מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לגבר שלי - המכתב שחשף את אשתיגברי15/03/2009
לגבר שלי שיש בו כפי שמיד קלטתי והידיעה הולכת ומתעבה - שילוב מופלא של עדינות, רוך, אהבה, יחד עם עוצמה גברית נוכחת בוטחת בשלה ושלווה! לנסיך שלי (המילה "שלי" נמחקה במקור בקו) שנתן לי נשיקה ועורר אותי לחיים! נהנית מכל רגע, ומכל רובד. מלהחזיק ידיך, להסח (כך במקור, ומחוק בקו), לצחוק, לשתף, לבכות, לגעת, לה (כך במקור, ומחוק בקו), לשיר, ומקווה שיהיו עוד הרבה... אתה גורם לי ל עוררת בי קירבה אין קץ אינטימיות, תשוקה עד כדי קושי להכיל אותה! את מלוא עוצמתה. הקשר אתך הוא המתנה היקרה ביותר עבורי. אם אתה הוא גורלי אם אתה שלי למה רק חלק קח כבר את כולי זהו. לפני שבוע, את זה מצאתי ב-07:40 באוטו. בכתב היד של אשתי. היה לי ברור שאני לא קבלתי מכתב זה, וכי לצערי הוא אינו יכול לשקף את המציאות בינינו. במהלך היום עסקתי בשחזורים בראש, והתברר לי שראיתי ולא רציתי לראות, שמעתי ולא רציתי לשמוע, ידעתי ולא רציתי לדעת. מין רומנטיקן. בערב הראיתי לה את המכתב. ישבתי מולה ומסתכל לה בעיניה למעלה מחצי שעה שקטה, עד שהגיעו מילות האישור. הגיעה הודאה חלקית על חודשיים וחצי של רומן שהסתיימו לפני כחצי שנה לטובת מתן סיכוי לכאורה לקשר שלנו. המשכנו לשתוק חלקית עוד כשעתיים. הלכתי לישון שלא לצידה. בטקס הנישואים שלנו נשאנו דברים אישיים, שעסקו בטבעות הנישואים, המחוייבות והסמליות הגלומה בטבעות. החזרתי לאשתי בכאב ובדמעות את הטבעת, שענדתי על ידי שנים כל שנים בגאווה ובתום. בשלוש לפנות בוקר התעוררתי, והבטן אמרה לי משהו לא טוב. עד הצהרים כבר אמרה לי שנכון, זה ארוך יותר, זה לא נגמר לפני חצי שנה, זה מתקיים עד עצם היום הזה. היא היתה איתו גם בערב האחרון לפני שמצאתי את המכתב. אותם ריקודים ארורים, החופש והחבל שהענקתי לה כדי שתטפח את גופה, וכדבריה תביא חיות וניצוץ הביתה – הריקודים הללו היו אחד הכיסויים להעדרויות. בכל 9 החודשים של ההריון של הילד המקולל, הרומן, היינו במסגרת טיפולית זוגית, ממריאים קלות. הבגידה גדולה עוד יותר כי לא הובאה למסגרת הטיפולית, ואני נשאר עם שאלות האם היא היתה כדי לבדוק את ערכה ושוויה, האם היתה משאלת יציאה מן הנישואים, מה גרם לחיים הכפולים של בטחון יציבות ועוגן בדמותי, כחבר, שותף ואבא נהדר, בשילוב התשוקה, הפראות והייצריות שם בחוץ. קבלתי בנפשי החלטה לנהוג באבירות, לא להשפילה ולשמור על רסיסי כבודה, לגלות אמפטיה למצבה הנפשי המרוסק גם כן בו חרבו 2 עולמות ולא רק אחד. לא שברתי את הכלים, ואני מעניק סיכוי לשיקום. בוחן את העבר, וגם את תרומתי ליצירת המצע למשבר הבגידה. מצאתי דרך גוגל את כל הפרטים על המאהב, אשתו, ואפילו את תמונת ביתם הכפרי. הקשתי את מספר האורנג' של הנבגדת אצלי בנייד, ויכולתי בלחיצה אחת להרוס עוד בית ומשפחה. בנפש קרועה, בחרתי שלא. בחרתי שלא ללכת בנתיב ההרס. ברור לי היום שקבלתי הזדמנות לצמיחה, ולמעבר אל דבר גדול יותר. אני מקווה לטוב. ממני בכאב- "לא הגבר שלה"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעם בוגד, תמיד בוגד.
איל16/03/2009איני מבין את תפקיד "הקדוש המעונה" שבחרת לעצמך. אשתך רימתה אותך, ועבדה עליך בעיניים, ניצלה את החופש שנתת לה, ובמקום לזעזע את עולמה, ולתת לה לחוש ולו חלקיק ממה שאתה מרגיש, אתנ מפגין "אצילות נפש" ,שומר על כבודה, שומר על שלמות חייו של הגבר הבוגדני האחר, ומחפש איפה אתה אשם במצב. מה אגיד לך? ישו היה מסמיק, לנוכח התנהגות זאת, אלא שיש פתגם, שמי שלא לומד מההיסטוריה, עשוי לחיות אותה שוב. אולי התנהגותך העדינה, "האצילית" ,המתחשבת היא שדחפה את אשתך החוצה? אולי היא צריכה מישהו בעל "עוצמה גברית" כפי שהיא כתבה, מישהו קשוח, אסרטיבי ,"גבר גבר", ואתה פשוט לא מספק את הסחורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"לא הגבר שלה"
מיכל פאטל16/03/2009שלום לך,
קראתי את הדברים שכתבת.ה'חוויה' שעברת ועדיין עובר אני מניחה איננה פשוטה.ההלם, ההפתעה, תחושת הנבגדות,הכאב,העלבון עצומים.למרות כל זאת בחרת לנהוג באשה שלה היית נשוי אכן באבירות מעוררת התפעלות וכבוד.אין זה פשוט, ובודאי שלא מובן מאליו.
גם אני חושבת שמעבר לכאב הגדול,יש כאן עבורך הזדמנות לצמיחה והתפתחות אישית, ואני שמחה שאתה למרות הקשיים מצליח להבחין בכך.
אני מאחלת לך מכל הלב הצלחה רבה, ורק טוב.
מיכל פאטל- יועצת זוגית ומשפחתית
נייד:050-5475155* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה אביר
אסף17/03/2009אתה חזק .אולי גם אציל. אבל לצערי כל זה גובל במידה מסוימת של נאיביות.אם אתה חושב שאם תנהג באצילות נפש אז זה לא יחזור על עצמו אתה כנראה טיפש. מצטער .אני לא אומר את זה כדי להעליב. צודק אייל כשהוא אומר" הבוגד תמיד יבגוד". שוב ושוב. ואם התגובה שלך היא עדינה אז גם הפחד מלהיתפס לא חזק במיוחד. יש אנשים שלא נועדו לקבל חופשיות ומרחב בחיי הזוגיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?