מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אב נואש לפני פירוק התאחגי15/04/2009
שלום לחברי הפורום ולמנהליו,
אני בן ארבעים,אב לילד בן חמש ומקווה למצוא תובנה דרך תגובות של כאלה שעברו את זה.
אחרי מערכת יחסים של כ- 6 שנים (זוגיות ללא נישואין) אין ספק שהמפגש בינינו הוא בלתי אפשרי.אחרי שנה וחצי של טיפול שלא צלח, שנינו לא יכולים יותר לסבול את המתיחות והאשמות ההדדיות.אבל אין אשמים! כל אחד עם מכלול ההתנהגויות שסיגל לעצמו, והסרטים שמקרין לעצמו על החיים או על איך צריכים החיים להתנהל ,וכמובן בעיקר בעקבות מודל הזוגיות והטראומות שחווה בתור ילד,כל אלה לצערי הרב גורמים לזוגיות בלתי אפשרית.
הבעיה היא שאני זה שאצטרך לעזוב את הבית! מבחינתי זה גזר דין כבד מאד!
אני מטורף על הפעוט שלי,חמש שנים אני טוטאלי בתשומת הלב,האהבה,הדאגה והטיפוח שלו. משקה ומטפח אותו במסירות יום יום ,כמו צמח.
אני,שרגיל להיות איתו לפחות 3 שעות כל יום,(אבל כל יום בתוקף תפקידי כמוסיקאי),לקחת אותו כל יום לגן,לספר לו סיפור לפני השינה ,ללטף לו את השיער ולראות את הריסים נעצמות, לראות אותו צומח ומתפתח בזמן אמת, אני מתקרב "בביטחה" לעבר היום שאצטרך לגרום לו להתמוטטות עולמו (כך לפחות אני חושב),וזה שובר לי את הלב ומייסר את נפשי.
איך אני מתמודד עם זה? כשישאל- אבא למה אתה לא ישן בבית? למה עזבת אותי? כרגע, זה נראה לי אסון,ואפילו אשתמש במילה שואה כדי להדגיש עד כמה זה נראה לי הרסני. (קרה לי גם כשהייתי בן שש למרות שבדיעבד, טוב שכך...)
מצד שני,ראוי לציין,יחד עם ההשתדלויות שלנו לחסוך ממנו את המתיחות,יש פה ושם זליגות, והוא בהחלט חש את המצב. האם זה מזיק לו יותר? איך יוכל להתמודד עם השבר של עזיבתי (הוא קשור אליי מאד!)
המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוק תא משפחתי
דליה שוורץ15/04/2009שלום לך,
ראשית אתייחס לפרידה שלך מבת הזוג, אני מבינה מדבריך שהפרידה היא בלתי נמנעת ובעצם הנושא הוא הפרידה מהילד. אם כך הדבר אני מציעה לך קודם כל לנסות להגיע להסכם בו אתה תישאר חלק בלתי נפרד מחייו של הילד, אתה מתאר מערכת יחסים טובה עם הילד ואני לא רואה סיבה שתצטרך לוותר עליו, כיום ניתן להגיע להסדרים טובים בעניין...
הילד ואתהלא צריכים לעבור שואה והתמוטטות בעקבות הפרידה שלכם, אתה הרי לא נפרד מהילד אלא רק מאמא שלו ולכן כדאי שבמקום להיות נואש ומייסור תנסו למצוא את הדרך הנכונה להסביר לילד מה עומך לקרות ותקשיבו לפחדים שלו ולחששות שלו, תתיחסו לחששות שלו עם הסבר של המציאות שעומד לפניו. תתעל את המצוקה שלך למקומות רלוונטיים ולא ליאוש....
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית
054-4220259* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאב נואש לפני פירוק
.רחל17/04/2009סזלח לי על התערבותי אבל הרי היקשת.לדעתי ברגע שאדם נכנס לקשר מחייב הוא צריך לעשות הכל כדי למור עליו.קבלת אשה שהסתדרת איתה..נתנה לך ילד.למה חיפשת למה פזלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?