מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרידה ממאהבשי - שבורת לב06/02/2009
שלום לך, אני בחורה בת 30 נשואה (לבחור טוב מתחשב ומבין) זה עשר שנים, אם לשתי בנות מקסימות. בכל שנותי עם בעלי חשתי בחוסר כלשהו שקשה היה לשים עליו את האצבע ולקבוע במדוייק מה הדבר. לפני ארבע וחצי שנים הכרתי במסגרת העבודה בחור נשוי שהקשר איתו היה מיידי ושנינו חשנו מן "קליק" חזק בינינו והתפתח רומן רווי רגשות וסקס סוער. הרגשנו איך אנחנו יכולים להפתח אחד אל השניה, איך אנחנו יכולים להגשים זה לזו את כל העולה על רוחנו מבלי לחוש מאויימים ו/או נשפטים כפי שהיה קורה במחיצת בני זוגנו. הסקס היה מרכיב עיקרי וחשוב אך הרגש התעצם ולא יכולנו שלא להביע דברים מן הלב זה מול זו. הבעתי את אהבתי אליו בשירים שכתבתי ובמכתבים שמסרתי לו ידנית, פחדתי שתכתובת על גבי המחשב תסכן מי מאיתנו. לצערי אשתו קראה מכתב שנשכח בכיס מכנסיו ומאז הוא נאלץ להתוודות בפניה על הרומן. כל אותה עת הוא עדכן אותי מה קורה וחזר ואמר שהוא לא מתכוון לסיים אתה קשר ביננו. אך - למרות דבריו...ראיתי כי הוא נקרע בין הפחדים שמא יתפס שוב, חשתי איך הוא מוותר על זה לאט לאט, ואז הגיעה השיחה שבה הוא הודיע כי הוא מצטער אך זה לא שווה את האובדן שעלול להגבות משנינו...והוא מנתק את הקשר. לא ניסיתי לשכנע אותו כיוון ששמעתי מגרונו מילים שאינן אופייניות לו והבנתי שהוא מדקלם נאום ששמע בבית. ברור לי שאין לי מקום בחיו בסטאטוס בו אנו נמצאים, ואני יודעת שזו אפילו סוג של חוצפה לכתוב ולבקש עזרה כיצד להתגבר על אהבה אסורה של ארבע וחצי שנים, של קשר ותקשורת מופלאים ואינטנסיביים. הוא כבר לא יחדש את הקשר בגלל הפחד והרצון לשמור על שלמות משפחתו, אני נותרתי בדמעותי, כאבי ומחנקי שאינו עובר אף העובדה שעברו שבועות מספר מאז הפרידה. מטבע הדברים אין לי עם מי לחלוק את כאבי, אני מנסה לשדר "עסקים כרגיל" אך ליבי מתפקע בקרבי. אני חושבת עליו כל הזמן, מתגעגעת ומתרפקת על זכרונות מתוקים ומילים שאמר לי... אני לא מביעה כלפי חוץ עצבות או דכדוך, מנסה לשמור על איפוק... אך ליבי נשבר בלילות כשאני שוכבת לישון ודמעות מציפות את הכר. הוא חסר לי. אני יודעת שזה לא יעזור אם אבכה, ובטח אם אספר לחברה על הרומן - זה לא יעזור אם חברה תדע, רק יסכן אותי יותר. ההיגיון אומר לי להרפות ובראשי אני שומעת את כל הדברים שאמר ומחזקת את עצמי באיפוק ולא מתקשרת אליו - אני יודעת שזה חסר טעם, שאין מה להגיד, שמה שהיה מת, ושיכול להיות שהרבה דברים שהוא אמר בשיא הרגש נשכחו ונמחקו כשקיבל את ההחלטה. אני מרגישה איך המחשבות מעיקות על הלב, לא יודעת כיצד להתגבר. נחנקת עם עצמי, עם הסוד. אני לבד, שואלת את עצמי איך אחרי קשר אינטנסיבי-דביק רווי תשוקה ואהבה הוא מסוגל להתנתק. היינו רגילים לדבר 5 עד 10 פעמים ביום, נוצרה תלות וכנראה שאני עכשיו משלמת את המחיר. בתחושה זה מרגיש כמו גמילה קשה ומייסרת, הכאב גדול בגלל הרגשות. אנא, הגידי לי. האם יש דרך לטפל בלב שבור בסתר?... האם אי פעם אשכח מהאהבה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממש לא מרגישה אמפטיה אלייך
