כאב לב...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב לב...
    טל
    10/04/2009

קשה לי להתחיל לרשום על הרגשות שלי כי מעולם לא חוויתי כאב גדול מזה...
    יצאתי עם מישהו קרוב ל-4 שנים ובמהלך הקשר נפרדנו כמה וכמה פעמים וכתוספת הוא גם עבד איתי,כך שלעולם לא ממש התנתקתי. לפני כשנה וחצי הוא החל בתהליך של חזרה בתשובה וכמובן שהוא הציע לי להיכנס איתו לתוך העניין אך אני משום מה סירבתי ולא הייתי מעוניינת בכלל...בנתיים הוא המשיך את התהליך ולפני כ-4 חודשים שמעתי שהוא יוצא עם מישהי וכמובן כל מנגנוני ההגנה שלי נחשפו והרגשות עלו בי שוב וניסיתי לחדש את הקשר אך הוא היה כבר עמוק בתוך התהליך ושאל אותי שאלות כמו האם היית רוצה לשים כיסוי ראש או האם רוצה להתחתן בחתונה מופרדת,קצת הייתי בשוק לא ציפיתי שבפרק זמן כל כך מהר הבנאדם יעשה טוויסט של 180 מעלות ועניתי לו מה שצריך לקרות יקרה,ובמייל הוא עוד ציין שהוא אוהב אותי והוא מבולבל כי הוא בקשר עם מישהי אחרת. לפני כשלושה שבועות הוא עזב את העבודה ושם הרגשתי הקלה כי אמרתי אולי סופסוף אני אוכל להתחיל דף חדש אך הבשורה הקשה הגיעה לפני שבוע כששמעתי שהוא התחתן...זה קרע אותי לחתיכות,ההרגשה היא כיאלו הסירו לי את החלק הארי של הלב. מאז אני לא מפסיקה לחלום חלומות שבחלקם הוא מבקש שאני אשחרר אותו ובחלקם הוא אומר לי שהוא מתגרש ורוצה לחיות איתי....אני מרגישה שאולי עשיתי טעות,אולי הייתי צריכה להתפשר,אולי הייתי צריכה להשלים עם הרבה דברים שלא קיבלתי קודם. הכאב קשה מנשוא והבדידות אוכלת אותי לאט לאט....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב לב...

הוספת תגובה

• לב שבור

דליה שוורץ
    11/04/2009

טל שלום,
    למרות שבעצם הפרידה שלכם היתה מזמן, את בעצם עוברת עכשיו את תהליך הפרידה שלך ממנו. רק עכשיו כשהוא עזב את מקום העבודה והתחתן את חווה את חווית הפרידה וזהו תהליך של אבל ואת צריכה לתת לעצמך את הזמן הזה להתרגל לחיים בלעדיו.
    חשוב שתזכרי שאת ההחלטות את לקחת בזמן אמת, כלומר, ההחלטה שלך לא להכנס לתהליך של חזרה בשובה, לא להתפשר ולא להשליםעם חלק מהדברים היו החלטות שנכונות לאותו הזמן ואת בחרת שלא ללכת עם זה. עכשיו במבט לאחור את חשובת שאולי טעית אך זכרי שאת נמצאת בתהליך של הפרדות ממנו ואת כרגע חווה חוויה של אובדן וזה לא הזמן המתאים לעשות את חשבון הנפש. תני לזמן לעבור ורק אז תוכלי להסתכל באופן אוייבקטיבי על ההחלטות שלך.
    במקרה של הבחור הזה לא תוכלי כנראה לשנות את המצב אך תוכלי בהחלט ללמוד ולהבין אם היתה טעות בהחלטות שלך ומכאן תוכלי לצמוח ולגדול לקשר הבא.כמו כן יש סיכוי גדול שעם הזמן תביני שעשית את הדבר הנכון עבורך.

דליה שוורץ- יועצת זוגית ואישית
    054-4220259

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לב שבור

טל
    11/04/2009

דליה ,ראשית תודה...שנית, רציתי לדעת כמה זמן בממוצע לוקח תהליך האבל?מאחר ו אני לא רואה אור בקצה המנהרה בפרט ששמעתי שהוא העדיף לא להזמין אף אחד מהעבודה כדי שאני לא אדע ואפגע,מה שהורג אותי זה שאולי הוא עדיין אוהב אותי והוא איתה מכורח הנסיבות(=הדת)....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה

מיכל גולני
    16/04/2009

טל,
    ליבי איתך.
    אין תשובה חד משמעית כמה זמן נמשך האבל, אך העובדה שכרגע אתם כבר לא מתראים ושהוא התחתן עשויה לקצר לך את תהליך ההשלמה עם הפרידה. גם אם כרגע זה מאוד כואב, את עכשיו מפנימה את העובדה שזה סופי ושאין לך ברירה אלא להשלים.
    מצד אחד חשוב שתתני לעצמך את האפשרות לעסוק בנושא - לדבר על זה, לבכות, אולי לכתוב לו מכתב שלא ישלח.
    מצד שני להעסיק עצמך גם בדברים אחרים , כי גם בתקופה שאת מתאבלת אפשר למצוא רגעי נחמה ואפילו שמחה. אולי תרשמי לאיזה קורס מרתק, תפתחי לך תחביב. מצאי משהו שימלא אותך , זה עוזר מאוד מאוד.
    אם היו לך הכוחות לאמר לו לא בעניין החזרה בתשובה יהיו לך גם כעת הכוחות להתמודד.
    חזקי ואמצי
    מיכל גולני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו