התמודדות עם כאב הפרידה, החרדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם כאב הפרידה, החרדות
    קרן
    09/03/2009

אני נשואה 12 שנים עם שני ילדים מקסימים ונמצאת לקראת עזיבת בעלי את הבית. אני די בטוחה בכך שיש אישה אחרת בתמונה - "ידידה" ותיקה שלו. מוצפת ברגשות קשים מאוד של כאב, דיכאון, המון חרדות לגבי התמודדותם הרגשית של שני ילדיי ועתידי הכלכלי שאינו נראה מבטיח. אני לא הייתי מסיימת את הקשר, אך בעלי מאוד נחוש בכוונתו לעשות זאת. קודם כל, אשמח לקבל עצות ממי שעבר תקופה חשוכה כזאת (במיוחד מכאלו עם ילדים) לגבי ההתמודדות הרגשית בשלב זה. אשמח גם לשמוע ממי שעבר זאת על הסתגלותם של הילדים למצב החדש.חשוב לציין כי בעלי אב נהדר ואני בטוחה שתמיד ימשיך להיות כזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התמודדות עם כאב של פרידה

דליה שוורץ
    10/03/2009

קרן שלום,
    את כובתבת שבעלך הוא אב נהדר ושאת בטוחה שתמיד יהיה כזה, אם כך עלייך להבין ולשדר לילדייך שהפרידה היא לא מהם ושאבא שלהם תמיד יהיה שם בשבילם. מעבר לזה תהליך של פרידה הוא תהליך קשה מלא בחששות ממצב שלא היית בו בעבר ואת עדיין לא יודעת איך יתנהלו הדברים. אם בעלך נחוש להפרד כנראה שלא תיהיה לך ברירה אלה להתחיל פרק חדש בחייך ולכן חשוב שתתמקדי בכך שתסבירי לילדייך את מה שעומד לקרות, תתמקדי בתכנון הכלכלי שלך לאחר הפרידה. חשוב להבהיר את החשיבות של סיום הקשר בצורה יפה גם בשבילכם אבל בעיקר בכדי שהילדים יוכלו להרגיש בנוח אצל כל אחד מכם ולא ירגישו שיש מתח וכעס בינכם, זה יקל עליהם גם בהתחלה אבל גם לאורך כל הדרך. בכדי להתמודד עם הכאב שלך עלייך לתת לעצמך זמן הסתגלות, פרידה היא סוג של אבל וצריך לעבור את התקופה הזו, לאחר מכן תוכלי שוב לחפש זוגיות יותר בוגרת עם יותר נסיון מהעבר.

בהצלחה,
    דליה שוורץ - יועצת זוגית
    054-4220259

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו