מוות האם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוות האם
    הודא
    29/03/2009

שלום לכל מי שיכול לעזור לי:
    רציתי לקבל עזרה בנושא מוות.
    לפני כחודש נפטרה בת דודה שלי אחרי לידתה של הבן החמישי ולצערי רשלנות רופאים, לאותה אישה יש ילדה קטנה בגן בת 5 שנים , הבת עכשיו יושנת אצל דודתה כבר שבועיים , לא נמצאת עם ההורה או שאר האחים בבית , כי האב אין ביכולתו לדעת מה היא צריכה , זאת ועוד שהילדה עכשיו מסרבת אפילו לכנס ולהישאר בבית המשפחה ורוצה תמיד לצאת, . אפילו היא לפעמים מדברת בצורה לא יפה , רציתי רק להזכיר כי אותה אם שנפטרה היתה בקשר כל כך חזק עם הבת שלה , רציתי לדעת האם יציאת הבת מהבית היא בסדר ועשויה לתרום לה בצורה חיובית או שצריך להשאירה בבית של ההורים עם האחים .
    נקודה שניה איך אפשר לדבר עם הילדה , איך אפשר להסביר לה על מוות וכי האם לא תחזור , ומה היא הגישה הכי נכונה לעשות .
    תודה , אם אפשר לעזור לי בנושא דחוף כי ברצוני לעזור להם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוות האם

הוספת תגובה

• מות האם

תמי אורן
    29/03/2009

הודא שלום,
    ראשית אני משתתפת בצערך ובצער משפחתך על מות בת דודתך.לגבי הילדה חשוב להסביר לילדה בשפה שלה שאמא אינה עוד בין החיים ולא תחזור. יש ילדים שאינם מבינים אם לא מסבירים קונקרטית ולכן אפשר להסביר שהיא בשמים הצטרפה למלאכים ושהיא משקיפה עליה מלמעלה. בנוסף חשוב להכיל ולקבל את ההתנהגות החצופה גם אם כרגע קשה. לעיתים ילדים אינם יכולים לבטא רגשות אלא באמצעות התנהגויות קשות ולא אופייניות להם. חשוב לתרגם לה את הרגשות כשמתחצפת להגיד שאולי כועסת וכואבת באופן שמותאם לגיל.לתת הרבה חום ואהבה ואם אינה יכולה להיות עם אביה ושאר אחיה לא להלחם בה . לתת לה להוציא את רגשותיה באמצעות ציור או כל אמצעי אחר.לאבד אם בגיל כ"כ צעיר זה דבר מאוד מאוד קשה וכמעט בלתי נתפס עלול להחוות כנטישה. יש להיות ערים ורגישים להתנהגויות חריגות ובמידת הצורך לחשוב על טיפול.
    מאחלת לכם שלא תדעו יותר צער. אגב כל מה שאמרתי נכון גם לשאר הילדים.
    תמי אורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו