרת לאמא שלי לשאול מה נשמע אז הוא ישר עושה פרצוף, אני מתקשרת לאחותי או מדברת איתה במסנג'ר אז הוא עושה פרצוף. כל מי שיש לה לה עצה טובה או טיפ מה לעשות אז בבקשה עזרו לי כי המצב כבר בלתי נסבל. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך עליי לנהוג?

הוספת תגובה

• איך עליי לנהוג?

תמי אורן
    23/01/2009

ענת יקרה,
    אין ספק שמערכת יחסים כזו מעיבה וקשה. קיימות מספר אפשרויות ללמוד לחיות עם המצב ולשלם את המחיר הקשה של ניתוק ולהיות עם המשפחה שלך בקשר ללא בעלך וללמוד להתעלם מהפרצופים וחוסר שביעות הרצון של בעלך ולקבל את חוסר הענותו כדי לא להעיב על היחסים ביניכם. בתקווה שרק הבעיה המשפחתית היא בעיה שמעוררת קונפליקטים ביניכם .או לחילופין להציע טיפול כדי שגורם נייטרלי יוכל לגשר ולפשר ביניכם .לעיתים מטפל משפחתי מזמין את כל המשפחה לטיפול .ככל שתרגישי ששילמת מחיר יקר לא תוכלי לקבל את החלטתך להמשיך בחיי הנישואין באופן הזה .
    בהצלחה
    תמי אורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

סוזי
    28/01/2009

ענת היקרה.ממה שנראה לי לא היחסים עם ההורים הם הבעיה.עזבי את נושא ההורים בצד.שפרי את הזוגיות שלכם בשעה שבעלך ירגיש שאת באמת מעריכה אותו וטוב לך איתו.הוא יסכים לעשות הכל למענך.תהיי חכמה וסבלנית וטפלי בנושא לאט ובעקביות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו