מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבל מהקשר האחרון שלי..יהודה14/05/2009
בוקר טוב, קוראים לי יהודה ואני בן 22,
לאחרונה סיימתי קשר ראשון שהיה לי אי פעם, עם מישהי שאני לא מבין מה הרגשות שלי אומרות לי לגביה.
היינו ביחד שנה ו9 חודשים- כשביום השנה ו9 נפרדנו סופית.
כלומר, היא נפרדה ממני, ואני פשוט מאז לא מצליח לראות את הסיבה.
המצב הוא ככה- אני עד לא מזמן השתחררתי מהצבא ונכנסתי למסגרת אזרחית, התחלתי לעבוד בעבודה מועדפת- ובתקופה הזאת שהכל נעשה לי חדש- הייתי בתקופת לחץ.
האקסית שלי- נמצאת בשנה ראשונה- סמסטר שני של לימודים- כשהיא החליפה מקצוע- ככה שאני יודע שגם היא לחוצה.
את הסיבות לפרידה היא נתנה לי כל פעם קצת- בהתחלה זה היה הבן אדם שהייתי, כמה דברים שהצטברו במהלך הקשר והם הפריעו לה- חוסר הגיוון שלי באוכל, פחד הגבהים שלי, חוסר הטיפול שלי בשיניים.. דברים שגם אני וגם היא ידענו שאני צריך לשנות- אבל אני רציתי לקחת את זה בקצב שלי- והיא לקחה את זה מהר יותר..
עוד סיבה הייתה שהמקצוע שהיא הצטרפה אליו- כולל יותר גברים מנשים- ויצא ובזמן שכל אחד מאיתנו היה מרוכז בעשייה שלו- היא בלימודים, ואני בהסתגלות לאזרחות, עבודה חדשה וחיים חדשים- היא נלדקה על מישהו.. והסיבה האחרונה- ולפי מה שהיא אומרת- הכי חזקה- בחודש האחרון לקשר- היו לנו כמה ריבים על דברים נורא קטנים- כמו על צילום תמונות, או על נעליים....
הקטע הוא שאני צעקתי עליה בהקשר לסיבות האלה- והיא נפגעה, חשה שבנוסף ללחץ, כביכול הפסקתי לתמוך בה- והיא החליטה שלהפרד זה הכי טוב..
עכשיו- אני עדיין לא יודע מה אני מרגיש לגבי כל העניין- עברו כמעט שבועיים מאז הפרידה, ואני לא חושב שחודש אחד שבו שני בני הזוג נמצאים בלחץ- צריך להביא לפירוק של מה שהיו שנה ו8 מדהימים.. היא אומנם פגעה בי בתקופה שבה הייתי די רגיש ורציתי לעבור אותה איתה- והיא קטעה אותי- אז זה נורא מכעיס אותי, ואני כבר לא בטוח לגבי האהבה שלי אליה, אבל מצד שני- סיבות כאלה נראות לי עלובות בשביל לסכם משהו שהיה מיוחד ונהדר..
היא אומרת לי בנוסף- בשיחות סיכום שאני מנסה לעשות כדי להרגיש שלמות עם זה שאנחנו נפרדים- שאני הייתי מדהים לדעתה בשנה ו8, ורק חודש אחד הפריע לה..
שהיא לא מסוגלת לראות אותי, לדבר איתי, או להשאר ידידים- כי היא מפחדת לחזור לאחור..
איזה סיבה יש לה לפחד? מה היא תגלה אם היא אמרה לי בצורה מפורשת שהיא לא אוהבת אותי?
קיצר- הפואנטה שלי בכל זה- היא שלדעתי, למרות שהרגשות שלי ושלה די נעלמו, השנה ו9 האחרונות לא נעלמו- ואני לא מצליח שלא לחשוב אם הקשר הזה היה יכול להמשיך טוב למרות הדברים הטפשיים האלה.