רונן06/02/2009בני אדם צריכים לבחור ולא להגיע למצב שללאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה זה לא הולך אשתו תפסה שבעלה בוגד בה וראי עם מי הוא העדיף להמשיך פשוט וותר על סקס איתך ואת נותרת שבורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה{רון} רונן
חיותה01/01/2011אתה גבר או אשה ?התבלבלת? רוצה לבלבל ? זה שוב אתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו רון עכברון ,
חיותה01/01/2011אל תתייחסו לתגובותיו . המופרע כותב בשם נשים וגברים , וגם משיב בשמם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרון האידיוט הוא בדיחה
ריקי02/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה ממאהב
דליה שוורץ06/02/2009שי שלום,
פרידה היא דבר דבר קשה וכואב, סוג של אבל על אדם קרוב שלא נמצא לידנו יותר. כדי לסיים את תקופת האבל דרושים שני דברים: 1. זמן 2. רציונליות.
לגבי הזמן הוא כמובן יעשה את שלו ואין לך יכולת לשלוט בו.
לגבי הרציונליות, היו לך ארבע וחצי שנים כדי להוביל את הקשר הזה לאחד מהכוונים ובכל זאת בחרת להשאיר אותו בתפקיד של מאהב, כלומר לא מיהרת לפרק את משפחתך. מאחר וכתבת שיש לך בעל טוב, מתחשב ומבין כדאי לך לנצל את הזמן כדי לקבל ממנו את מה שאת זקוקה מבן הזוג שלך. נסי לאתר מה היו התכונות והדברים שכ"כ אבהת במאהב שלך. נסי לדבר עם בן הזוג שלך והסבירי לו מה את אוהבת ומהם הצרכים שלך ממנו. אולי תגלי שגם הוא מסוגל לתת מתכונותיו הטובות רק שלא בדיוק ידע מה את צריכה.
לבחור לתחזק קשר עם מאהב זה בעצם להנות מכל העולמות, חיי משפחה יציבים וריגוש תמידי - כי מים גנובים ימתקו. אך לרוב אנו נאלצים לבחור במה אנו רוצים באמת ולאחר הבחירה צריך לנסות לתת ולקבל את המירב. עזרי לבעלך להבין מה חשוב לך - אולי הוא יפתיע אותך...
בהצלחה,
דליה שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני איתך...
רונית07/02/2009היי,
אני מרגישה כאילו אני היא זו שכתבה את כל מה שכתבת. אשמח אם תכתבי לי, נכון שזה לא יקהה את מה שאת חשה אבל אני אוכל לשתף אותך במה שעבר עליי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכתוב לך - כמובן.
שי - שבורת לב08/02/2009דנה, אני שבורת לב כמו שאמרתי ואינני יודעת כיצד לחזור לחיים השגרתיים שלי...פתאם הכל נראה גדול עלי, פתאום אין לי כח לכלום. הוא חסר במקומות הכי קטנים, הכי אישיים והכי כואבים. הפצע פתוח ומדמם. לא האמנתי שאמצע תמיכה בפורום אך המטפלת נתנה תשובה שחוזרת בראשי כמו מנטרה : זמן ורציונליות, שמחתי שהצעת לי לכתוב לך למייל ומודה לך מראש על ההתייחסות, האכפתיות והאמפתיה. עם כל זה שזה קשר אסור והרגשתי איומה, עדיין אני זקוקה לאוזן קשבת ויד מכוונת. נראה לי שתוכלי לעזור. תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה..