אני רוצה לדעת אם זה משהו ששווה לי להלחם למענו- כי היא באמת נפלאה, ומיוחדת, ויפיפיה- וגם אחרי שהיא פגעה בי כל כך- אני לא מפסיק לדאוג לה ולחשוב עליה דברים טובים- לא משנה כמה היא הכאיבה לי, אני עדיין רוצה את הטוב בשבילה, וקשה לי לקבל שאם היה לה טוב איתי בשארית הקשר חוץ מחודש אחד- אולי עדיין יש פה סיכוי למשהו טוב..
מה אני צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבל מהקשר האחרון שלי...
מיכל פאטל14/05/2009שלום יהודה,
אתה אכן נשמע מאד מבולבל רגשית וזה אך טבעי למצב בו אתה מצוי.זהו מצב שבו נפרדת מחברה וממערכת יחסים משמעותית זוגית לראשונה בחייך, ומתוך התיאור נראה כי יש בך גם רגשות עמוקים כלפיה אף עתה.אני מתרשמ כי המערכת היתה משמעותית אך לא טיפלתם בנושאים 'בעייתיים' באמצעות דיאלוג ותקשורת פתוחה , ונושאים אלו לא נעלמו אלא טוטאו הצידה. כאשר הצטברו מספר נושאים מטרידים ובנוסף כל אחד מכם עבר/עובר תקופת הסתגלות לחיים אזרחיים המלווה בלחצים- כל נושא אף אם שולי יכול היה לגרום להתלקחות, ויכוחים, ריבים וצעקות.....
מה שאני מנסה להסביר הוא שאין להתייחס לחודש האחרון רק כגורם יחיד לסיום מע' היחסים ,כי אם נקודה בה לא ניתן יותר לטאטא הצידה אי- הסכמות, ויכוחים וכעסים והם צפו והובילו לסיום החברות.
ניתן, אם אכן החברות חשובה לך, לנסות ולהציע לבת זוגך לשעבר לקיים שיחה פתוחה ולא מחייבת שבה תנסו ללבן את המחלוקות ולהגיע להבנות חדשות ביניכם אשר יתכן כי יכללו פשרות.
יחד עם כך, עליך להביא בחשבון כי יתכן ובת הזוג לא תהיה מעוניינת בחידוש הקשר- ויש לכבד זאת, וללמוד מהטעויות שהיו במערכת זו כדי שאולי לא יחזרו על עצמם במערכת הבאה.
בהצלחה לך.
מיכל פאטל-יועצת זוגית ומשפחתית. ניד:050-5475155* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמת..
יהודה14/05/2009הקשר שלנו היה במצב שבו כל הבעיות והנושאים- עברו בצורה מחופפת ואף פעם לא יצא לנו לשבת ולדבר עליהן- כל אחד מאיתנו עבר הרבה במהלך הקשר- לחוד כלומר- כל אחד התמודד עם הבעיות שלו- ומה שעשינו היה לשתף אחת את השני בהן.. זה היה הטוב- אבל כשזה הגיע לבעיות שביננו- אמרנו שבעתיד כבר נתמודד..
אני כבר הצעתי לאקסית שלי לקיים שיחה- והיא חזרה אליי לכמה דקות- עד שהיא פשוט אמרה שהיא כבר לא מרגישה את האהבה..
אני מרגיש שכמה דקות לא יהיו צ'אנס ראוי לשנה ו8 חודשים- ושתקופת זמן מלאה של בעיות- לא צריכה לקבל פתרון כמו לסיים משהו שהיה יותר טוב מאשר רע.
כי- אחד מהדברים שאני יודע שכן שברו אותה- הוא היותי בן אדם אוהב שגרה, עם הרבה פחדים שכללו התקדמות בחיים- והרגשתי שאני מחזיק אותה..
יכול להיות שזה היה מאוחר מידי- אך הייתי בדרכי לשינוי- והוא היה קשה, ורציתי שהיא תעזור לי איתו.. אך הרושם הוא שהיא ויתרה עליי- ובגלל שנתתי לפחדים שלי להשתלט עליי- הריבים והצעקות שברו אותה סופית..