רונית08/02/2009לעזור לא אוכל, אבל זה טוב לשתף. אני חיפשתי את מי לשתף ולא מצאתי. אשמח לקרוא ממך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלב שבור
דליה שוורץ08/02/2009שי,
חשוב להוסיף שלשתף חברה קרובה או חברה לפורום זה מצויין וחשוב אבל אם את מרגישה שאת צריכה יעוץ ועזרה פני בנוסף גם לעזרה מקצועית כמו יעוץ זוגי או אימון אישי.
דליה שוורץ - יעוץ זוגי
054-4220259* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשומת ליבך למתרחש...
שי - שבורת לב09/02/2009אינני יודעת למי לפנות, האם יכולה להתקשר איתך? בגלל הרגישות של הסיטואציה והקושי לחשוף בפני הקרובים אלי, שמחתי שדנה הציעה לכתוב לי... אשמח אם אוכל להגיע אליך או למטפלת שתמליצי עליה ולקבל הכוונה ועצות אובייקטיביות ללא בן זוגי, שמן הסתם לא יודע מאום ממה שעובר עלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלב שבור
דליה שוורץ09/02/2009שי,
את בהחלט מוזמנת ליצור איתי קשר, אם את נמצאת באזור מרוחק ממני אעזור לך למצוא יעוץ טוב באזור מגורייך.
דליה שוורץ - יועצת זוגית
054-4220259* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאהב
דני02/01/2011הפתרון פשוט מכפי שאת חושבת,מאהב חדש יפתור את כל הבעיות.לצערי זה מה שעובד במקרים כאלו,אהבה חדשה משכיחה את הישנה.מי שחוותה את הטעם שבבגידה וניהול רומן פעם אחת בחייה תמיד תחזור לאותה נקודה.בהצלחה.!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה אידיוטית
רובי10/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכנונת
עינב11/02/2009חזקי ואמצי! זה מה שקורה בד"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרונן
עמי01/01/2011נראה לי שאתה מכוער וטיפש כך שאין מצב שלך זה יקרה.
מזל שלא עמדת במבחן כזה אחרת הייתה בבחינת הפוסל במומו פוסל.
טמבל.
הגברת מדברת על אהבה ואתה על סקס. בטח אשתך בוגדת בך , אם בכלל אתה נשוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה את לא נפרדת מבעלך?
אנונימי10/01/2011באחריות, ביום שהוא יגלה את זה, ומתי שהוא זה יקרה, כל העולם שאת מכירה יתהפך. ומה שאת מרגישה עכשיו יהיה כאפס וכאין לעומת מה שיעבור עליך. החברות ינטשו אותך, המשפחה תנדה אותך כאישה בוגדת, ואת תשארי לבד.
אני אומר לך את זה כי זה קרה לי (אני זה שגילה את הבגידה של בת זוגתי).
תעשי את הדבר הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי דבר דומה
אחד שמבין11/01/2011ממש מזדהה עם מה שעובר עלייך. אצלי זה היה ממש אותו הסיפור, רק הפוך (היא יזמה את הפרידה, אמנם בעדינות)
מרגיש כמוך, לבד ובלי יכולת לתקשר.
כבר עבר המון זמן, וזה ממש לא עובר.
אין לי עצה, אבל לפעמים אומרים "צרת רבים.."
פשוט תדעי שיש בעולם עוד אנשים שחווים את אותה חוויה קשה כמוך, וקוברים את הרגש ואת המחנק בגרון עמוק עמוק שאף אחד לא יראה.
חיבוק גדול ממני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטל + אחד שמבין + אנונימי + רון
מיה11/01/2011שכולם , ועוד כינויים ושמות , זה רון גולני ..היזהר. המישטרה תפסה הלילה את האנס והפסיכופט ניסים גולני . מכיר ? אתה הבא בתור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אוכל לדבר איתך?
אחת שמבינה גם16/01/2011אני קראתי את השירשור הודעות האלו, אני מעוניינת לשאול את דעתך, מתוך הניסיון שלך.
אנא, האם נוכל לדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?