האבסורד הוא- שכרגע היא עושה את מה שאני עשיתי לא נכון- במקום להתעמת עם הבעיות, במקום לגמור את זה בטוב- גם אם זה כידידים בסופו של דבר- היא עדיין לא מוכנה להתראות איתי- מחשש שזה יחזיר אותה אחורה, וגם אני מפחד שאני לא אוכל להחזיק את העצב בפנים ולשחרר הכל...
מצד אחד אני יכול להבין אותה- הייתי בן אדם לא קל במהלך הקשר, ובתקופה האחרונה דווקא חשבתי שהשינוי שאני עושה הוא טוב לשנינו- ודווקא עכשיו- היא עוזבת אותי- אחרי שהיא התלוננה שזה מפריע לה- כסיבה לפרידה- כשבמהלך הקשר- היא, כמו שאמרת, הזניחה את זה וקיבלה את זה במקום לשחרר את זה ולהגיד לי..
עם קצת כעס זה נשמע לא הוגן- כי תמיד אמרתי לה שתגיד לי מה מפריע לה- במקום לשמור את זה בפנים- זה מרגיש כאילו היא לא נתנה לנו סיכוי מלכתחילה- ועד שהבנתי את הרמזים הדקים שלה- הצטערתי לראות שזה מאוחר.. ודווקא עכשיו בשלב כזה קריטי בחיים..
קשה לי שלא לחשוב- שמהקשר הזה יצאתי יותר מבולבל מאשר שלמדתי ממנו משהו.
סך הכל- כל הדברים שהיו ביננו היו אצלה על השולחן- והיא רק הייתה צריכה לחלוק..
אני מקווה שבסופו של דבר- אחרי הפסקה ששנינו ניקח- העניין הזה יהיה רק הפסקה- ואולי נחזור לקשר הזה- עם נקודת מבט טיפה יותר בוגרת.. וזה יעבוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל סך הכל- אני רוצה אותה בחזרה..
יהודה15/05/2009אני מודה שהפרידה הזאת- הייתה בשבילה הדבר הכי טוב שהיא יכלה לעשות לי- עכשיו אני מעריך אותה הרבה יותר ממה שהערכתי, ואני מבין שדי לקחתי אותה כמובן מאליו..
הפרידה הזאת קרתה בגלל שיש לי אופי פחדני וקושי לקבל על עצמי מרות- גם אם היא לטובתי..
אבל קשה לחשוב שעכשיו היא מתעקשת להשאר פרודים רק בגלל שהיא עושה את הטעויות שאני עשיתי שגרמו לקשר להסתיים- מתעקשת באופי פחדני וקושי לקבל את עצמה את השינוי- שאולי ייצור רק לטובה..
הלוואי והיא יכלה להיות טיפה בוגרת בשביל לתת לי לשבת איתה במקום כלשהוא ולדבר על זה..
או אם כבר- הלוואי והייתי בוגר מספיק כדי להצליח לשכוח אותה.. אבל היא נתנה לי כל כך הרבה בחיים.. ופשוט יש הרגשה שהיא עושה טעות..
כמו שאמרת- אני לא יכול להכריח אותה לחזור אליי.. ולמרות שאני תמיד מחפש את הדרך הנכונה לגרום לזה- אני לא הבן אדם שיכפה בצורה אחרת מתחנונים משהו עליה- ותחנונים רק גורמים לי להראות פטתי יותר בעיניה, ולהרחיק אותה..
מפריע לי שכל העסק נגמר בגלל שני ריבים ששברו את גב הגמל- במקום שהיינו עושים מה שהצעת וראיתי לנכון כל הזמן הזה- וזה פשוט לחלוק את כל הדברים שמציקים לה בשיחות שיובילו למסקנות שיהפכו את הקשר הזה לטוב יותר, והרבה פחות "מטואטא" ממה שהוא היה..
אני טועה שאני מתחרט על הטעויות שלי וחושב שהבנתי את העונש שהיא נתנה לי ורוצה לחזור ולתקן את זה ביחד איתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)